Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

nechápu co na tom Benešovi havlistům vadí. Vždyť oni prošustrovali celé Slovensko a být tehdy naše Podkarpatská Rus, prošustrovali by tím i ji Rv!!

3 9
možnosti
Foto

No vidíte. A komouše neprošustroval nikdo a kafrají a kafrají....

9 3
možnosti
Foto

Zcizení Podkarpatské Rusi v roce 1945 je odstrašujícím pomníkem ruské imperiální nenažranosti a arogance. Karma !

16 0
možnosti
MV

Jaké zcizení? Co v historii měla Podkarpatská Rus společného s Českými zeměmi, případně se Slováky? Myslíte, že by nám mělo patřit třeba Bulharsko?

2 7
možnosti
Foto

Předpokládám, že víte, že náš vztah k Podkarpatské Rusi byl více než vlažný:

Podle Ferdinanda Peroutky připojení Podkarpatské Rusi bylo v Československu přijímáno bez nadšení, jako dar v mnohém ohledu danajský. „Neusilujeme o to“, řekl tehdy Masaryk, „ale nemůžeme takovou žádost zamítnout“. Byli i v parlamentu muži, kteří nový stát pokládali za pouhé provizorium a mysleli, že Československo jen střeží Podkarpatskou Rus do té doby, až obrozené a zesílené Rusko bude schopno se o ní přihlásit.(Budování státu III, s. 1027-1028. Srovnej též 1030-1032, 1037, viz též Hitchcook, 1946, s.175).

Z dopisu J. Masaryka J.V. Stalinovi: "V roce 1920, kdy se sovětské jednotky pod vedením Buďonného blížily ke Lvovu, povolal můj otec spolu s Edvardem Benešem k sobě vašeho velvyslance Mostověnka, před nímž učinili významné prohlášení: zdůraznili mu, že ode dne, kdy ruské jednotky obsadí východní Halič, postoupí náš stát Rusku Zakarpatskou Ukrajinu s hlavním městem Užhorodem, jakožto výraz našich sympatií; kromě toho poukázali na to, že jsme ochotni podepsat okamžitě s vámi spojeneckou smlouvu. ..."

2 10
možnosti
Foto

Prezident Beneš v roce 1941: "Podkarpatská Rus je nedílnou součástí Československa, stejně jako její obyvatelé, kteří patří k rodině národů Československa a po skončení války se zase všichni sejdeme u bohatého svobodného sotlu Československé republiky".

6 3
možnosti
JN

J30o86s32e46f 10N29i11k68l

10. 7. 2020 19:48

Již (v říjnu 1914) TGM nepočítal s připojením Podkarpatské Rusi k Československu...

1 3
možnosti
Foto

Hm. A souvislost s článkem?

4 5
možnosti
VH

Rusové nikdy nekradou...jen si berou co se jim zlíbí...tu pobaltí, tu Krym...je to verbež,od níž je nejlépe držet se co nejdál...Rv

19 0
možnosti
Foto

Čím větší impérium, tím větší nároky. To není o Rusech to je o imperiálním státě, který tam mají. Stát je vždy zlo v různých podobách a velikostech.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz