Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pocházím z rodiny, která se dvou-generačně s komunisty utkala. Osa příběhu jednoduchá, dědek 1950 znárodněn a otec v zájmu Stb, protože se jej zastával. Žádní odbojáři, normální slušní lidé. Pochopitelně mne to ovlivnilo a zformovalo názory .

Přiznám se, Kateřina Konečná je pro mne zjev. Dcerka z rodiny utlačovatelů. Její rodičové v duchu doby konali dobro tak, že druhým činili nedobro, klasika. Ona sama, pochopitelně za to nemůže - konali ti druzí. Až vystuduje, stojí na křižovatce. Může se rozhodnout, co bude konat. Zda bude hrubosti napravovat, nebo na tom stavět osobní kariéru. Zda založí nějaký fond na odškodnění politických vězňů, nebo se po vzoru dcery prokurátora Vaše - omluví synu H. Píky. Těch možností je kopec. Ona se přidává ke Grebeníčkovi. Dílo syna se i zdařilo, otec tyran souzen nebyl. Před historií je pak rovněž slušný člověk ! Co na to tak asi říkají, ještě žijící ? ...

Pan Mužík vybízí ke chladné hlavě, já samotný se pak považuji za důkaz. Vše popisuji klidně, ba i s úsměvem. Opakovaně vybízím k obnově tradic SS - Stačí přidat pouhé písmenko m = Vznikne SSM. Představuji si, nějakého potomka bývalých jednotek i s programem. "Měli jsme jít přímo na Moskvu a ne zamířit na jih k ropě". Podobně komunisté - "Za 41 let jsme zničili ČSSR, dnes již víme, jak ji dovést k prosperitě" ! To farizejství je tak drzé, až neuvěřitelné. Já osobně volám - "Volte Konečnou" - To je naše konečná. Vrchol směšnosti - Mladý člověk, který v životě NIKDY NEPRACOVAL !, je nazýván = "ČLOVĚKEM PRÁCE" ! Já hlupák, jsem si celoživotně myslel, že to byl můj děda ! Dřel na sebe - za sebe. No zase jsem se dozvěděl, že to byl vykořisťovatel ! To je i pravda - Vykořisťoval sám sebe a komunisté se nad ním slitovali ! Konečně jej osvobodili ! ... :-)

19 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Bučku. Zaťatost a zažraná nenávist nemohou být dobrým rádcem při psaní jak blogerů tak i diskutérů. Takové texty se pak nutně stávají pouhou propagandou pro sektu podobně smýšlejících. Chtělo by to více nadhledu a zbavit se toho Vašeho permanentně ublíženého postoje.

5 13
možnosti
ZZ

konečná byla jedinná s poslanců, když samopalníci obsadili poslaneckou sněmovnu, na základě činnosti traktoristy šlachty, když jí chtěli zabránit ve vstupu do "uzavřených" prostor, kdo je poslal do ............., a klidně tam vstoupila, nikdo jiný z těch "zákonodárných hrdinů"

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Braune. Některé Vaše blogy mají docela dobrou úroveň. Tento Váš poslední výtvor ovšem mezi ně nepatří. To jsou padesátá léta minulého století a černobílá schémata primitivního antikomunismu, produktem účelového uvažování daným Studenou válkou. Řekl bych, že blogy je lépe psát s chladnou hlavou a nenechat veřejně pochodovat své emoce.

5 18
možnosti
Foto

Padesata leta? On princip se nikdy nemeni, jak si lze dnes vsimnout na kazdem rohu

8 0
možnosti
Foto

Guantanámo asi úplně v pořádku nebylo, když s tím chtěl dělat něco i Obama.

0 5
možnosti
MB

Guantanámo je mi rovněž záhadou. Shromáždění teroristé se měli věnovat více ručním pracem - pletením svetrů, psaní básní, domácímu vaření ap. Jsem ovšem zmaten z poměrů v Uherském Hradišti ... !

Grebeníček starší pravil, že osobně nemlátil - Mlátili ti druzí. I mé překvapení, 2009 - Expředseda KSČM Miroslav Grebeníček - Poprvé veřejně přiznal, že jeho otec Alois, vyšetřovatel StB, týral v padesátých letech politické vězně. Co se děje, nástup svědomí ... ? :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy