Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D.... a Standa zase jede....R^

6 1
možnosti
AL

Tak se dočkal je na "titulku". :)

Teď už si v diskuzi pište co chcete.

Ó Velký - je spokojen.

.

Velká karma! (bude).

.

:-)R^

1 3
možnosti
Foto

A občan Lička je z toho nešťastný. :-)

4 0
možnosti
MV

Tak vono to bude zase jinak, až mu přítel Zeman vysvětlí, jak se věci mají...

4 0
možnosti
Foto

Cílenou ofenzivu komunistů nelze přehlédnout (Týká se to všech komunistů, nejenom těch, kdo se shlukli v oné obskurní partaji, která se dosud nezřekla praxe Marxovy, Leninovy, Stalinovy ani Brežněvovy). Průvodním znakem je drzý výsměch. Kolem vánočních svátků vyšla kniha útočící na církev, a ve dnech vzpomínky na Palachův pohřeb byl odhlasován zákon, který bez ohledu na předmět porušuje pilíře demokratického právního systému (Pacta sunt servanda). To nejsou náhody, ale záměrné pošlapávání symbolů.

Pan kardinál, jak se zdá, sedí na dvou židlích, přičemž jedna z nich - afinita k politické moci a zvláště k osobě současného prezidenta - je slušně řečeno velmi vratká. Ukázalo se to opakovaně, nejenom při návratu ostatků kardinála Berana do vlasti.

Zápas o svobodu pokračuje a nikdy není úplně u konce. Tím více bych přál naší zemi takové církevní představitele, jako byl kardinál Beran. Anebo kardinál Tomášek, který se v osmdesátých letech stal skutečnou mravní oporou národa. Postupná proměna pana kardinála Tomáška, zvláště po rozhovoru s papežem Janem Pavlem II., byla nesmírně důležitá. Stal se v odporu vůči komunistické moci mnohem rozhodnějším a odvážnějším. Nebyla by to dobrá inspirace pro dnešek?

9 0
možnosti
Foto

Souhlasím, Marku. Předpokládám, že následník pana kardinála Duky bude poučen a bude velmi obezřetný vůči světské moci.

3 0
možnosti
MS

Dobře napsáno, jeden postřeh:

Kardinál Duka bývá dáván do protikladu k papeži Františkovi. František udělal dohodu s komunistickou Čínou, že uzná biskupy biskupy vysvěcené bez souhlasu Vatikánu a na oplátku Čína nechá oficiálně působit biskupy podzemní církve vysvěcené se souhlasem Vatikánu. To se postupně děje, papež je některými kruhy za tuto dohodu kritizován.

V tomto ohledu si jsou František a Duka do jisté míry blízcí, i když to není totéž. Rozpoznat přijatelnou laťku není jednoduché, jak píše pan Jílek.

3 1
možnosti

Rv!!! To nelze porovnávat! Rv!!:-)

0 0
možnosti
MB

Spatřil jsem vlka, kterak s kýblem vody omývá výlohy. Věta srandovní, vhodná i pro diktát. Zajímavě pak i zní - Absolvent Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor archivnictví - se živí jako čistič. Firma, Kardinál - Miroslav Vlk se osvědčila. Tedy ji Komunisté, do diktátu skutečně použili! Čas šel dále a firma Vlk přežila. Rudá firma - zkrachovala. Ouha, opět lepšího života touha! Zkrachovalá firma vidí svou cestu.ve zdaňování té, která se osvědčila a to své si odmakala! No já nevím, rozumné by bylo vydat červené, plastové kýble a soudruhy vyslat do ulic! Po nich, špíny plno - Stále je co uklízet! I na Faře se mohou stavit, ty štafle tam zajisté ještě někde budou ! :-)

6 0
možnosti
JJ

J28a64n 28J67í66l42e34k

1. 2. 2019 9:44

Kardinál Duka se pokoušel jít cestou smířlivosti. jestli je ten pokus, či není moudrý, ukáže čas. A je jen člověk, má právo na omyl. A jen tak mimochodem. Proto říkáme při mši svaté. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

3 1
možnosti
Foto

Jistě, to máš pravdu. Ale logickým následkem je poučit se z chyb. A tady mám pocit, že jich už udělal hodně.

5 1
možnosti
Foto

Jak se to říká...s čím kdo zachází, tím také... atakdále. Když jsem kdysi viděla ten příjemný pořad Havel Duka ...spoluvězni, někdy před lety před Vánoci, bylo mi dobře. Sympatie klesly v době smrti kardinála Vlka a dál, jak to píšete, se mi už jen a jen vybaví obraz závěrečných scén slavného filmu Misie a promluvy kardinála s Jeremi Ironsem. Vážně nevím, jak tento paralelni obraz u pana Duky u mě zatratit. Dnes už těžko... Pro ty ...vlastně v nějakých záhybech věčně u moci...je vyšší princip vskutku toaletní papír...jak jste napsal. Pokud si pan kardinal musel začít protírat oči az nyní, je to vskutku pro mnoho věci škoda, ale vzhledem k tomu, kolik věřících mám v okruhu přátel, mu ten náraz pro budoucnost věcí příštích (a snad ne v tak hloupé naivní vizi provázané) i spravedlivě přeju.

6 0
možnosti
JH

Ne, na to, jak s despektem naznačuje urputný autor v jarmulce, okázele pózující u zdi nářků, pan kardinál, nemá:-)

6 9
možnosti
Foto

Že by už antisemitismus?

6 4
možnosti
Foto

Dopadne to jednoduše. Nakonec to shodí Ústavní soud a ANO s ČSSD budou říkat, že dělali co mohli. SPD s KSČM pak řeknou, že je vidět, jak je soudnictví zkorumpované a zpochybní ho. Rozvrat státu se vždycky hodí.

A pokud to neshodí Ústavní soud, tak to shodí Strsbourg. A bude to samé v bleděmodrém - vidíte ta hrozná EU. Pryč z ní!

Ode mě karma.

11 0
možnosti
Foto

Je to pravděpodobný scénář, Tomáši. Ale článek je o něčem, či spíše komsi jiném. A to mi vadí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz