Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Mám takovaý dojem, že česká kultura prohrává již desítky let.

Jen si vezměte, jaké filmy se točily v 70. a 80 letech a jaké se točí dnes.

Kde je z posledních 20 let nějaký ekvivalent Noci na Karlštějně, Marečka, Arabely, Hříčných lidí, Třetího prince, Prince a Večernice a mnoha mnoha dalších?

My ministra kultury už pomalu ani nepotřebujeme, protože naše kultura se vytratila.

11 4
možnosti
Foto

Kultura, která by chcípla bez dotací, je bezcenná. Sklouzla do úrovně. kterou měla v časech padesátých let, kdy se musely točit filmy správně ideologicky směrované.Tehdy to byly náměty - ženy do zaměstnání, dělnická třída vedoucí silou společnosti...., dnes multi kulti a Romové jsou fajn. Bohužel v padesátých letech měly tyhle pokleslé náměty úroveň, na rozdíl od těch dnešních. Dnes je to bída a neplatí to jen pro Česko, ale pro celou Evropu. Muzika, filmy jsou bez originálních nápadů a umělecké úrovně.

10 3
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 30,42
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.