Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

S článkem souhlasím. R^

A pokud někdo obhajuje vypatlaného trhovce, který neumí držet své emoce na uzdě, je na stejné úrovni jako ten trhovec.

Zajímalo by mě, jak by se cítila a zda by také byla tak chápající paní učitelka (viz její příspěvek níže) která dle názoru nějakého rodiče - trhovce nespravedlivě ohodnotila jeho dítě, a ten by ji v krámě řekl něco podobného jako údajný hrdina Lukaševský (nebo jak se vladtně jmenuje) a odmítl ji obsloužit.

A jakési kecy o jiné situaci v případě stomatologa nebo učitele jsou jen laciným a pokryteckým výkřikem do tmy, postrádajícím jakoukoli logiku.

6 9
možnosti
PC

... a mimochodem, byl bych zvědavý, jestli by hrdina/trhovec projevil takovou "odvahu", kdyby místo Babiše (a dosaďme si i jiné neoblíbené politiky) měl takto rázně vystartovat a odmítnout obsloužit hlouček těch méně přizpůsobivých.;-D

10 0
možnosti
Foto

A50l10e89š 56M55e38r82t95a

17. 7. 2020 15:39

Termín diskriminace je často definován jako odpírání stejného zacházení s lidmi jiného vyznání, jiného národa, či rasy, jiných politických názorů atd., a pan stánkař by dle mně měl přistupovat k zákazníkům stejně. Poskytuje-li totiž služby veřejnosti, a ne nějaké uzavřené skupině, tak by měl počítat s tím, že pokud bude mít zákazník na útratu a bude splňovat základní hygienické normy, tak ho bude muset obsloužit, ať je černý, či bílý, ať má boty číslo 42, či 46, ať je členem ANO, nebo Pirátů, ať je miliardář, či bezdomovec, nebo jinak se vystavuje možnému obvinění z diskriminace.

13 3
možnosti
ZH

Vysoce postavení veřejně známí státní činitelé jsou taková zvláštní skupina, která musí snášet víc, než obyčejný občan. Pokud takový činitel prokazatelně škodí, například skupině prodejců, proč by neměl mít právo se prodejce bránit aspoň takovým způsobem, že škůdce odmítne obsloužit?

9 7
možnosti
MK

Prodejce uuavírá prodejem svého zboží smluvní vztah se zákazníkem. Zcela jistě má právo tento smluvní vztah neuzavřít s nedůvěryhodným partnerem.

10 5
možnosti
PC

A kdo je to "nedůvěryhodný partner"? Ten, kterého se rozhodnu nenávidět? Takže když vás bude soused - trhovec, bankéř, holič, lékárník ..... nenavidět, má právo odmítnout vás jako zákazníka, klienta, pacienta..... ? I na to si budeme postupně zvykat?8-o

No, že mě to v souvislosti s jinými nehorázostmi dneška vůbec překvapuje!

1 0
možnosti
DS

Ivi, ač nevím, zda bych to udělala stejně jako ten trhovec a ctím současně i tvé právo na tvůj názor, nesouhlasím s tebou, především protože srovnáváš nesrovnatelné. Zatímco trhovec projevením svého názoru maximálně tratí na svém výdělku, povolání lékaře i pedagoga vnímám jako poslání a závazek. Lékaři dokonce za tímto účelem skládají slib, ve kterém se zavazují léčit lidi bez ohledu barvu kůži, politický (ne)souhlas či vzájemné emoce. My pedagogové jej sice neskládáme, ale cítím se být podobně závazaná. Takže ano, příslušný obchodník to právo měl. On totiž přitom nesl svou kůži (rozuměj výdělek, živnost a reputaci) na trh stejně, jako ti, kteří si případně z něj vezmou příklad. Hezký den přejiV

9 8
možnosti
ZH

Ehm... Mám trhovec právo odmítnout někoho, kdo ho soustavně okrádá a zároveň nazývá zlodějem?

11 6
možnosti
Foto

Důkazem, že nikdo neokrádá trhovce a zároveň ho takto nikdo nenazývá, je samotná existence trhovce jako trhovce. To i v Chile autodopravci vyhlásili generální stávku.

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji, přečíst si tuto diskusi: https://www.facebook.com/ruzena.chrastekova.39/posts/305407960650228

Nejzajímavější je zřejmě tento příspěvek-cituji:

"Stánkař má zřejmě stejné IQ jako hokynářka Filipová - už mu nabídla přátelství."

5 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 4
možnosti
DV

D85a50v38i77d 79V20l34k

17. 7. 2020 13:42

Já bych ho obsloužil, ale neudržel bych se řekl mu, co si o něm myslím. Na druhou stranu toho kolegu živnostníka neodsuzuji. Je to jeho firma jeho byznys, on ponese následky a důsledky. A Babiš ten to potřebuje slyšet pravdu.

12 6
možnosti
Foto

Pane Vlku,

od koho víte, že ten živnostník měl pravdu?

3 5
možnosti
LH

Glosy od této paní si zakazuji číst Rv

1 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 5
možnosti
PN

P68e88t51r 14N37e76m64e71c

17. 7. 2020 22:06

asi proto mu vláda odklepla „superdaň” pro malé živnostníky. „Paušální daň schválena. ... V částce paušální daně je tak zahrnuto zdravotní pojistné 2514 korun, daň z příjmů v symbolické výši 100 korun, a minimální sociální pojistné navýšené o 15 procent. To pro příští rok odpovídá 3126 korunám

0 0
možnosti
  • Počet článků 629
  • Celková karma 32,48
  • Průměrná čtenost 2036x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy