Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Naprostý souhlas a karmaR^

9 0
možnosti
JL

Proto aby vstoupili do historie jako odsouzení. A abychom si udělali čistý stůl.R^

12 0
možnosti
JS

R^ Aspoň bude jejich mrzačení naší země oficiálně pojmenováno a označeno jako zločin. Tedy doufejme v to. Nebude to moc, ale ani málo.

10 0
možnosti
Foto

198

ZÁKON

ze dne 9. července 1993

o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vědom si povinnosti svobodně zvoleného parlamentu vyrovnat se s komunistickým režimem, Parlament

konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody,

a prohlašuje, že ve své další činnosti bude vycházet z tohoto zákona.!!

1 0
možnosti
Foto

R^ myslím, že nemusíme být kartářkami vědět, jak to bude vypadat. Ten, kdo má za to, že je nanejvýš spravedlivé, aby bylo někde aspoň napsáno, že byl vynesen nějaký rozsudek, aspoň nějaká satisfakce a slušnost vůči obětem režimu, protože oni jistě nebudou v pruhovaném nasedat denně do busů a pomáhat někde s lopatou - tak ten Já, Vy ...tu bude za krutého psa. A mně je jedno, jestli tolik proti udělat mohli nebo nemohli protože Sovětský svaz... oni věděli komu slouží a byli u toho. Byli. Ŕada mozků byla ve skladech a kotelnách protože u něčeho být nechtěla a taky nebyla.

Ale Vy a já a někteří tu - počketjte si, budeme umravňováni, že jsme neslušní vůči stáří...Ale ne těmi, kdo je celkem jasně vyhraněný vždy... Stando, viď?:))), ale i těmi slušnými typy, co si s nimi jinak rozumíme. Já tohle nikomu neberu. Ale proboha... tohle je přesně ta věc, co se hodí. Celá momentální politická nálada se děje právě kvůli tomu, že se někdo, kdo chce jen právo a spravedlnost, vodí po linii boží čistoty v ukázce , jak z dotyčný jako oni ní sešel. Implantace viny naprosto opačným směrem. A přistoupení na tento systém. Knížku Falešné hranice, akce Kámen připomínám jak červený hadr...kdo nečetl, netuší a vůbec neví!!!! pokorně prosím, vůbec mě neoslovujte v diskuzi...ještě k tomu překročení hranic lákali!!! Překročení hranic a nápady, jak na lidi, je jedna z nesvinštějších akcí režimu. A to v systému chobotnice sejmout co nejvíc lidí. Mají se zač omlouvat a slyšet... Věru mají...

17 0
možnosti
Foto

jak z ní i on, stejně jako dotyčný, sešel

1 0
možnosti
Foto

V době vlády dnešních starců umíral ve vězení Václav Havel na úmyslně neléčené onemocnění plic. Nebýt rázných protestů ze zahraničí, nechali by ho ve vězení potichu zemřít. Nebyl by bohužel ani první ani poslední. Naštěstí světová veřejnost svým tlakem donutila náš režim vězně propustit a ejhle, léčba se najednou našla, Václav Havel přežil. Nicméně ta tehdy zanedbaná léčba (ve vězení) se na zdraví Václava Havla dlouhodobě podepsala a zkrátila mu život.

A v době vlády oněch starců umíral v nemocnici Jan Patočka na následky bestiálně nelidského výslechu, při němž vyšetřovatelé záměrně nedbali na jeho zdravotní stav, o němž nemohli nevědět. A do nemocnice, k Patočkovu smrtelnému loži pronikli dva estébáci a pokoušeli se zneužít jeho fatálně vážný stav k tomu, aby z něj takzvaně ještě "něco vymáčkli". Jsem opravdu rád, že aspoň dva z tehdejších vládců jsou popohnáni k spravedlnosti. Třeba konkrétně za lidi usmrcené na hranicích... Vzhledem k vysokému věku obviněných bude mít případný rozsudek především morální váhu, ale to vůbec není málo.

22 0
možnosti
Foto

Zdravím Tomáši.A tím Mallothem to je ono... on byl jako dozorce adresně odpovědný za něco.Mě u stíhání starých soudruhů určitě nevadí, že jsou stíháni, ale představoval bych si za nějakou adresnější věc. Tím nechci ani náhodou zvěrstva pohraničníků zlehčovat, ale nevymyslel je ani Jakeš ani Štrougal a tolerovala je takřka celá společnost...Z toho důvodu mě ta žaloba nepřijde šťastná.

3 0
možnosti
Foto

Pane kolego, škoda, že jste se neozval už v r. 1990. To by se ještě leccos dalo dohledat.

Hlavní odpovědnost nese vždy nejvyšší šéf. Pokud ten zjistil, že někdo z podřízených spáchal cosi nepěkného, měl sám zakročit. Když to neučiní, stává se spoluviníkem.

V médiích se před časem tu tam tam objevil nějaký rozhovor se střílejícím pohraničníkem. Někdo toho litoval, ale byl tam i kousek, co na to byl hrdý. Nu a ti se zase můžou vymlouvat, že to byl rozkaz. Jejich nadřízení se zase mohou vymlouvat na to, že chybný rozkaz není nutné splnit. ATD.

Mašinérie. A za její vznik zmínění "pánové" mohou.

9 0
možnosti
JK

Já vím, že jo strašlivé retro (9. století), ale neměli bychom na ten soud taky exhumovat Urválka, vrahy Josefa Toufara,...?

0 0
možnosti
MB

Opakovaně píši, že nejsme vyrovnáni s minulostí. To považuji za největší deficit uplynulých 30 let. Slabé pokusy byly - Právě M. Štěpán se ocitl v base, jako údajný iniciátor bušení dětí. Lustrační zákon cosi řeší, nicméně pro špičky s pochmurnou minulostí byl nahrazen Služebním zákonem. Není prostě zájem - Není vůle. Proč asi?

Jakeš je úsměvný tupec a maskot - Štrougal naopak i schopný vzdělanec. No bohužel, doboví zločinci, kterým táta Grebeníček rád posloužil. Co s nimi ? Zlo je zlo - tedy soudit. Nejde o jejich krky, jde o páteř národa ! To zlo pojmenovat a ukázat na něj prstem. A pozor ! Přesně tady bych viděl vhodnost prezidentské milosti páně Zemana! Kluci, jste odsouzeni, nicméně - Nejsme jako oni ! Ještě žijte a dožijte ... :-)

11 0
možnosti
Foto

Co ale byste považoval za vyrovnání s minulostí?

Teď ukazovali v TV nácvik pohraničníků v r. 1985. Mně by zajímalo, kolik tehdejších diváků telefonovalo do ČT či psalo Jakešovi, Štrougalovi atd., že použití těchto způsobů ochrany státních hranic je mimo mísu.

1 2
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,82
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám