Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J62i77ř58í 35F87o89g16e47l

3. 10. 2019 12:10

Však se tam necpal.

Ostatně někteří z těch pozvaných jou pěkně kách....

10 0
možnosti
Foto

Já přece nereaguji na to, že se někdo někam cpal a vůbec netuším, co se ve vaší hlavě skrývá pod "jou pěkně kách" .

Toto je reakce na kritiku, že Nohavica nebyl pozván.

Vysvětluji zde, proč to považuji za správné a logické.

K tomu, předpokládám, se budou vyjadřovat i komentující.

3 0
možnosti
Foto

Uznávám, že je velice dobrý bard, ale co se týká ideálů je nečitelný. Nejvíc mi vadí, že jeden rok po udílení vyznamenání prohlásí, že bardi mají na hrad chodit jen bavit, tedy ne pro medajle. A hned další rok (tuším), už to neplatí, protože si pro medajli jde sám. O medajli od Putina nemluvě, zejména po jeho projevu po obdržení této placky.

Jeho písničky se mi líbí, o tom žádná, ale kvalita písniček nesouvisí s tím, jestli MUSÍ být na nějakém koncertu nebo ne.

Komu se to nelíbí, může psát o kádrování či čemkoliv hanlivém, ale na podstatě toho, že organizátoři ho nepozvali, to nic nemění.

6 2
možnosti
Foto

J.N. je ,,nečitelný" především proto, že ,,nevyznává" toliko černou a bílou. Ovšem to je pro některé až ,,zásadově" málo. A přitom to i ve svých písních více než znatelně i zpívá, a i to některým jaksi nevoní:-/

9 4
možnosti
Foto

Kolik let to tady uz bezi. Brojite proti tomu ze Nohavica prevzal statni vyznamenani od Zemana, brojite proti tomu ze prevzal vyznamenani od Putina.

Ja sice chapu ze oba jsou pro mnohe "demokraty" trnem v oku. Ona demokracie totiz vyzaduje vic otevrenosti. To co se tady deje je kadrovani dle dob minulych. Ona demokracie v teto dobe uz taky neni co byvala a pan Nohavica to odnasi, protoze se na nej neco naslo. nemluve o tom ze kazdy z te doby ma maslo na hlave, nekdo byl v SSSM nebo pionyr, nebo jiskra a coz takhle udavaci tech bylo a hodne z nich to delala, protoze je k tomu rezim donutil, pak byla i skupina udavacu, kteri to delali pro vlastni zisk.

My jeste porad nedokazeme tohle vsechno zapomenout jednomu cloveku, ale jine z te doby stale oslavujeme. Bezte s tim vsichni uz do haje a nechte ho dustojne dozit svuj barvity zivot. A az zase nekdy uslysite v radiu vlastovku nebo kometu vzpomente si na to ze i tyto pisne byly za minuleho rezimu zakazane a on byl zakazovan pravidelne, A kdyz nepodepsal antichartu, tak ho komuniste dostali jinak. Tak to proste bylo.

24 6
možnosti
Foto

S ledasčím, co píšete, mohu souhlasit, ale asi zbytečně komplikujete to, co je docela prosté, a k čemu se vyjadřuji.

Má to být koncert těch, kteří bez ohledu na to, kým jsou a jaké mají konkrétní názory, sdílí určité ideály. V případě JN jsou o jeho ideálech oprávněné pochybnosti. Proto nebyl pozván. V čem je problém?

Podotýkám, že reaguji na kritiku toho, že nebyl pozván.

Pokud bych se měl vrátit k nějakým vašim myšlenkám, tak k demokracii jistě patří otevřenost, ale to asi nebývá takový problém. K demokracii ovšem patří i určitá zásadovost, tedy to, že zůstávám demokratem, i když se to moc nehodí. Je to o určitém postoji, ze kterého není možné libovolně slevovat.

Jak se může nazvat demokratem člověk, který převzal řád od Putina a Zemana, a to v roli "užitečného idiota" pro mocenské a ideologické zájmy výše uvedených.

8 9
možnosti
Foto

To máte pravdu, nemá tam co dělat, teď převzal štafetu po Karlu Gottovi a má jiný úkol, bavit svým uměním všechny lidi v této zemi, nejen ty vyvolené a to on dobře umí. Ti co mají to privilegium na koncertě účinkovat, se musí od něj ještě hodně učit, aby se mu mohli rovnat v jeho schopnosti získat si davy posluchačů, nikdo je nemusí zvát a organizovat, stačí slyšet jeho krásné písničky, které každého osloví a již vás tam srdce táhne.V

10 3
možnosti
Foto

Přijde mi hodně divoké spatřovat v Nohavicovi pokračovatele Gotta:-), ale pokud jde o jeho ambicí pouze bavit lidi, je to úplně v pořádku a dělá to dobře. Ten koncert bude možná více než o zábavě o vyjádření nějakého postoje, což je stejně legitimní jako zcela neangažovaná zábava. (V této souvislosti ovšem nelze říci, že se JN nijak neangažuje, angažuje, jenom jaksi jinak). Proto tam nemá co dělat.

3 1
možnosti
EK

Co by dělal Nohavica na koncertě, kde vystupují, mimo jiné, i svatý Klus a Aňa proletářka?

18 1
možnosti
Foto

Hezky jste je pojmenovala.:-) Kluse ovšem nikdo nesvatořečil ( a neučinil to ani on sám), a Aňa má k proletářce asi tak blízko jako já.

Ta podstata je ale prostá. Má to být koncert těch, kteří bez ohledu na to, kým jsou a jaké mají konkrétní názory, sdílí určité ideály. V případě JN jsou o jeho ideálech oprávněné pochybnosti. Proto nebyl pozván. V čem je problém?

3 3
možnosti
Foto

Správně!

Potřebnou "kvalifikací" na koncert k výročí republiky je pouze komunistobijectví, Babišobijectví, Zemanofobie a Rusofobie.

Kdo nesplňuje tyto kádrové předpoklady, nemá na koncertu co dělat!

18 5
možnosti
MM

To bude koncert k výročí republiky?8-o

1 0
možnosti
Foto

Nikdo nemá co dělat tam, kam není pozván. A k ideálům ,,sametu". ,,Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí". Ale také další ,,hesla". Cosi o tlusté čáře za minulostí a ,,nejsme jako oni". Jenomže, mnozí JSOU, a stále, že pane autore:-/ ,,Hanba- sláva": ,, ,...pod sochou Václava, to se to nadává, a Václav na koni, se trochu kaboní. Těm vlevo chutná rum, těm vpravo černá káva. Nadávaj mi pospolu, já piju kofolu!"J.N.R^;-)

20 0
možnosti
Foto

Pletete,pane Jiroudku , dohromady nejen nějaké výkřiky, ale zbytečně nějak ohýbáte podstatu toho, co jsem vyjádřil v článku.

Ta podstata je ale prostá. Má být koncert těch, kteří sdílí určité ideály. V případě JN jsou o tom oprávněné pochybnosti. Proto nebyl pozván.

4 0
možnosti

Málokdo měl za totáče tak často zákaz zpívat jako Nohavica...

12 2
možnosti
Foto

Jak jste na takový nesmysl přišel? Ale i kdyby to tak bylo, jakože není, jak to souvisí s tím, co bylo uvedeno v článku? Tady neprobíhá kvalifikace na koncert podle toho, komu a jak bylo skutečně či domněle kdysi ublíženo. Spíše to asi má být koncert těch, kteří sdílí určité ideály. V případě JN jsou o tom oprávněné pochybnosti.

3 2
možnosti
JH

Neprokádrovaný Nohavica z toho musí být naprosto zoufalý:-)

16 2
možnosti
Foto

V úvodu článku píši, že je zbytečné spekulovat jak to vnímá, konečně o jeho pocity vůbec nejde.

3 0
možnosti