Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A vyřazení článku z hlavní strany mi dává za pravdu, že kdyby se lidí, kterým se nelíbí Váš názor dostali k moci, tak by nastala totalita.

3 0
možnosti
VF

PŘESNĚ ! Stále hledám článek, ke kterému jsem poslal svůj příspěvek a on najednou zmizel. Tomu se říká bdělismus a ostražitismus. Už je to tady zas !

2 0
možnosti
VF

Dobrý den, sdílím Vaši skepsi a proto se do diskuzí nad takovými tématy moc nezapojuji. Jsem ve srovnání se zdejšími diskutéry již velmi stará generace a mezi svými vrstevníky mám mnoho kamarádů, kteří nikdy neměli žádnou rudou legitimaci, nikdy nebyli žádní donašeči, postavili družstevní byty, vychovali děti a vnoučata a prožili svůj život přes všechny překážky a ideologické diktatury. Ovládání každé společnosti probíhá skrytě nebo veřejně svým způsobem stále stejně.

V nelítostných mocenských soubojích zájmových klanů žádná pokleslost není dost pokleslá, pokrytectví, faleš a podrazáctví nemá hranic a mediální žumpa nemá dno. Nad sviňáckostí vítězí ještě větší sviňáckost. Proto je historie lidstva nekonečná krvavá řeka řežeb, šarvátek a válek, ve kterých byly vyvražděny, rozsekány, roztrhány, spáleny, ukřižovány miliardy lidských bytostí, v zájmu uchvácení všech myslitelných zdrojů zisku jen pro vyvolené.

V nezastavitelném koloběhu života páni a mocipáni přicházejí a odcházejí a miliardy lidských tvorů žijí své životy ve světě rozděleném na miliardy osudů. Říká se, že doba je hektická, ale ve skutečnosti byla hektická každá doba. Nářek nad rozděleným světem, nad rozdělením a rozdělováním společnosti je ve skutečnosti jenom manipulativní póza. Jsou to krokdýlí slzy eskamotérů, kteří si přisvojili právo cejchovat všechny, kteří ten jejich (zaručeně nejsprávnější) názor nesdílejí.

2 0
možnosti
AL

Tomu říkám správná nálož!

--------------------------------------

To je ta správná ne (mlčící) většina!

Ti, co na Vás budou teď z poza obrazovky útočit, by v reálném životě šli raději rychle z cesty.

Škoda, že nepíšete častěji. :)

Děkuji za perfektně napsaný článek, ze kterého někteří chytnou minimálně kopřivku. :)

Karma.

:-)R^

2 0
možnosti
MK

Také nejsem spokojen s tím, že práva menšin se staví nad obecné zákony platné pro všechny, nejsem spokojen, že islámský terorismus se nazývá islamismem a v rámci politické korektnosti se nenazve pravým jménem, tedy islámským terorismem.

Nejsem spokojen s tím, že v rámci politické korektnosti se se relativizují hodnoty na kterých byla postavena naše civilizace, že jsme obviňováni z kolonialismu, který je součástí všech civilizací. Že jsme obviňování z otrokářství a někteří chtějí, abychom za to pykali, ale byla to naše civilizace, která otrokářství zrušila. Vadí mi, že i Churchill je dnes označován za fašistu a rasistu, ale........nežiji v totalitě. V té jsem žil. Za můj názor mě mohou onálepkovat, ale nikdy mě za tento názor nevyslýchá.

Za komunistů jsem byl na několika výsleších na StB, jen proto, že jsem podepsal Několik vět.

Nejsem spokojen se současným stavem svobody. Souhlasím, že svoboda je omezena určitým hlavním názorem a cokoliv jde mimo tento proud je označováno jako krajně pravicové, že lidé s jiným názorem jsou nálepkování a v některých zemích jako Británii, USA apod. vyhazováni z univerzit a škol, ale totalita to není.

Ta nastane až ti, co dnes vyhazují profesory z universit, vylučují studenty ze škol za jiný názor, se dostanou k moci.

Protože v totalitě se za jiný názor nevyhazuje jen ze zaměstnání, v totalitě se za jiný názor lidé zavírají a popravují.

2 0
možnosti
MK

Mimochodem, všimněte si, že Roger Scruton (budiž mu země lehká) byl za jiný názor odvolán, nikoli trestně stíhán.

V totalitě by skončil před soudem.

2 0
možnosti
Foto

Pokud Vás to paní Špidlová trochu potěší ve vašem bolu, tak v totalitě by žádný takový článek nevyšel a Vy byste nemusela dumat co dál, neboť za katrem je vše najlanované. Trochu sluníčka do pošmourných dní přeji.

1 0
možnosti
Foto

Pokud žijete v totalitě, tak holt obléknout a mazat na hrad, taky za premiérem...jít držet hladovku ke dveřím parlamentu s heslem žiju v totalitě, ta totalita před tím byla jen odvar. Držím Vám palce:)R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)