Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přes 15% aktivních voličů nechce ani jednu ze stran. Čím to může být? Co tohle jejich hůasování znamená?

Jo a ten Pyrrhos se dožil 47 let (u Auscula mu bylo 41).

3 1
možnosti
Foto

To se mýlíte, že oni nechtějí žádnou ze stran, ti volili strany, které nezískaly ani 5%.

3 0
možnosti
OU
Foto

Na Hradě probíhá už jen několik stále stejných představení Krále Ubu

5 0
možnosti
Foto

;-) Vyslechl jsem si v noci na Nově celkové resumé od pí Jourové. A to mělo hlavu i patu, nikoli jen nějaké bláboleníR^. M.j. o tom, kolik je celkem křesel v parlamenut EU a kolik je z nich pro ČR. A také o tom, co hájit ( i pro nás!) a co kritizovat na EU a netahat do toho problémečky našeho domácího dvorečku. I zdůraznila, že svou roli hrají frakce, které se teprve budou tvořit, ale i to, jakou úlohu(nemalou!) mají premiéři a prezidenti členských států. Atd. Co se týká domácích záležitostí, nemusí být příliš radno porcovat prasátko před zabijačkou;-)

5 0
možnosti
Foto

:-)Nevím, jestli jste někdy zabíjel prase, ale já osobně vím velmi dobře, že každý majitel prasete si hodně dopředu rozmýšlí, jak ho naporcuje, a co s kterou porcí bude dělat.

2 1
možnosti
MB

Na sjezdu ČSSD vystoupil prezident Miloš Zeman :

„Suchá je skýva opozice + V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu - Budu volit právě vás "! Prognostik prognostikoval dobře = Zničím vás! Daří se mu to = 3.95%. Milý Andreji, co ještě chceš? Rohožku i oranžový kartáč na boty jsem ti dodal. Leští dobře! :-)

5 0
možnosti
Foto

Děkuji moc za článek a zajímavé součty. Jen tak na okraj, výsledek TOP09 a STAN v Praze je mi sympatický a určitě o něčem svědčí.

Myslím, že mírný optimizmus je namístě.

6 0
možnosti
JF

J29i57ř43í 73F37o34g52e94l

27. 5. 2019 8:11

Hlavně je třeba vzít v úvahu to, co jste neuvedl.

Celková účast 28%, Praha 30%.

A jen bláhovec si může myslet, že při volbách do PS a účasti +60%, kdy Praha toho průměru nedosáhne a tzv. venkov volit půjde, bude trend ve vám naznačeném koridoru. Jestliže totiž Babiš i v této situaci posílil z 240 tisíc hlasů na 500 tisíc, je ten trend trošku jiný. Zvláště když ostatní strany posilovaly v jednotkách, výjimečně desítkách tisíc. A ten slepenec TOP, STAN, Zelení v parlamentních volbách nemá šanci.

12 2
možnosti
Foto

Voličská účast mezi Prahou a "venkovem" není v žádných volbách nikterak výrazná, takže tomu, co jste napsal, moc nerozumím. Navíc od parlamentních voleb ANO neposílilo, ba právě naopak. Otázka pouze zní, jestli je vzorek těchto voleb reprezentativní obecně, a to se ukáže až při těch volbách následujících.

3 2
možnosti
PS

P28e22t76r 63S63k58á81l10a

27. 5. 2019 8:10

Mírný optimismus je na místě, žádná "tsunami" ANO se nekonala, odmítači EU také nic moc (KSČM opět oslabila).

2 0
možnosti
Foto

R^ Že KSČ oslabila, je jen dobře. A navíc ti, kdo vykřikují že EU je dle nich údajně skrz-naskrz komunistická, se mohou radovat, že od nás tím jedním poslancem "komunisty" v Evropském parlamentu moc neposílíme ;-D

2 0
možnosti
Foto

Je hlavně zřejmé, že demonstrace vystrašily voliče podobně jako Kubiceho zpráva.

2 3
možnosti
Foto

S tím se dá souhlasit.

Osobně jsem čekal daleko nižší volební účast, což by znamenalo vítězství Pirátů a TOP09. Ale i mimopražstí voliči nakonec volili ve větším počtu, než se předpokládalo.

Takže, pro Babiše je to úspěch, též úspěch pro Okamuru, ale naproti tomu jsem nečekal takový debakl ČSSD ani ve snu. Je vidět, že podporu ukrajinských banderovců od ČSSD naši voliči neocenili.

5 3
možnosti