Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J48a51n 60J51í40l56e95k

3. 2. 2019 17:29

Já myslím, že se lidé v politice časem mění. A pokud nechtějí zžít tu změnu příliš, nesmí v ní zůstat dlouho.

2 0
možnosti

Věřím, že tomu tak nutně být nemusí! :-)

0 0
možnosti
KB

A jak k tomu přijde takový Dominik Feri?

2 0
možnosti
JJ

J38a46n 89J86í79l76e44k

3. 2. 2019 17:22

Toho můžeš Bulvo pochválit ty. Určitě znachoví a bude ti vděčný. Chvála od Bulvy :-)

3 0
možnosti
Foto

Problém je, že vnímáte stát jako instituci, která - kdyby chtěla a kdyby byla vedena těmi správnými lidmi – by mohla správně a spravedlivě řídit současnou společnost a odstranit veškeré problémy které lidi trápí. „Že se máme špatně, je proto, že v čele státu stojí lidé, co si jen hrabou pro sebe a nestarají se o obyčejné lidi.“ Tak zní verdikt veřejného mínění.

Jenže selhávání státu je dáno systémem jeho organizace, podnětům, kterým jsou lidé v tomto systému vystaveni a vnitřní logikou jeho fungování. Lidé, kteří v tomto systému pracují, jednají pravděpodobně stejným způsobem, jakým by jednali jacíkoliv jiní lidé umístění do tohoto systému. Takže ačkoliv je pravdou, že si člověk dokáže představit stát, který bude fungovat jinak, tak neexistují lidské bytosti, které by mohly pracovat v jeho systému a dokázat to, co si etatisté umí představit.

5 2
možnosti
ZD

Velké plus. Autor se - při vší úctě trochu "postaru" - domnívá, že s jedním člověkem porazí úřednickou hydru žijící na principech Rakouska Uherska. Do systému vcházejí lidé, kteří mají na výběr - přizpůsob se nebo vypadni. Jednoho slušného člověka lze vyzdvihovat a dávat jiným za příklad. Očekávat od něj ale významné změny.... Nutno zvolit DEMOKRATICKOU sílu, která ač plna svých problémů, bude schopna postavit se ke změně systému čelem.

Podle mne se autor předem tak trochu kouše do zadních partií ukvapeným vyzdvihováním strany s nejasnou orientací, která se neměla čas věznit s komunistickým populismem, aby ji oslavoval prohlášeními :

"Piráti se osvobodili od komunistického populismu a mnozí z nich řeší politické problémy v síle, jakou jsme jim dali ve volbách. A jsou pracovití."

Poradil bych mu aby si tu větu dal do obálky s termínem otevření za pár let. Ze srdce jemu i sobě přeji, aby i pak platila.

1 1
možnosti
SB

To tedy musela být snůška krasořečnění a prázdných frází, když vy toho člověka chválíte!

0 2
možnosti
KB

To byla...ale tak rafinovaná, že i moderátorské eso ČT, Moravec zůstal v němém úžasu :)

1 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,90
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!