Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě letos v únoru zde bylo přes 140 000 případů chřipky, 58 pacientů na ni zemřelo, ještě v půlce března bylo stále hlášeno kolem 70 000 případů. A nikoho to moc nevzrušilo. Teď jakoby se chřipka z hlášení zcela vytratila, hovoří se už jen o koronaviru, protože má daleko vydatnější reklamu a budí pozornost i strach celé společnosti.

2 0
možnosti
JH

J45i22r45i 34H24l51a38v13a

12. 7. 2020 1:49

Dekuji za zajimavy a prospěšný prispevek.

2 0
možnosti
Foto

Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala příroda imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné Rouška jakkoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní . Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali. Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu jsme se potili pod hadříky.

2 2
možnosti

Vaše hodnocení roušek je nepřesné! Vzájemné nošení roušek snižuje dávku infekčního agens a zmírňuje průběh nemoci! Nošení roušek není zdraví nebezpečné! Jednorázové roušky nemají být užívány déle než dvě hodiny! Roušky pro laboranty s koronairem mnoho nepomohou, potřebují respirátory třetí generace! :-)

4 2
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, zda až tady zase bude ta naše „běžná“ chřipka, jestli se taky budou počítat jednotlivé případy, a až jich bude jako každý rok sto tisíc, tak jestli se taky zavřou školy, obchody, divadla a sportoviště.

3 1
možnosti

To neděláme, zavíráme jen nemocnice a domy pro seniory. Ale samozřejmě i zde může být rouška velmi účinná! Možná lepší než očkování! :-)

2 3
možnosti
MJ

M94i34l92a20n 10J49o45u70r75a

11. 7. 2020 21:28

Pěkně napsánoR^

2 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,85
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!