Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srovnávat volební výsledky před rokem 1989 s výsledky dnešních svobodných voleb je hloupé, zavádějící a velice, velice laciné. Kdo tehdejší dobu pamatuje, ví, o čem píšu. To si to neuvědomujete, nebo spoléháte na to, že si to neuvědomí Vaši čtenáři...?

16 3
možnosti
Foto

Tak volební výsledky před r. 1989 přinejmenším vypovídají o neochotě vzepřít se režimu. Každý z těch ochotných voličů věděl, že sám nezmůže nic a neviděl, že by jeho sousedi chtěli tuto šanci využít k tomu zbořit systém. Kdyby jenom tušil, že sousedi jsou téhož názoru jako on sám, tak by se děli věci. Všichni by se hodili marod.

1 3
možnosti
AN

A94l37e20š 91N14o94v44á55k

14. 11. 2019 12:55

srovnání mezi pádem totality a pádem Babiše vlivem ulice je komické. Totalita byl obr na hliněných nohou. Babiš má mandát z demokratických voleb.

11 2
možnosti
Foto

Ten mandát mu nikdo nebere, ale jeho chování se nelíbí. Mandát má ANO, tudíž normální demokratická strana by za takové situace nemravného šéfa odvolala a nabídla na místo premiéra někoho slušného. Kdyby v ANO nějaký byl.

4 4
možnosti
PK

Aktivity této organizace účinně zvedají preference ANO, pokud využijí své popularity a přitahnou lidi k urnám, pak to dává smysl..

6 2
možnosti
Foto

Tohle slýchávám často. Takže - jinými slovy - lidi jsou doma, k volbám nechodí, o podstatě nijak nepřemýšlejí, ale když někdo napíše, řekne, sejde se atd. a protestuje proti jedinci, který kupříkladu využívá své nemocné děti jako bílé koně, si tento dosud spící jedinec řekne: "A dost, půjdu a panu Babišovi to hodím".

Nebo je to jinak?

9 1
možnosti
EZ

I těm psům musí bejt na blití, z těch tvejch výpotků!

3 10
možnosti
PS

P45e39t34r 58S14k64á76l50a

14. 11. 2019 12:52

Hezká ukázka argumentačních schopností průměrného Babišova voliče.:-)

8 2
možnosti
Foto

Karma R^R^R^ Milion chvilek se stává platformou lidí mladších generací, kteří postupně začínají chápat, že jde o jejich zemi a jejich budoucnost. Málo koho z mladších generací nalákají extremisté, leví či praví, nebo dokonce neonáckové. Prosím, k čemupak je nabídka fobií, zášti a neskrývané tendence k násilí? K čemupak je nabídka zacouvat zpátky do údajně "konzervativní" náruče Putina a spol? Jaké "hodnoty" by nám asi tak mohl přinést nesvobodný, autoritativní režim založený na alianci agentů, armády a oligarchů?

Už je zde silná střední skupina lidí, kteří se dříve nebo později rozhodnou vzít věci v této zemi do vlastních rukou se vší vážností. Dozrávají, začínají se projevovat. Určitě si to bude vyžadovat čas, ale cesta už začala.

9 2
možnosti

J48a75k41u57b 46Š45o57l94c

14. 11. 2019 14:03

To zní děsivě a výhružně.

3 0
možnosti
VM

V32á88c58l69a56v 34M11a57c24h

14. 11. 2019 12:00

Jedna základní chyba. Komunistický režim bylo čím nahradit. Sice hrstkou amatérů bez zkušeností, ale veřejnost je vnímalal jako adekvátní náhradu.

Babišova vláda je v řadě ohledů mizerná, ale nahradit jí jaksi není čím. Fialovým zaklínačem hadů? Antifopiráty? Tophujery? Nemyslím si že by zde byla širší veřejností akceptovatelná náhrada za pana velkotovárníka.

Tudíž ty demonstrace jsou vlastně opravdu jen k tomu aby Babišovi připoměli že ne každý rád koblížky. Trochu zbytečné, zdá se mi. V této situaci jsem rád, že máme stabilní vládu. Sice nesplnila skoro nic z toho co slíbila, zavedla řadu buzerací, ale celkově zemi nějak výrazně nezhuntovala, resp. ne více než vlády předchozí. Myslím že je to lepší než nová vláda každých pár měsíců jak je tomu nejen ve Španělsku.

10 4
možnosti
Foto

Největším problémem milionů chvilek je to, že se nechce prezentovat jako politické hnutí, které půjde do voleb. Pro Babiše je to ideální situace, kdo se nechce účastnit voleb jakoby neexistoval, historie se neptá, kdo se nezúčastnil voleb. Jediné čeho se Babiš bojí, že by jej ve volbách někdo nahradil tou nejférovější cestou, takže to celé zatím vyznívá tak, že ty chvilky opravdu Babiš financuje, nebo alespoň tiše podporuje. Opozice, která si myslí, že také jede na vlně odvolání, totiž tímto způsobem ztrácí voliče. Chvilky jsou pro mě pořád turistická organizace, pořádající zájezdy do Prahy. Děkuji nechci, jízdenku na výlet si zaplatím sám.;-(

6 0
možnosti
TB

Tak na rozdíl od minulého režimu máme opravdu svobodné volby a parlamentní demokracii. Takže o tom, kdo vládne, se rozhoduje ve svobodných volbách a naštěstí o tom nerozhoduje rozvášněný dav na ulici....

12 1
možnosti
Foto

Shromažďovací právo patří k základním právům demokratického systému. Lidé, kteří se na základě toho práva shromáždí a kultivovaně, pokojně (tak jak tomu zatím bylo na všech akcích pořádaných "milionem chvilek") nejsou žádným "rozvášněným davem na ulici". Jsou to občané, kteří chtějí dát najevo, že jim na osudech jejich země záleží.

5 1
možnosti