Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Kambersky nemá rozum a placa. Hoschl bonzoval, to je jasne

1 11
možnosti
Foto

Pan bývalý redaktor Mladé fronty má jistě recht. Rv

1 1
možnosti
Foto

Dobrý den všem, no ano, Höschla si pozvali na úřadovnu a ten se tam s nimi bavil, ostatně co měl dělat, že. Když si Vás pozvou policajti na vysvětlení, tak pokud nejste 100% nachystaní na okamžité zadržení a následné i třeba tři roky vazby /budete-li mít na svědomí likvidaci vám nepohodlné osoby a nabeton víte že se někde stala chybka, tak asi budete - jinak moc takových případů není/, tak se taky s nimi budete bavit a snažit "rozptýlit podezření". Policie na vás použije stejné metody jako používala StB, nenechte se zmýlit dobou, jde o státní moc a její výkon přitahuje ty správné jedince, kteří se ve společnosti vyskytují vždy. Možná že Vás nebudou pálit cigaretou, ale hrubý psychický nátlak je přece to nejmenší, co lze očekávat. Jinak by se jim každý přece vysmál, to dá rozum..... - - - - K tomu, že máme 30 let po akci a zrovínka na Höschla se vytahuje, že selhal na dostaveníčku s StB, protože měl přece držet jazyk za zuby a měl jej tam držet i při jejich případném vymlacování, třeba. Tak je potřeba se podívat koho jsme si zvolili do čela vlády, ten člověk se na dostaveníčku taky bavil, a ne jednom, a myslím že i vzájemná důvěra tam byla, narozdíl od Höschlovy schůzky. Tak jak zrelativizovat takovou spolupráci jinak, než že dostat do obecné mysli přesvědčení, že být zván na schůzky s referenty StB bylo běžné a také bylo běžné se tam s nimi normálka pobavit, jako člověk s člověkem. Symptomatické je, že "objev" přináší určitý druh tiskovin a v těch samých tiskovinách se pak obhajuje, že o nic nešlo. Vrtěti psem.

15 0
možnosti

Jde o to pomlouvat všechny kvalitní lidi, aby u moci mohli zůstat nekvalitní a všehoschopní papalášové!

3 1
možnosti
DV

D55a12v43i26d 20V30l49k

2. 12. 2019 11:41

Strašné je, jak i po třiceti letech ta Gottwaldova komunistická sběř ničí lidem životy.

14 0
možnosti
Foto

Kolik generací ještě?

3 0
možnosti
Foto

Skvělý článek, velká karma.

Protože jsem - bezděčně, aniž bych chtěl - viděl a zažil řadu situací v polistopadovém vývoji u nás, nemohu než potvrdit, že jádro problému se dá lakonicky shrnout takto: estébácké zrůdy a jejich oběti. Prostě byli ti, kdo lámali a ti, kdo byli lámáni. První skupina, to jsou ti skuteční strůjci zla. A druhá skupina, to jsou z obrovské části oběti. Skutečných viníků, kteří by udávali z přesvědčení, ze zlomyslnosti a nenávisti, bylo pravděpodobně mezi nimi málo.

Tím skutečným zlem byly právě ty cynické, bezcitné zrůdy, které si vyhlédly určité lidi jako svoji kořist. Pak nastoupilo ďábelské svádění jako vyšité z příběhu o Faustovi: "Upíšeš-li se, bude ti umožněno co si zamaneš". Anebo naopak kruté lámání. Vlastovi Třešňákovi hudebníkovi! estébák pálil ruce. Osobně jsem znal člověka, jemuž estébáci vyhrožovali, že když nepodepíše spolupráci, stane se něco jeho dětem cestou do školy. Jednoho mého známého, velmi citlivého člověka, který měl doma vážně nemocnou maminku a staral se o ni, drtili vyhrožováním, že ho zavřou a zařídí, aby se o jeho maminku nikdo nepostaral. (Označení zvěř je v takových případech urážkou zvířat) Běda tomu, kdo měl nějaké slabosti, velkou ctižádost, pití, flirty...

Obrovský problém je v tom, že estébáčtí mučitelé zmizeli, stali se neviditelnými, zatímco na jejich oběti se záhadně vynořují i po létech znovu a znovu hanobící "zvěsti". Strašné je, že když se takové špinavé zvěsti objeví, člověk má tendenci jim věřit, podle mentální zkratky "že na tom asi něco bude". To je strašlivě zákeřný jed. Tomáši velice doufám, že tohle zlo už jednou navždy pomine...

36 0
možnosti
Foto

Jenom poznámka. Jakýkoliv kandidát do jakékoliv veřejné funkce by měl sám na sebe zveřejnit možné kompromitující informace, které by ho mohli případně poškodit. Viz třeba Richard Falbr.

1 4
možnosti
LB

Problém je, pane Řezníku, že mnozí lidé, které měla StB na mušce, o tom neměli žádné tušení. Takže v těchto případech lze jen těžko mluvit o kompromitujících informacích. A také žádný estébák neměl na čele napsáno, že je estébák, takže jsme s nimi klidně mohli mluvit a vůbec jsme nevěděli, s kým máme tu čest...

12 0
možnosti
PH

Já už nevím, který disident to byl, ale potom, co ho zlomili, tak napsal a zveřejnil verš: 'Charta se mi nevyplácí, podepsal jsem spolupráci'. Elegantní (a odvážný) způsob, jak se jim vysmát a z té smyčky se vyvléct.

Ty 'seznamy' neměly jít nikdy ven bez důkladného prověření a pochopení všech souvislostí a už vůbec ne bez stejného zveřejnění řídících důstojníků a celého aparátu StB.

7 0
možnosti
Foto

To byl Fanda Pánek. A jeho okolí to bralo, nikdo mu nic nevyčítal.

7 0
možnosti
JB

J50a46n 56B88u34r67i63a90n

2. 12. 2019 9:04

"Nejlepší" na tom je, jak to působí na běžného voliče - Hoschla nejspíš volit nebude, protože byl v StB, ale Babiše klidně ANO, protože ten sice v StB nejspíš byl, ale v té hodné a dělá něco pro lidi. A kdo ví, jestli si to na něj jen nevymysleli ostatní politici, kterým hrozně vadí, protože jim šlape na paty.

No, nevím, jak z toho ven. Žijeme ve společnosti, která uvěří kdejakému drbu na internetu, ale přece nejsou tak hloupí, aby věřili seriozním zprávám.

22 0
možnosti
Foto

Ano, podstatné je, co zaznělo na TV Barrandov z úst hosudarových. Čučkaři z BIS, Novičok z ČR a demokracie strýčka Si.

5 0
možnosti
JJ

Jen k Lorencovi. Co vím, tak nechal skartovat dokumenty jen na krajích, aby ji místní satrapové nezneužívali. Centrální dokumentaci nechal. Kromě toho, bylo dost náznaků, že byl v partě, která 17.listopad zorganizovala. Včetně odvedení průvodu na Národní třídu a zabití studenta Zivčáka. Solidní historickou práci na toto téma bych si rád přečetl.

Jinak článek OK.

5 1
možnosti
Foto

Karma.

To, že se tyhle upatlaniny stále vytahujou, je dáno především stavem společnosti, kdy se upřednostňuje až glorifikuje hulvátství, lež a přetvářka před morálnějšími činy a postoji. Prostě nemohu nezmínit hnůj lží a podvodů v prezidentském klání ze strany Zemana, což protáhl v podstatě na celé dosavadní působení. Na jedné straně nevadí odsouzený lhář a ani uznaný dobrovolný konfident StB, na druhé straně jsou z toho obviňováni jiní zcela bez důvodu a důkazu. Lhář o morálce káže a donašeč a zloděj celý národ obviňuje z kradení.

V Kocourkově by čuměli a bledli závistí.

21 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Machačku. Přesně toto jsem měl na mysli poznámkou o absurdním divadle. Možná měla naše společnost "vytěžit" generála Lorence.

12 0
možnosti
ZH

V této věci nebude již jistoty nikdy. Ale podle soudního postupu, v pochybnostech se má za to, že je dotyčný nevinný. Kéž bychom se takto férově uměli chovat ke každému. R^

9 0
možnosti
LH

Tak to musí začít každý sám u sebe....

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám