Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na strachu převzít vyznamenání od Zemana není nic oprávněného. Oprávněnost strachu v takovém případě může vyhovovat jen lidem, kteří takový strach vyvolávají a vítají ho. Proč by měla jakákoli vynikající osobnost mít "oprávněný strach" převzít státní vyznamenání od prezidenta Zemana? Protože ti, kteří projevují nenávist vůči Zemanovi jsou připraveni tu nenávist projevit všem, kteří Zemanovi řekli "dobrý den"?

V závěru svého článku jste napsal, že celebrováni budou také různí "holínkolizci, patolízalové, zosobnění podivných symbolů a nýmandi". Mohl byste nám názorně vyjmenovat, kterých lidí se toto Vaše hodnocení konkrétně týká? Jde o čistě praktickou informaci - abychom věděli, kdy máme tleskat a kdy pískat. Také byste nám měl sdělit, podle jakého klíče ty lidi klasifikujete, abychom tuto skvělou kádrovou metodu mohli uplatnit na veškeré obyvatelstvo. To bude teprve ráj na zemi.

30 9
možnosti
Foto

Karma.Tak snad příště už to bude normální....

9 9
možnosti
MV

Je to těžký. Ale nebylo by, kdyby se prezident alespoň jednou v ruce choval jako prezident, a ne jako pantata, kterej svolal holotu o dozinkach k prostrenemu stolu. V minulosti jsem měl párkrát pocit, že koukám na Televariete a bylo mi opravdu líto např. vyznamenanych RAF letců. Bylo mi líto, že musí usednout např vedle Michala Davida.

25 7
možnosti
Foto

J14i26ř73í 61T76u85r91n97e96r

28. 10. 2019 18:24

To je přesně ono. Zeman znectil obřad, který má být slavností a svátkem a také mimořádným oceněním mimořádných (v tom pozitivním smyslu) lidí.

7 4
možnosti
PB

P90e38t93r 45B46u95r55i31a79n

28. 10. 2019 14:54

Karma. Trochu mě udivuje, jak diskutéři níže přesně vědí kudy vedou hranice pražské kavárny, popř, Havlistů, a kdo mezi ně patří. Častokrát jsem se strachem přemýšlel, zda i já mezi takovou skupinu náhodou nepatřím a jednou jsem se z toho i vážně podezříval. Bohužel nikde jsem se nedopátral definice znaků takového člověka, takže dodnes nevím, zda mám Kainovou znamení, či ne. Poradí mi někdo?

21 6
možnosti
JS

A kdo vůbec ten pojem Pražská kavárna vymyslel, resp. poprvé veřejně použil? Zeman? Ovčáček? Klaus junior? Nebo někdo úplně jiný? Fakt už si to nepamatuju. Ale přijde mi to podobný cejch, jako kdysi soudruzi používali cejch "Nepochopil význam bratrské pomoci".

3 3
možnosti
JS

Dobrý a aktuální článek. Musí to být pro ty lidi (pro ty slušné) opravdu dilema. A pro ty, kteří vyznamenání přijmou navíc vymýšlet důvod, až se jich někdo zeptá, proč si ho vzali. Ale jak píšete, je nemůžeme vinit. Viník je jen jeden. A ten pochopil, že si může dovolit naprosto všechnoa projde mu to. U jeho příznivcům mu to navíc získává další body, jak tu pražskou kavárnu zase hezky nas..al. A on to dělá, a to z gustem, Baví se tím. On jinak té zábavy a radostí asi moc nemá.

10 2
možnosti
PB

P71e66t19r 25B27u26r33i90a95n

28. 10. 2019 14:57

Potíž je v tom, že vyznamenávaný má v úctě onen čestný metál, ale už ne vyznamenávajícího, který ho ze svého rozhodnutí takto dekoruje. V tom může být jistá rozpolcenost.

6 2
možnosti
Foto

za protektorátu SS bylo také záhodno se s Židy příliš nekamarádit - aby jejich cejch nepadl na člověka jiného a nezabředl do problémů ... stejně tak česká veřejnoprávní média, starnící klice tzv. Chartistů útočí na ty, kdo se chovají korektně vůči demokraticky zvolenému prezidentovi ... demokracie je to, co se havlistům příčí a co nemohou potřebovat

8 11
možnosti
PB

P14e25t19r 66B36u50r28i43a68n

28. 10. 2019 15:00

Dovolte abych vás upozornil, že Ovčáček nejednou a rád zdůrazňuje, že MZ se aktivně a nebojácně sám podílel na odvážné kritice kom. režimu a tedy mezi chartisty a havlisty patří též.

6 4
možnosti
SB

Negativní ohlas se dá jistě od pražské kavárny očekávat i tehdy, když vůbec žádné vyznamenání od nikoho příslušný člověk nedostane, ale dovolí si zpochybnit tvrzení, že co EU činí, dobře činí.

6 9
možnosti
JK

Neoznačil jste v minulosti autora blogu za vlastizrádce, protože si dovolil mít na islám v Čr jiný názor než vy ?

2 3
možnosti
Foto

Je až pozoruhodné, jakým způsobem, respektive čím vším na sebe dokáže Zeman na sebe strhnout pozornost. To se doufám dostane do učebnic. Pod stůl spadne ústavní žaloba, pak se probírá zdravotní stav a teď zase vyznamenání. Pan prezident dokáže ze všeho udělat kovbojku.

3 1
možnosti
EK

Proč se bát, když udělám něco, co není v rozporu se zákonem? Nebo máme tak nedemokratické zákony, že je potřeba je revolučně rušit?

6 1
možnosti
JH

J38a84n 81H58a22r12v41a52n

28. 10. 2019 14:21

Některým lidem chybí sebevědomí, jsou ustrašení, bázliví - prostě tak už se narodili. Jeden bloger napsal, že i v cizině se stydí, protože tam mu na čele vidí (- asi, nevím jak jinak), že naším prezidentem je Zeman.

Ale jinak je to vzdělaný slušný člověk. :-/

3 0
možnosti