Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mockrát jsem s vámi nesouhlasil, pane Zieglere, ale ohledně pana generála skoro ve všem. Zažil jsem i pamětníky a účaszníky, kteří pod ním bojovali a nedali na něj dopustit. Jen si myslím, že nejde pouze o komunismusmus, ale totalitarismus. Vidím nové soudruhy, kteří by zakazovali, trestali, zavírali a jiné hnusy za pouhý nesouhlas s jejich, často pomýléným, názorem. Držím palce, ať napíšete víc takových podařených blogů a připíjím na pam,átku pana generála i jeho statečných spolubojovníků!

7 0
možnosti
LH

Drda není dobrý příklad, viz. rok 68 a Drda...

1 0
možnosti
Foto

to bych neřešil, havlisté zničili také život mnoha lidem a nikdo kvůli tomu lavičky Václava Havla netrhá

0 18
možnosti
Foto

Komu, například, pane Macku?

8 0
možnosti
Foto

Ale přiznejte panu generálovi zásluhu za účast ve třetím odboji, i když šlo o zčásti vyprovokovaný neúspěšný vojenský puč agentem OBD Hruškou, který se však možná vymkl kontrole a začal jednat na vlastní pěst.

Představte, že by se ten puč povedl a Gottwald šel od válu.

0 5
možnosti
PJ

A co kdybychom pana generála postavili místo Koněva? Taky by mohl mít ruskou uniformu, carskou. Na prsou carské metály. To by se hned poznalo, co je to vlastně takový oný flastenec! ;-)

Se vsadím, že by tam věnec od ruské ambasády byl pořád čerstvý!!!

3 0
možnosti
LB

Historik Jindřich Marek minulý týden připomenul jméno dalšího statečného Čecha - plukovníka četnictva Jana Voženílka, který dal pokyn k obsazení rozhlasu a k velké nelibosti komunistů (např. Josefa Smrkovského) vlastně ovlivnil předčasný začátek povstání. Sověti totiž plánovali, že do Prahy dorazí až 13. května. Na Voženílkově

osudu se stejně jako na osudu dalších Čechů a ruských emigrantů se podepsali jiní Češi, kteří je horlivě udávali sovětské NKVD. Sověti Voženílka zavlekli do Terezína, kde se smrtelně nakazil tyfem...

Je smutné, že v dnešních polemikách o tom, kdo Prahu osvobodil nebo ji jen obsadil, ostudně zapomínáme na vlastní lidi. Pražského povstání se se zbraní v ruce aktivně zúčastnilo kolem 12 000 českých bojovníků, z nichž mnozí po únoru 1948 špatně skončili.

Ve skutečnosti Češi za 2. světové války nebyli jen pasivními obětmi; bojovali snad na všech frontách a oprávněně patřili k vítězům. A jak je známo, je lépe se cítit jako vítěz, než jako osvobozený...

23 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti přejmenování 8.května na Den Vítězství.

0 2
možnosti
VH

Jeden z tisíců,smutná karma...!!

12 0
možnosti

A92n23n64a 81Č34e42r11n25á

5. 5. 2020 19:02

Komunisté zničili životy téměř všem.

20 0
možnosti
Foto

Karma.Dobre napsáno,na zločiny komunistů nesmíme zapomínat....

18 0
možnosti
KT

Jiří Drda to odnesl alkoholismem na zámku v Dobříši

7 0
možnosti
KK

Prosím, kdo to byl? Neznám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,74
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz