Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se čtenářům za páskování. Týká se to jisté osoby, která mne považuje za dr Mengeleho. Byla slušně požádána, aby z tohoto důvodu míjela můj blog. Vzhledem ke své absenci sociální inteligence začala naopak zvyšovat svou frekvenci vstupů. Byla upozorněna, že bude z diskusí pod mými blogy odstraňována.

Věřím, že i přes nižší mentální výbavu této osoby jí to časem dojde, že vlezlost je negativní lidská vlastnost.

5 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JP

J66i68ř34í 61P29l48í29v17a

31. 10. 2019 9:00

Dokud nebude skutečná konkurence mezi školami, tak se nic nezlepší. Státní školství nestojí za nic.

Konkurence znamená svobodný vznik škol a svobodný výběr škol.

1 3
možnosti
Foto

Nebyl bych tak striktně proti státním školám, pane Plívo. Znám některé soukromé střední školy a jejich úroveň je poměrně nízko.

6 0
možnosti
LH

U SCIA testu se nemusí přemýšlet.... tak tojo

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Velká karma za otevření této problematiky. Trend, který nabírá naše školství, až po zglajchšaltované maturity a elektronické vědomostní testy, je znepokojivý. Nelíbí se mi ani trochu. Vede to k preferování typů vyznačujících se chytrostí trošičku sofistikovanější kalkulačky (s nadsázkou řečeno).

Připadá mi scestné vést k děti k tomu, aby orientovaly ve zprůměrovaném souboru dat a byly nakonec v této "dovednosti" prozkoušeny počítačem. Svět potřebuje výchovu k lidskosti a moudrosti. Fedor Gál říká, že člověk nejvíce ze všeho potřebuje velké milující srdce a smysl života.

7 0
možnosti
Foto

Oprava: "aby se orientovaly"...

1 0
možnosti
Foto

R^Tome, když pozoruji naše dvě kočky, jasně vidím, jak se umí rychle a správně rozhodovat. Navíc si říkám, že nejsou natolik hloupé, aby při dnešní inkluzi nedokázaly vychodit aspoň základní školu. Jediný důvod, proč je tam nepřihlásím je, že by je to taky nebavilo:-/

12 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Je to i zvláštní - neznám nikoho, kdo by do školy chodil rád. I já samotný, se zdeformovaným pocitem, jakési nutnosti výmyslu, rodičů ? - prošpikovaný kvantem neužitečností. K čem,u mi to bude ? Školy, jakýsi blok zábrany před tím, že přijde to Opravdovo - Život ! ...

Pak se to vnímání přesně otočí. Já BLBEC ! U dcer jsem to vyřešil tak, že - Já hodím do práce - Tvá práce = Je škola ! Ty nechodíš do školy - Ty chodíš do práce ! Skládej tedy účty své a neprodukuj zmetky. Pravda je, že ženy jsou tvárnější, než-li já jako posluchač Neuvěřitelných přístupů ! Klasika - Čím veselejší student - Tím zoufalejší rodičové ! Dopadlo to dobře. Nicméně jsme si vědomi, že Vzdělání - Je prostým předpokladem, že člověk bude lepším a povede se mu lépe ! Nikdy, mi nebylo tak dobře - Jako na studiích ! Reálný Život už je dřina - Na škole byla Psina ... :-)

8 0
možnosti
MP
Foto

Dobré ráno Tomáši, karma za poctivé zamyšlení s malou připomínkou.Ona inkluze nějak lépe provedená (to se mi to kecá, když nemusím říct jak) asi není špatná myšlenka, sám jsem za svou krátkou kariéru měl již případ žáka, který se celá léta projevoval zcela beznadějně na cokoli a nečekaně se u něj rozvinul obrovský talent pro gastronomii, zároveň s tím se raketově zlepšil ve všech ostatních předmětech.Nebo kamarád má kluka, který do školy málem nenastoupil (nemluvil skoro) a dnes studuje vysokou na hranici geniality...Přijít o ně, je rovněž mrhání talenty.

4 0
možnosti
Foto

Rovněž dobré jitro, Filipe. Myslím si, že dnešní pedopsychologie je na takové úrovni, že je možné rozeznat, jde-li o skutečné postižení bez zásadní možnosti zlepšení, nebo o stav, o kterém píšete. (jistě jsou i výjimky, ale podstata je nejspíše zřejmá). Pokud jsem mohl mluvit s některými pedagogy, berou inklusi jako problematický krok z důvodu, o kterém jsem se zmínil v blogu.

Daleko více talentů je odrovnáno systémem, o kterém píšu.

Pěkný den.

5 0
možnosti
  • Počet článků 986
  • Celková karma 33,62
  • Průměrná čtenost 2528x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz