Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Trapné a ostudné, těžko pochopitelné.

Samozřejmě ten kdo chápe Hřiba a spol., rozumí i Sokolovu.

Já vrtím hlavou nad Prahou i Sokolovem.

5 3
možnosti
VM

Představte si,že mě vadí sundání americké vlajky,ale stejně tak mi vadí Hřib a jeho starostování.

0 0
možnosti
Foto

Američané osvobodili Sokolov asi tak jako RA Prahu....

3 13
možnosti
PM

Ale v podstatě máte pravdu, jelikož tam žili Němci, tak ti se neosvobozovali. Američani prostě město vojensky obsadili.

2 0
možnosti
MB

Netuším co místní vedlo k excesu a ostudě. Starostka má 52 let, tedy nějaký rozum by se i očekával. Já se na blozích vymezuji proti Rusku, důvody se snažím popisovat. Je 75 let o válce, zase sebe tvrdím - V každém městě, obci může být s naprostým klidem vyvěšena vlajka naše, Ruská, USA a dokonce bych i podal návrh na tu Německou, jako akt rozumu a smíření se s historií. Skutečně nevidím v tom žádný problém, (bez pohledu kde kdo koho osvobozoval). Pořád je to o nešťastných lidech, jejich osudech a o nás samotných ... :-)

13 2
možnosti
PK

Proč exces a ostuda at si činí volený zástupce co uzná za nej pro své voliče.

0 10
možnosti
LB

Město Sokolov bylo v roce 1945 krom vlastních obyvatel přeplněné vzdávajícími se německými vojáky, civilními uprchlíky, osvobozenými vojáky ze zajateckých táborů i vězeňkyněmi ze Svatavy. Nefungovalo zásobování, chyběly potraviny, šatstvo i léky. Americká armáda se snažila co nejrychleji dopravit německé válečné zajatce do zajateckých táborů, repatriovat osvobozené spojenecké vojáky i další osvobozené vězně do jejich zemí a všem potřebným zajistit dostatek péče.

Američané také 7. května objevili válečný lazaret pro sovětské válečné zajatce v kasárnách na dnešním sídlišti Vítězná, kde se jim naskytl otřesný pohled. Mezi stovkami zubožených žijících zajatců byly i desítky na kost vyhublých zajatců mrtvých. Kapitán Kimball Richmond o den později nařídil několika místním, aby vlastníma rukama mrtvé sovětské zajatce oblékli, naložili na vůz a vezli přes celé město na hřbitov, kde je měli pohřbít. Tuto lekci místním obyvatelům z toho, co nacistický režim dokázal, natáčel na kameru desátník americké armády Samuel Fuller, jenž se později proslavil jako režisér. Toto byl jeho první film a hrůzné záběry pak přes 40 let nechtěl vidět. Dnes je film promítán v sokolovském muzeu jako varování před nelidskostí nacistické ideologie.

Zdroj: web města Sokolov

18 1
možnosti
PK

Proč by to byla ostuda? Ať si činí ve svém volebním rajonu co uzná za vhodné a pokud to podepíši její voliči je to OK, Tak činí i jiní starostové ve svých okrscích přece, tak proč né ona?;-D

4 9
možnosti
ZD

Děkuji za projev rozumu. Co je jinde hrdinsky vyzdvihováno jako právoplatná vůle lidu se tady místními strážci demokracie - ale té jejich - kritizuje jako snaha o přepisování dějin. Myslím, že mnozí již definitivně ztratili soudnost. Jedni nesoudní za komančů odstraňovali cokoliv mimo ruské symboly a teď tady máme podobné "revolucionáře" jen z druhé strany.

5 8
možnosti
Foto

... tahle snaha přepisovat dějiny, zřejmě místním rusofilním "soudruhům", proruským trolům = "flastencům", zřejmě vadit nebude - dobře, že jste na to upozornil R^R^R^

15 3
možnosti
ZD

A o které dějiny prosím se zde nyní jedná, které mají být přepisovány ? Já za svůj život slyšel již několik dějinných výkladů. Nekompromisní postoje co zastáváte dnes jsou už ty pravé?

1 9
možnosti
PK

Vysvětlete mi pane Zieglere proč mínusujete slušné a věcné příspěvky p. Pěnkavy a Slavíčka.

4 4
možnosti
Foto

A proč pan Pěnkava mínusuje můj slušný příspěvek? :-P

8 3
možnosti
KP

Poblíž Chebu v Potocisti je hrob a památník ukrajinských obětí z II.svetove války. Vždy je tam vyvesovana jen česká a ukrajinská vlajka. Ještě nikoho nenapadlo, že by tam měla být i americká vlajka. Prosím o vysvětlení proč by mela byt americká vlajka vyvěšena u hrobu sovětských válečných zajatců v Sokolově.

3 14
možnosti
Foto

Protože ten lágr, kde byli zajatci vězněni osvobodila americká armáda pane Pěnkavo.

21 1
možnosti
JS

Není to tak jednoduché. Bylo to na hřbitově vojáků pouze SSSR, nebyla tam vlajka ani Velké Británie, ani Francie tak proč tam musí být vlajka USA?

4 11
možnosti
JL

US vlajka tam byt skutecne nemusela, kdyby ji tam nedali vubec, dost mozna by si na ni nikdo nevzpomel. Trapnost jednani starostky je, ze uz umistenou vlajku naridila odstranit.

14 3
možnosti
MV

Alespoň, že si to svoje chucpe jednání následně paní starostka uvědomila.

8 1
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,82
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz