Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za shrnutí faktů. Je třeba si tyto věci stále připomínat právě pro jejich hrůznost, aby byly pro všechny, kteří mají moc, dostatečným mementem.

2 0
možnosti
KO

Pro čtenáře Bible není těžké pochopit tu nenávist k Židům.

1) Žalm 44,23: "Kvůli tobě jsme vražděni denně..."

Ubozí lidé nenávidí pravého Boha a to se přenáší i na jeho vyznavače ve Staré i v Nové smlouvě (Řím.8,36).

2) Kaz.4,4: "Každý úspěch vzbuzuje závist..." Svět stále těží z úspěchů Židů.

2 0
možnosti
Foto

No, je to hlavně o toleranci mezi různým lidem, že? Četl jsem Bibli, četl jsem Korán, četl jsem i Talmud. Ba četl jsem i další svaté knihy různých jiných náboženských systémů. A až mě mrazí při pomyšlení, jak jsou tato hlavní tři světová monoteistická náboženství vůči sobě nevraživá. A to prosím máme společného praotce Abraháma. A o projevech antisemitismu až skutečné nenávisti vůči Židům i židům až někdy jindy. Nicméně smekám obdivem před tím jejich vzdělávacím systémem, který produkuje mj. tolik nositelů Nobelových cen...

0 0
možnosti
VB

Bohužel, lidstvo je zřejmě trvale nepoučitelné, resp. část z nás bude i nadále úchylná či podléhat úchylným jedincům, část vždy zaspí okamžik, kdy je nutné začít jednat proti zlu. Je to i dnes: např. existují důkazy, jak Čína zachází s politic. vězni či Hongkongem, ale prakticky celý svět s ní čile obchoduje. Anebo rizika od severokorejsk. či íráns. režimu, kdy je dlouhodobě jasné, že mírotvorné dohody nic nevyřeší.

1 0
možnosti
Foto

Skvělý článek, děkuji Ti za něj!!! R^

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Tome, výborný článek k výročí osvobození tohoto obludného koncentračního tábora Rudou armádou. Chápu, že jako "žid" píšeš jenom o židovském holokaustu. Já jakožto Slovan (Gój jak nás nazýváte) nemohu rovněž nevzpomenout, že Nazi měli mnohem komplexnější a širší program vyhlazení nejen Židů, ale rovněž Slovanů. A je mi docela líto, že nejen ty, ale ani představitelé našeho státu o tomto důležitém tématu, důležitém pro Židy i pro Slovany, tak nějak "taktně" se moc nezmiňujete. Jasně, je to Tvůj Blog, tak si tam piš co chceš. Respektuji. Inu to je taky realita dnešních dnů. A protože v letošním roce si v květnu připomeneme již 75 výročí od konce WW2, tak jenom doufám, že se alespoň podaří zpomalit to narůstající přepisování dějin, např. že WW2 společně s Německem prý vyvolal tehdejší Sovětský svaz. Tak je dáno a tak bude.

0 2
možnosti
ES

Pane Marečku, přečtěte si znovu a pozorněji celý blog pana Vodvářky - na Slovany v něm opravdu nezapomněl!!

0 0
možnosti

R^R^R^

Dík! Je to hrůza, když člověk přestane být obrazem láskyplného, pravdivého Boha!

:-)

1 0
možnosti
Foto

A co tam máte dále, pane Bohumíre Šimku. Respektuji, že umíte otáčet palec směrem ke svým polobotkám. Ale nejsem si jistý, zda umíte i srozumitelně argumentovat... ;-)

0 1
možnosti
Foto

J76a17n 80A48n59d17r65l45e

26. 1. 2020 17:53

"hezky" clanek, Tomasi R^

1 0
možnosti
VH

Dik za clanek. Je treba neustale pripominat co je clovek cloveku schopen provadet! A take pripominat, ze to byli Nemci, kdo za to mohou. A pamatovat na to, ze Nemci jsou po letech opet hybnou silou Evropy! Byl bych velmi obezretny!

1 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,77
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám