Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Public Service Announcement: Bili Americane nekleci PRED cernymi Americany, protoze “zadaji o odpusteni.” Bili Americane poklekaji SPOLU S cernymi Americany jako SYMBOL SOLIDARITY. 

1. S tim gestem pokleknuti zacal pred nekolika lety Colin Kaepernick, americky fotbalista CERNE PLETI v NFL, ktery si zacal klekat pri hrani americke hymny pred zahajenim utkani. Jako zduvodneni uvedl, ze pri hymne pokleka na protest vuci rasove nerovnosti a policejnimu nasili na obcanech cerne pleti. Pripojilo se k nemu nekolik dalsich hracu a nasledne i divaku. Nicmene mnoho dalsich divaku, zpravidla tech volicich na prave strane spektra a samozrejme i Donald Trump se timto gestem citilo urazeno a argumentovali tim, ze “urazi narodni hymnu a vlajku.” NFL v zapeti na natlak bohatych Republikanu a trumpovskych fotbalovych fanousku Kaepernicka z ligy vyhodila, presto ze v te dobe byl jednim z nejuspesnejsich a nejtalentovanejsich fotbalovych quarterbacku.

Hnuti BLM a zaroven i ti, kteri se k BLM pripojuji v protestu proti systemovemu rasismu a policejnimu nasili na obcanech “jine nez bile barvy pleti” (POC - people of color), tento symbol solidarity posleze prevzali.

2. Pokleknuti na jedno koleno je sportovni praxe v americkem fotbale. Chce li coach, aby hraci zastavili trenink a venovali mu/ji pozornost, da hracum povel: “Take a knee”, coz znamena: “Prestan delat co delas, poklekni na jedno koleno a poslouchej me”. Zaroven, je-li uprostred hry nekdo zranen, nebo se na hristi odehrava nejaka jina mimoradna situace (pristalo tam neco, co tam nema co delat, hraci se porouchala vystroj, udelalo se mu spatne nebo tak neco), hrac si klekne a tim dava najevo vsem, ze hru je treba prerusit."

1 3
možnosti
JN

J47o65s88e27f 73N69o10v32á45k

31. 7. 2020 11:06

Ja jsem tak rad, ze bilou plet nemam (ono, krome mrtvol ji ma tak akorat klaun). Mam lehce ruzovou plet, ted v lete trochu do hneda.

Takze jsem People Of Color a tesim, az prede mnou budou lidi klekat.

1 0
možnosti
Foto

Podepisuji a sdílím. Tohle nové "náboženství pokleku" musí skončit.

12 0
možnosti
Foto

J49a43n 15Š70i25k

31. 7. 2020 8:28

Hezky napsáno pane Braune. Proč se to aktuálně děje? Možná civilizace ztratila témata, za která opravdu stojí za to bojovat, možná se zcela nedokáže vyrovnat nikdy se svou minulostí nebo se možná jen prostě a jednoduše nudí. Kdo ví...V každém případě Vaše úvahy, ve většině případů a tuto nevyjímaje, rád čtu, protože vedou k zamyšlení. Krásný víkend

6 0
možnosti
Foto

ani jako hodně sluníčkářsky naladěnej jedinec nemám potřebu někde poklekat Martine, i jako symbol je to špatně, nepoklekají pachatelé před oběti, jsou k tomu přesvědčováni jejich potomci, kteří mají žít své příběhy. navíc reflexe toho co bylo špatně probíhá i bez tohoto přiblblého, ponižujícího rituálu.nikdo přeci netvrdí, že to bylo super....

3 0
možnosti
JT

J74i87r80i 96T12i91c59h64y

31. 7. 2020 6:30

Poznamka: soudni rizeni jeste neprobehlo, to ukaze zdali smrt Floyda byl zlocin. Nepodlehejte fasisticke liberalni propagande.

4 0
možnosti

Samozřejmě platí, že dokud člověk není odsouzen, je v očích zákona nevinný. Ale řekněme, že určité zločiny jsou docela jasné. A tenhle byl.

0 0
možnosti
PK

Moc nerozumím, kdy a proč to vše začalo a myslím, že to přece není něco, co bylo náhle vyprovokováno zabitím jednoho černocha, na tom se muselo dlouho a promyšleně pracovat.

Taky nechápu, proč tuto antibělošskou propagandu hraničící s perzekucí vedou bílí redaktoři, stačí se podívat do amerických novin a většinou to tak je.

Jsem zvědavý pokud se neodloží volby, jak to ve státech dopadne. Zatím vítězí demokraté a co bude poté...pokud bude i realita stejná.

No přijíždí Pompeo a rozehrává se Čínská karta, nevím jestli to zabere..

6 0
možnosti
PK

Navíc ten černoch nebyl žádné neviňátko ani M.L.King. Ale vystrnadit Trumpa - vše se hodí. To co nastane po něm, bude ještě horší ...

3 0
možnosti
MK

Klečím jen před Bohem a králem. Krále nemáme.

Proč se nikdo nezeptá co udělali černoši pro Ameriku, mimo zvyšování kriminality?

15 0
možnosti
Foto

Obama nějak zvyšoval kriminalitu?

1 6
možnosti
JJ

J46a16n 51J33a72n88u26š80k95a

30. 7. 2020 21:15

Poklekni pred Zodem - Superman II

0 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od Židů se Černoši píší s velkým písmenem na počátku slova teprve tak dva měsíce. Jinak řečeno, následky rasové segregace v USA nejsou překonány do dnešních dnů. A to jsem si prosím myslel, že už téměř jsou.

0 6
možnosti
MK

Černoši se nikdy nepíší s velkým písmenem na začátku

9 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy