Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J50a60n 56P25e32c29h93a

27. 11. 2019 1:55

R^ Zrovna před chvílí jsem viděl v TV dokument Milda o Jakešovi. Na jednu stranu vcelku sympatický dědula, na druhé straně příšerná kreatura se stále stejně pokřiveným světonázorem. Takže - tyto zločiny by se měly připomínat a pokud možno i soudit, aby bylo jasno, co mají tito sypmatičtí dědulové na svědomí.

11 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
ML

M58a83r96t47i86n 45L55a52c33o

27. 11. 2019 0:54

Hm, trestať starých komunistov v krajine, kde sú doteraz komunisti v parlamente...Asi ako keby Mallotha trestali v Mníchove za súčasného pôsobenia NSDAP v Bundestagu. :-/

2 1
možnosti
Foto

P62e52t37r 96O52m23e75l39k46a

27. 11. 2019 9:19

Není komunista, jako komunista. Tak, jako není nacista, jako nacista. S těmi hlavními se Norimberský proces vypořádal rázně. Tak tady nemlžte s Mallothem.:-/

2 1
možnosti
Foto

Vůbec není třeba se bránit stíhání po tak dlouhé době... Raději nějaké, než žádné - což je na jednu stranu smutné konstatování, ale na druhou stranu je každý signál o naplňování spravedlnosti povzbudivý a naše společnost právě to povzbuzení potřebuje jako sůl. Jeden ze stínů, které se v naší zemi táhnou jako dech smrti a zatěžují atmosféru, je právě to nepotrestání komunistů a jejich drzý výsměch pramenící z pocitu beztrestnosti.

3 0
možnosti
JM

Když já si myslím, bohužel, že důvodem není morální odsouzení těchto pohlavárů, ale jen to, že někdo si chce honit politické body, popřípadě ukázat, že není zbytečný. Bohužel - po zkušenostech s našimi politiky, soudci, státními zástupci a jinými orgány nevěřím ani náhodou, že jde o odsouhlasení našich pohlavárů.

Podobně jako v případě stíhání starých nacistů 50 nebo 60 let po válce jde jen o trapnost. A mladým nemá cenu něco připomínat. Když se v práci zeptám mladého inženýra, kdo to byl Jakeš, buď čumí jak tele, nebo odpoví naprostou pitomost, třeba že je to bývalý zpěvák dechovek.

5 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JK

J67a13n 98K98o37z89á66k

26. 11. 2019 23:09

Samozřejmě za tento blog karma. Kdyby se to stalo za předešlých vlád, tak zdůrazníte, že se muselo čekat na vládnutí té správné strany. Přitom je to pouze o tom, že ta snaha u policie, justice, historiků a státních zástupců nebyla. Po třiceti letech je smutné, že se čekalo třicet let na potrestání původců těchto zločinů. Těmi zločinci nebyli jenom ti ve vrcholových funkcích, ale i ti níže postavení vykonavatelé jejich zvěrstvech, kteří stačili beztrestně v klidu zemřít.

2 0
možnosti

R^ Dnes se k tomu vyjádřil Tejc (ČSSD) v Událostech a komentářích, že je to k smíchu či k pláči, že jsme to za třicet let nedokázali předat k soudu. Mám obavu, že se nám komunisti opět vysmějí! Je mi z té komunistické právní kontinuity poněkud smutno! !!

5 1
možnosti
Foto

S komunisty a komunismem jako ideologií se po roce 89 mělo naložit stejně, jako s nacisty a jejích ideologií po válce. Jde o jedno a totéž. To že byla umožněna kontinuita budování komunismu, že bylo umožněno další pokračování politiky ve jménu této zločinné myšlenky byla velká chyba a to že dnes po desítkách let někoho trestně stíhají, to je ve skutečnosti výsměch obětem a jejích potomkům. To stíhání nepřinese žádný pozitivní efekt.

12 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ovšem pouze částečnou. Ač zdaleka ne sám. S nacizmem bylo lze se vypořádat díky jeho porážce v ,,horké" válce, a to ,,završit" důslednou okupač. správou ze strany vítězů. Kom systém se však porazil sám, neb nebyl dále životaschopným. A až dnes ,,očekávaný" efekt sleduje již zcela jiné cíle, které ovšem jsou až krátkozraké i z důvodů až ignorance současného celkového dění ve světě.

4 0
možnosti
Foto

To co se děje, ohledně toho stíhání, je asi správné, ale předně mělo dojít k odškodnění obětí. 100 milionů korun za každého zastřeleného na hranicích s tím, že část nákladů ponesou tehdejší politici a ti co na těch hranicích byli jako vojáci z povolání. Odškodnit všechny křivdy i kdyby to mělo stát jako církevní restituce.

2 0
možnosti
AM

Jak píše "demokrat" Dvořák níže. Hlavní odpovědnost vždy nese nejvyšší, to znamená zbožňovaný Havel za 20 letou nečinnost.

3 3
možnosti
Foto

Pane Mahovský a Vy se považujete za demokrata nebo "demokrata"?

2 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,81
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám