Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi v roce 1960 kupovali moji rodiče čínské konzervy hovězího masa, protože v obchodech tehdy byly z hovězího akorát kosti a od masa tučný prasečí bůček. A cpali jsme se těmi konzervami až se nám dělaly boule za ušima. A čínským masem proto, že v "SSSR u našeho věrného přítele na věčné časy největšího" to vypadalo jako u snědeného krámu a lidi tam žrali kůru ze stromů. Tak nenadávejte na Čínu. Kde jsou dnes oni a kde jsme my?? Podívejte se třeba jen na jejich rychlovlaky a na ty naše staré herky (nebo přesněji vyřazené vlaky z Německa, pro nás Čehůny akorát tak dobré)...!!Děs a hrůza.

3 6
možnosti
LF

L23u31k92a47s 60F92i83k76r

18. 7. 2019 21:18

My meli v menze tez cinske konzervy - te veprove se rikalo sovetsky pohranicnik na Ussuri a lancmitu - pohranicnik po setkani s naslapnou minou ... ;-D

2 0
možnosti
JK

Jo jo, po úporné snaze přimíchat konzervu praseti do žrádla, musel se všechen šrot vyhodit a to prý prase spase všechno. Nepamatuji, že by to někdo doopravdy jedl, to by mu naskákali boule všude. Druhá taková konzerva byla takzvaná "Smrdutá stavrida", ta byla údajně Ruská, aspoň podle etikety.

0 0
možnosti
LF

L24u45k72a32s 55F98i34k50r

19. 7. 2019 8:12

Tehdy, 80. léta, čínské vepřové a finsky lancmit patřily k tomu lepšímu co bylo na trhu.

2 0
možnosti
AR

Číňané jsou ještě dost za námi!!!!

5 0
možnosti
LB

Bývaly doby, kdy čínské zboží, které se k nám dostalo, představovalo nejvyšší možnou kvalitu, ať už to bylo čínské hedvábí, porcelán či konzervy; hovězí sice nepamatuji, ale v 80. letech to bylo vepřové, lanšmít anebo vepřové po sečuánsku. Dneska je situace diametrálně odlišná, zboží z Číny je z větší části šunt.

Rychlovlaky o kvalitě života v té které zemi nic nevypovídají, jeďte se do Číny podívat... Chtěla bych vidět, jestli byste s nějakým Číňanem měnil...

7 0
možnosti
Foto

Ti, jímž jsou odebírány orgány, pokud je mi známo, po smrti v rychlovlacích necestují.

5 1
možnosti
PB

Dovolím si vám pane Šindeláři připomenout, že v tak ohromné zemi jezdí ony rychlovlaky jen na pár málo trasách a slouží výhradně pro byznysmeny, protože lístek na ně stojí půlku průměrné mzdy. 60% národa potom dělá za hrst rýže a ti méně šťastní žerou pak kořínky.

10 2
možnosti
Foto

To nevadí, pane Buriane. Ale když to vezmete v rozměrech našich, tedy v poměru počtu obyvatel Číny k počtu obyvatel ČR, ne každý občan ČR již měl tu čest cestovat na území Česka byť jen jedenkrát v životě třeba Pendolinem, protože ty úžasné technické zázraky s CD-romy všude na všech tratích v ČR nejezdí. Například já jsem v tom nikdy nejel a jak to tak vypadá už ani nikdy nepojedu. Takže jsem na tom ve výsledku stejně, jako ten Číňan co vesele si papká suchou rýži a rychlovlakem nejenže nikdy nejel, on jej dokonce nikdy na vlastní bulvy nikdy ani neviděl (a dokonce ani nikdy neuvidí). ;-)

1 2
možnosti
Foto

Tak pokud vím, rychlovlaky jsou v Japonsku. A čínské konzervy sice byly skvělá delikatesa ale ne hovězí ale vepřové.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz