Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Možná by ještě mohl neexhibovat na tiskovkách, kde polovinu času vzpomíná, jak se kdo jmenuje a plácá úplné nesmysly. Lidi dost znervózňuje, když vidí, co za senila se je vlastně pokouší zachránit. A taky by už konečně mohl svolat Ústřední krizový stáb - ano, sebralo by mu to značnou část mediální pozornosti, ale na druhou stranu by možná dost věcí začalo fungovat ne jen na papíře.

8 7
možnosti

Jo, na ty tiskovky se nemuzu divat. Misto strucne odpovedi na otazku zvladne popovidat co vsechno delal, s kym vsim mluvil, kdo vsechno lze, urazit tazatele a pak zopakovat neco, co s otazkou nesouvisi.

7 1
možnosti
JK

J29o35s15e90f 28K23u39b74e55š

15. 3. 2020 16:38

No až na to, že už 2.3. chtěl ministr vnitra (a pana Hamáčka osobně zrovna nemusím, ale v tomhle měl prostě pravdu) vyhlásit stav nouze a Vůdce s tím otálel dalších 10(!!!) dní a tím prohospodařil cenný čas na nákup respirátorů, roušek atp. Ve stavu nouze totiž může zjednodušeně řečeno koupit stát IHNED cokoli kdekoli a nemusí dělat výběrová řízení dle zákona. V tom se Vůdce podobá spíš tomu primátorovi, který nás ujišťoval,že se nic neděje a ona se děla 1000 letá voda, ten prohospodařil den, max 2. Opatření vlády jsou nutná, podporuji je, dodržuji je a k tomu vyzývám i ostatní. Ale, že by se AB ukázal jako nějak extra schopný myslím tím schopný ve prospěch ČR tak to si tedy nemyslím. Bohužel, moc bychom to potřebovali.

14 2
možnosti
JS

Nemáme diktátora, máme vládu. Každé rozhodnutí zabere nějaký čas, zvlášť, když se půlce zdá, že druhá strana zbytečně plaší. Mohlo to být naopak mnohem zdlouhavější, tohle je na naše poměry docela výkon. A mohli jsme se taky připojit k britskému experimentu.

2 3
možnosti
ZJ

Děkovat ministru zdravotnictví se mi jeví jako dost nelogické. Poslední vládou přijatá opatření se měla dělat již mnohem dříve ! Dle rozhodniuí Vojtěcha se dělaly kontroly na hranicích jenom někde. Lidé přijíždfějící z Itálie se kontrolovali namátkově a namátkově se jim měřila teplota. Proto mu říkám "namátkový" ministr. Tím pádem se k nám šířil vir téměř nekontrolovaně. Proto jsem podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Že bude jedním z obviněných ministr Vojtěch je dost pravděpodobné.

Co by se dále mělo dělat proti korviru následuje:

Co dále s koronavirem (korvirem) v ČR?

Výhledově postupně uzavřít hranice. Kontrolovat příchozí, měřit jim teplotu, a případně nařídit domácí karanténu. Do země pouštět jen cizince, kteří budou podrobeni testu na korvir. A test bude negativní. Test si cizinec bude muset zaplatit sám. Totéž bude platit i pro letiště a železniční přechody hranic.

Provádět desinfekci společenských prostorů. Zajistit respirátory a roušky pro lékaře, lékárníky, záchranku atd. Podpořit výrobu respirátorů a roušek. Umístit desinfekční prostředky na ruce ve veřejných místnostech. Zajistit další podpůrné dýchací přístroje a podpořit jejich výrobu. Kontrolovat dodržování domácí karantény a zákazu akcí nad shromáždění 30 lidí. Dobrou osvětovou akci Ministerstva zdravotnictví a krajů ohledně dodržování hygienických pravidel doplnit o osvětu pro rizikové skupiny: bezdomovce, nepřizpůsobivé občany, nelegální migranty, homosexuály, zahraniční dělníky, narkomany a podobně. Tam totiž mohou být největší problémy. Využívat vyhlášený Nouzový stav k rychlé realizaci opatření. Kontrolovat dodržování hygienických zásad ve veřejných kuchyních Zajistit nákupy pro ohrožené skupiny občanů (nemocní se srdcem, plícemi ..., senioři a podobně) Zajistit další prostory a jejich vybavení, které by se daly využít při nedostatečných kapacitách v nemocnicích. Zajistit léky nutné pro život nemocných. Záhadou

1 1
možnosti
JS

Myslím, že postupné zavádění opatření nebylo od věci, protože lidé si na ně potřebují zvyknout. Zvlášť, když se zpočátku situace zdála "v pohodě". Omezování svobody vyvolává určitou alergickou reakci. Většina lidí, která se vracela z rizikových oblastí, se chovala nezodpovědně a vysmívala se "panice". Nikdo se nechtěl omezovat. Na striktní opatření, kdy budeme všechny kontrolovat, nemáme dost lidí ani prostředků. Plán chce čas. Nepochybuji, že se odpovědní lidé snaží, alespoň z většiny. Nikdo z nich není superhrdina. Jestli chcete dělat osvětu, můžete jim jít pomoci. S rouškou, jistě jste si ji jako zodpovědný občan sehnal nebo vyrobil včas. Kázat na diskuzi dovede každý. Míchat homosexuály do rizikových skupin, to jste snad vůbec nemohl myslet vážně.Rv

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

11 2
možnosti
FK

Toho Slovenského estébáka nám byl čert dlužen.O koranoviru se ví už dobré 3 měsíce a za celou tuto dobu nebyla vláda schopna zajistit hygienické roušky ,ani desinfekční prostředky pro nemocnice natož tak pro ostatní občany. A kdyby byla zavčas izolována Praha a okolí , nemuseli být v současné době příjímány, tak restriktivní opatření ,jež těžce odnese celý podnikatelský sektor a celá naše ekonomika.Mimo Agrofertu, soudruh premiér umí dobře podvádět na eurodotacích ale velmi dobře těží i na koranoviru.Marketinkově to skvěle zvládl a ještě národ krmí řečičkama jak mu jde o nás lidi.Bravo soudruhu Babiši

7 12
možnosti
ZJ

Ať je Babiš jaký chce, tak to konečně po ministrovi, který se opičil po Německu, vzal rasantně do ruky. Zachraňuje tak ještě co se dá.

Na liknovost Vojtěcha jsem podal trestní oznáímení. Poslancům jsem poslal návrhy na příslušná opatření. Bohužel více dělat nemohu.

0 1
možnosti
JR

J75a69n 62R48o43s36a

15. 3. 2020 8:33

Jo jo, at zije premier !!! Jen by me zajimalo co dela tenhle zakon ve snemovne:

https://www.facebook.com/milionchvilek/photos/a.731691950371619/1377094139164727/?type=3&theater

4 9
možnosti
JR

J80a59n 97R79o33s14a

15. 3. 2020 19:23

Tak to byl dobry detektor toho kdo dela pro Babise :-D Dekuji panove.

1 0
možnosti
Foto

Tak Babiš si především jede svoje píár a mocně se bije v prsa, jak je dobrej. Skutečnà rozhodnutí činí jiní.

7 16
možnosti
JR

J81a16n 50R68á57ž

15. 3. 2020 16:43

Někdy je lépe mlčet a týká se to i Vás!

8 2
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3439x
Jmenuji se Radek Pálka a vítám vás na svém blogu o vaření, kuchyni, gastronomii a tak obecně.

Jak to začalo.....

Někde v mých 6-7 letech si rodiče vzali do hlavy, že strašně chci být kuchařem :-). 

Moje mamka byla vyučenou cukrářkou. Avšak po vyučení cukrařinu dělala jen velmi krátce a když přišla v roce 1971 do jiného stavu s bratrem, přestala cukrařinu dělat profesionálně a již se k tomu nikdy naplno nevrátila. 

Nicméně v osmdesátých letech si mamka tajně doma přivydělávala pečením dortů na zakázku. A já, jako dnešní dítě z reklamy jsem se kolem ní motal a asi tím si všichni vzali do hlavy, že kuchařina mě strašně baví a že nic jiného vlastně ani dělat nechci :-). 

Zvláštní je, že pokud je člověku něco dlouhodobě podsouváno, tak tomu začne věřit.  Na konec jsem byl i já tím, který začal říkat, že si od dětství přeje být kuchařem. Možná tomu i tak bylo. Já vlastně ani nevím.

Každopádně se tak i přes některé komplikace stalo a jsem tomu rád.  A z nutnosti je životní láska.

Upřímně láska na první pohled to úplně nebyla.

Díky sametové revoluci v roce 1989 jsem sice nastoupil do chrudimské hotelové školy, ale na příbuzný obor řezník. 

No, nebudu rozebírat má studia. Ale řezníkem jsem se po pár peripetiích vyučil a rok na to jsem udělal rozdílové zkoušky a vyučil se i kuchařem. 

Mým štěstím bylo, že jsem hned po vyučení nastoupil do Restaurantu Grill Duran v Hradci, Králové, kde jsem nejprve řezničil a postupně se přibližoval do kuchyně, až jsem bourání masa úplně pověsil na hřebík. 

Mým druhým největším životním štětím /první je moje manželka/ bylo, že jsem měl to štěstí a dostal jsem se do kuchyně v Duranu, kde vládl tehdy asi třicetiletý šéfkuchař Jiří Syrový.

A díky němu a díky jeho přístupu ze z nutnosti stala LÁSKA NA CELÝ ŽIVOT.

www.sefkucharuvdenik.cz

Seznam rubrik