Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

A kde spí berušky? ;-D

Díky za Váš blog! R^

0 0
možnosti
Foto

Konečně jsem se dozvěděl, jak si dávají i mravenci DVACET. Dát si DVACET, si myslím Němci nepoužívají. Za mravence R^R^:-):-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TT

To jsem kdysi četl v (německém) National geographic rozhovor s (německým) profesorem přes mravence, pěkně dlouhý, možná byl tehdy titulní. No, myrmekolog kromě mnohého jiného rozvedl i to, jak to mají mravenci se spánkem atd. Že to mají rozdělené na třetiny stejně jako my: 1/3 dne makají, 1/3 odpočívají a 1/3 spí. Nato následovala pochopitelně otázka, co jako ti mravenci dělají, když odpočívají. No, prý nic. Dřepnou si někam, kde nezavazí, v mraveništi a čumí jen tak před sebe, občas si promnou tykadla. :-)

Ti sibiřští mravenci, ti můžou zmrznout bez následků díky glukóze?

0 0
možnosti
DT

Ale jen tajně... :-) Krásný večer přeju. R^

1 0
možnosti
Foto

Když jsem byl zazimovat chatu, tak mě zbyla chvilka na vyluxování auta. Najednou jsem si všimnul, že pod přívodním kabelem od vysavače, pod kterým vedla cestička mravenců, se začalo dít něco divného. Mravenci se začali shlukovat, zmateně se točili v kruhu, jako by nemohli najít směr, kterým se původně pohybovali. Tento úkaz mě zaujal, tak jsem kabel posunul o kus dál a úkaz se opět opakoval. Pokud jsem vysavač vypnul za sítě, tak úkaz zmizel.

Jelikož jsem neměl dostatek času provádět další výzkum, odložil jsem to na jaro. Velice by mě zajímalo, na co ty mravenci reagovali? Jestli to bylo elektromagnetické pole sítě, nebo jestli reagovali na vyšší harmonické kmity vysavače? Jestli něco objevím, tak se vám pochlubím.

2 0
možnosti
DT

Mohli reagovat na elmg. pole. Zkuste je strašit kabelem zapnutým do sítě ale patřícím jinému přístroji. Když budou podobně zmatení, nemá to s vysavačem nic společného.

Přeju hezké experimentování. R^

2 0
možnosti
ND

Všechno co chcete vědět o mravencích najdete v knížkách o Ferdovi mravencovi. :-)

1 0
možnosti
DT

:-)R^ Poučná literaturu. Taky si pamatuju na knížku Naši Broučci. R^

0 0
možnosti
Foto

I73v25a53n 10M75a92r78e64k

31. 10. 2019 18:11

Díky paní Dano za další poučný blog.R^

Mám malý dotaz. Celé léto jsem měl na zahradě na stromě hnízdo vos , zbudované jako vzorný lampion. Uzavřeli jsme příměří, já nepokoušel je, a ony zase ignorovaly nás. Minulý týden ale hnízdo zcela osiřelo. Ptám se tedy, kde jsou ty stovky vos nyní? Dík za odpověď.8-o

1 0
možnosti
PV

P39a20v39e33l 27V94é91b95r

31. 10. 2019 18:14

Zahynuly. Pokud vím, tak zimu přežívá pouze matka.

2 0
možnosti
Foto

To je zajímavý, že ty mravenci v sobě mají dostatek odpovědnosti, aby se po odpočinku zase sami aktivně zapojili do výrobního procesu. Že tedy v mraveništi nemusí chodit nějakej dévéťák, kterej by vyřvával "budíčééék" :-)

3 0
možnosti
DT

Oni mají určitě telepatické schopnosti. Kdoví, co na sebe řvou potichu... :-) Krásný večer i vám, Jane. R^

1 0
možnosti
MS

Faraóni spí (pokud vůbec) v našich spižírnách.:-)

0 0
možnosti
DT

Našla jsem jich miliony hodinu před tím, než jsme časně ráno odjížděli na dovolenou. To načasování by nikdo nevěřil... :-) Přeju krásný večer. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,65
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.