Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborný článek, plný respekt k tomu, s jakým nadhledem byl sepsán. Karma R^

33 4
možnosti

A co si myslíte že by dělal někdo jiný na jeho místě? Odletěl na Seychely a nebo spáchal sebevraždu? Chová se jak se chová normální člověk.

To, že fakt není dobrý manager, jasně dokazuje fakt, že neplánuje. Jen reaguje. Pomineme-li ten fakt, že za dobu vládnutí nedokázal donutit podřízené aby udělali kvalitní plán pro případ pandemie (a pokud je, tak ho nezveřejnil), ale ani nedokázal říci, co bude dělat v budoucnosti (a nebo jsem to nečetl. Televizi nemám, takže jí ani sledovat nemohu). Reagovat, obzvláště s odborníky za zadkem, dokáže i slaměný panák.

0 20
možnosti
ZD

Zhlédl jste se v dobách komančů kdy se vše plánovalo na pětiletky. Takový čas se (snad) již nevrátí. Musíte se začít orientovat - ne kecat.

16 1
možnosti
ZD

Mluvíte i za mne. Děkuji. Babiš je krizový manažer. Nedovedu si představit akčnější vládu než aktuálně máme.

27 7
možnosti
LD

Krizový manažer nevypráví v televizi, jak osobně rozveze roušky, které nemá. Tomu se říká jinak.

9 8
možnosti
LD

Počkejme po zápase. Vláda zatím dělá bombastická gesta, což dělá mohutný dojem. Nemáme však dostatek testů a počet nakažených je možná desetinásobný. Jaksi je nikdo nesehnal. V nemocnicích nemají roušky, jak je to s respirátory, se raději neptejme. Zjišťuje už někdo v Německu, jak to dělají, že mají tak málo mrtvých? Byl někdo před dvěma měsíci v Číně? Proč nemáme roušky k masivnímu použití, jako v Koreji? Bohužel nikdo z odborníků dopředu na nic nemyslel a nekonal.

8 2
možnosti
ZD

Jediným důvodem je to, že vy , nebo vám podobní - vždy chytří - v té vládě nejste.Proč jste se k národu otočil zády a nejste premiérem - na to musíte odpovědět sám. Ale sobě - mne to nezajímá.

5 3
možnosti
JN

J26a41n 42N93o35v63á90k

14. 3. 2020 18:38

Pekaři, řezníci a zelináři mají zatím o odbyt postaráno, i když jsou hotely prázdné - lidi nakupujou jak diví.

5 0
možnosti
ZD

Proč diví - snaží se o zásoby. Co je na tom divého?

0 0
možnosti
RH

R32e61n12é 33H18a89l55l45a

14. 3. 2020 18:29

Sorry, ale jestli první den propouští všichni zaměstnance, tak jaké mají smlouvy. To jedou na Švarc systém nebo na dohody?

0 0
možnosti
TB

psal jenom o zaměstnancích ve zkušební době a ti se na hodinu propustit můžou ;-)

2 0
možnosti
JP

To se to bude nádherně vymlouvat ohledně rozpočtu.

3 9
možnosti
Foto

Babišovi se tato epidemie velmi hodí. Zde nejde o epidemii, ale o ekonomii. Stát se řítí do obrovského deficitu a ten bude zdůvodněn epidemií. Ministři se v televizi střídají jak svatí na orloji a vnášejí do celé věci paniku. Místo, aby v televizi vystupovali oborníci na epidemii, vystupuje klika amatérů. Proč nevystupuje představitel Bezpečnostní rady státu, tajemníci Krizových oddělení. Vždyť každý kraj má Pandemický plán od roku 1988 a jeho součástí jsou i v krabicích uložené respirátory, roušky a přesný plán co dělat v případě epidemie. Kde jsou ty plány. Pořád čteme a vidíme Babiš, Babiš, Babiš. Je jeden nesporný fakt, že jsme nekorodovaným postupem ztratily 14 dnů a způsobila se jenom panika. Známí pracují v Německu a to tak neblbne jako máš stát a přitom mají víc nakažených než náš stát.

7 25
možnosti
JR

J83a95n 37R72o48s53a

14. 3. 2020 17:23

Jj pan premier je hvezda. Jen nejak odmitl jednat pred mesicem a pul o koronaviru, nezajistil dostatek rousek a respiratoru a jeste o tom lhal.

13 25
možnosti
Foto

... a co je na tom nepravdivého, milí minusáři???

3 12
možnosti
JT

J12i22r13i 25T21i53c81h25y

14. 3. 2020 17:13

Virova nakaza ohrozuje kazdeho, bez ohledu na jeho politicke nazory. Je tedy nesmirne trapne, primo nepripustne, aby takovy bloger, jako Smrk, do teto situace zatahoval svuj odpor k premierovi. Dobre vedel, proc na svuj blog neotevrel diskuzi.

24 1
možnosti
ZD

Říká se, že žena je nebezpečná zepředu, kůň zezadu a pak jsou zde diskutující, nebezpeční ze všech stran.

3 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik