Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

Aleši, hledat spravedlnost v čechystánu je utopie. Ne zbytečně se zde daří rčení = všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější...

0 0
možnosti
AP

Takže, říkáte, že mají lidi, kteří v těch firmách v Česku pracují, platí za ně v Česku odvody, platí v Česku DPH, platí v Česku spotřební daně, nakupují od českých dodavatelů a z Česka se přehlašují jinam (např. do Holandska) jen a pouze kvůli vymahatelnosti práva, propustit?

2 2
možnosti
Foto

Pan autor těžko odpoví.

On do světa vyšle blábol a pak dělá jakoby nic.

Ale pár lidí, kteří tomu nerozumí tak jako on, zblbne :-(

1 3
možnosti
Foto

O jaké pomoci firmám mluvíte?

Zatím jsem nezaznamenala, že by firmám byla nějaká pomoc přislíbena. Jediná "pomoc" je přislíbena na uchování a nepropouštění zaměstnanců. Ale ta firma na to doplatí tak jako tak - ať je kde je.

Chápete vůbec, že jde o zaměstnance?

Háj ani ráj v tom nehraje žádnou roli.

6 0
možnosti
JSS

Naprostý souhlas a nejn to. Je čas si poměřit banky a zavést pořádek - právě nyní je na to čas!

3 2
možnosti
PB

O jakém pořádku že to mluvíte? O znárodňování, krádežích za bílého dne a jiných proletářských pikantnostech?

5 0
možnosti
PB

Proboha, proč zase píšete bláboly o něčem, čemu naprosto nerozumíte?

Ve vašem odkazu ani v definici není zmínka o tom, jaké daňové úlevy se vztahují k jakému druhu podnikání a vy hned napíšete: Proč dávat velké peníze do české státní kasy, když můžu výrazně ušetřit? Stačí, že musím odvádět daně za zaměstnance. Proč ještě přijít i svůj pracně nabitý zisk vysokým daňovým zatížením v této republice?

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748936

...z toho jasně vyplývá, že si myslíte, že firma má DIČ v ČR, ale korporátní daně platí v daňovém ráji. Víte co je to DIČ? To je daňové identifikační číslo. A víte proč daňové? Protože se daní zisk tam kde se vytvořil a nikoliv tam, kde má firma sídlo!!

Každý rok se podává daňové přiznání k tomuto DIČ a daní se u nás bez ohledu na to, kde má firma sídlo. Možná budete v šoku, ale všechny zahraniční firmy, které mají český DIČ a číslo provozovny (jakoukoliv výrobní provozovnu, od fabrik až pod bufet) daní zisk v ČR. A bez DIČ a čísla provozovny nevyrobí ani špendlík, neprodají ani rohlík. Zisky spadající do daňových rájů jsou nehmotné a jejich tvorba se fyzicky neuskutečňuje na území ČR. Jsou to např. vymáhání odkoupených dluhů, vlastnictví firemního loga a poplatky z něj, právní a marketingové poradenství uskutečňované ve virtuálním prostoru, a placené převodem, internetová reklama, ale i internetový prodej a jiné nehmotné aktivity. Ale k tomu zase nejsou potřeba zaměstnanci, z jejichž mezd by se platily odvody. Dividendy, vytvořené u nás a odcházející vlastníkům do daňových rájů jsou potom daněni jednak daněným hrubým ziskem ze kterého jsou vypočítány a potom tzv. vyrovnávací daní, pokud je ve státě vlastníka daň z příjmu nižší než u nás a hlavně speciální 35% daní, pokud vlastník sídlí v zemi, která je u nás na seznamu daňových rájů.

A za poslední, pokud je firma zapsaná v cizí zemi, a u nás nemá žádné registrované podnikání (ono DIČ) ani provozovnu, tak se na ni žádná státní pomoc nevztahuje!

8 0
možnosti
VS

Řekl bych, že podnikatel danící v tzv. "daňovém ráji" není de iure podnikatelem České republiky a je úplně jedno, jestli se majitel jmenuje Novák, nebo Gonzales.

Je to stejný princip, jako například Billa (pokud není provozována franšízově, ale má matku v Rakousku), takže tam se o nějaké "podpoře" přímo toho podnikatele ani neuvažuje.

Druhou věcí je odpovědnost za škody způsobené krizovým stavem, tam je naprosto jedno kde sídlí majitel. Tento stát mu způsobil nějakou škodu, tak má povinnost ji alespoň z části sanovat.

Pokud se bavíme o nějaké náhradě za platy zaměstnanců, tak to už si musíte spočítat sám, zda je lépe je udržet v zaměstnání, nebo zda preferujete jejich přesun na úřady práce...

3 0
možnosti
Foto

Bojovat proti státem vyvolané umělé krizi socialismem je hloupost. Daleko lepší by bylo odstranění všech barier podnikání a zavést daňové prázdniny pro všechny produktivně činné lidi s výjimkou státních zaměstnanců a lidí placených z rozpočtů. Další krok bych viděl v odluce školství a zdravotnictví od státu. Také by mělo dojít k razantnímu omezení sociálních dávek a jejich postupný převod na formu dobrovolného pojištění.

6 5
možnosti
VD

S odlukou zdravotnictví od státu nestrašte a koukněte do USA.

6 3
možnosti
JH

Koho podpořit je jedna věc. Druhá je však z čeho a kde získat zdroje. Důkladně zrevidovat neziskové organizace a velkou část z nich zrušit. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné. Zrevidovat sociální dávky a chronickým netáhlům razantně snížit příjmy. Výrazně zredukovat počty státních úředníků, kteří jen proto, aby ospravedlnili svoji činnost, vytváří zbytečné a nesmyslné předpisy a nařízení. Silně zredukovat aparát úředníků v Evropské unii.

17 0
možnosti
MP

Je tam drobny nedostatek v tom, ze vetsina z toho je sice podavana jako "pomoc v nouzi", ale realne je to jen castecna kompenzace skod za statni zakazy.

1 5
možnosti
RK

To musí být dobří nabíječi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...