Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo nikde nemá situaci pod kontrolou. Možná v Číně díky opatřením, neslučitelným s lidskými právy viz náznaky ve zprávě expertní skupiny WHO, co se vrátila z Číny. A každé opatření, plošné opatření, je jen snaha zpomalit postup SARS-CoV-2...že se zastavit nedá, nejspíše nikdo nepochybuje. Zpomalit proto, že při rychlém rozšíření nebudou stačit kapacity infekčních lůžek, kyslíkových masek a podpory dýchání. Opět viz stejná zpráva WHO. V Itálii zavedly plošná opatření velkého kalibru a dodávají, že neví, jaký bude účinek, zda dojde ke zpomalení o 30, 20 nebo jen deset procent. Nemá cenu politizovat...

11 0
možnosti
Foto

Jenže každé opatření musí být komplexní. Jestliže směřuje jen jedním a to ještě nevymahatelným směrem, pak není k ničemu. A s tou Čínou bych si tak jistý nebyl. Já se jen v blogu snažil poukázat na to, že celá ta vládní akce je ve skutečnosti jen zbytečnou snahou. Stejně jako jsou zbytečné výkřiky opozice. Je naprostá pravda, že politici tohoto neštěstí zneužívají, ale je rozdíl, pokud to dělá opozice a pokud to dělá vláda.

3 4
možnosti
JH

Je, alespoň tedy pro mne otázkou, zda je vůbec v kompetenci české vlády zamezit přístup občanům jiné členské země.

Velmi se obávám a přijde mi to hodně odporné, že nejenom opozice ale i ostatní Babišovi odpůrci se snaží i tu nákazu využít a trapně tohle neštěstí politizují!

15 2
možnosti
ZD

Česká vláda má kompetenci hájit zájmy českého národa. Toto je nebezpečná záležitost, která by - v případě nečinnosti - znamenala jak újmu hospodářskou tak - dle zatimních znalostí - i lidských životů. "Cokoli" co může zbrzdit šíření je tak na pořadu dne.

7 0
možnosti
PN

Kdyz sem Italove muzou a my tam ne, bude vir sirit pomaleji nez kdyby vsichni mohli kamkoliv. To by mel chapat i zak prvniho stupne zakladky.

5 0
možnosti
Foto

Ital přijede do Česka, všichni se mu budou vyhýbat a odjede zpět.

Čech přijede z Itálie do Česka a zůstane na místě, jezdí do práce, vlakem, chodí do školy, k lékaři, nakupovat. A případně infikuje své okolí, rodinu, kolegy, návštěvníky roky a roky.

3 0
možnosti
JD

Babiš nedoporučuje cestovat do Itálie. Italský premiér nedoporučuje jezdit do ČR. jednoduché, jako facka.

3 0
možnosti
Foto

1) slovo absurdní není české

2) ohledně omezení pohybu Italů se s důvěrou laskavě obraťte na italskou vládu. Jistě jste si povšiml, že uvnitř EU nejsou kontrolovatelné hranice

8 3
možnosti
Foto

Italská vláda zavedla karanténu pro Čechy kteří přijeli z Itálie? To ve zprávách neříkali, paní " Moudrá"

2 5
možnosti
RB

Vážený pane autore. V Itálii se nákaza už bohužel naprosto vymkla kontrole. Když máte v zemi cca 800 nakažených lidí denně, tak nemáte šanci dohledávat všechny, kteří s nakaženými přišli do styku. Tím pádem během několika dnů lze očekávat lavinovité šíření nákazy. A to už je pak jediná možnost a to uzavřít města jako v Číně. A bohužel takto to v Itálii skončí během pár týdnů. To je pravděpodobnost hraničící s jistotou.

Takže ano zatím to máme pod kontrolu, protože ještě dokážeme izolovat lidi, kteří se s nakaženými dostali do styku. A čím víc budeme zodpovědní (každý jeden z nás), tím víc to pomůže. A ano, ten kdo teď jede do Itálie je podle mého názoru už naprosto nezodpovědný jak sobě, tak ke svým známým či kamarádům.

11 1
možnosti
PV

P77a85v58e92l 73V62é52b19r

6. 3. 2020 19:59

Ale o tom řeč nebyla. Jde o to, že Ital k nám může volně přicestovat i s případnou nákazou, kdežto našinec musí zůstat sedět na ... no, víte na čem.

Buďto má být omezen obousměrný pohyb osob, nebe neomezovat. Jednosměrné omezení pohybu smysl nemá.

Ostatně, osobně si myslím, že nemá cenu pohyb omezovat, protože nákaza k nám dorazí tak jako tak. Otázkou je jenom jak rychle a omezení pohybu to jenom trochu zpomalí, ale nezarazí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy