Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Takové Švédsko je po x desetiletí levicovější, než naše země. Žádný komunismus tam nikdy nebyl a přesto tam je mnohem vyšší životní úroveň.

1 1
možnosti
MB

Kurzarbeit je synonymum, pro maskování nezaměstnanosti. Ta v současnosti činí asi 800.000 + trend růstu ! Pokud by přešli na ÚP, stát by byl zavalen povinností platby jejich odvodů a vykazoval by ošklivá čísla. Řešení je to kontraverzní. "Slabší firmy", nejsou nuceny k ničemu, v podstatě nahrazují ÚP. Nemají důvod k reorganizaci - Nemohou se inovovat, nemají na to. Musí za zaměstnance vyplácet odvody. Jde o zakonzervování stavu a vše se pouze posunuje v čase .

Je faktem, že vše vyšlo z Německa, dlouhodobé zkušenosti. Faktem je, že bohaté Německo naspořenými rezervami si to může dovolit. I tak mají problémy, zájem raketově roste ! My česky přešlapujeme, nic se neřeší a je sociální smír .

Bude sranda dětí na pískovišti - "A čím se živí tví rodičové ? No já vlastně nevím, nic moc nedělají a jsou často doma ! Živí je firma Kurz a Rbeit. To budou asi nějací bohatí pánové" = Ta firma - To jsme my, co platí daně. Bude líp ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Karma, ale pochopte, Jane, co nevyšlo komunistům přes revoluce, zkoušejí přes kurzarbeit. :-) Zemana bych z toho vynechala, ten už neví, která bije.

6 2
možnosti
JK

J62a83n 58K85o51z57á64k

24. 9. 2020 1:03

Ona byla v Německu nějaká revoluce, že ho tam zavedli?

0 0
možnosti
PK

Líčíte to moc vzrušeně - ani v Německu, zemi Kurzarbeitu zaslíbené, nejde o trvalé opatření. Uvádí se 12, max.24 měsíců. A zřejmě stát jako smluvní strana může posoudit jak na tom podnik xy je, jaký je asi výhled.

1 0
možnosti
Foto

Možná v Německu, ale vy vážně věříte, že náš stát, potažmo Babiš, dokáže posoudit, jak je na tom nějaký podnik, když nedokáže posoudit ani to, jak je na tom on sám?:-)

3 4
možnosti
  • Počet článků 3326
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz