Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Oni jsou komunisti ve vládě? Pan Duka by mě vyděsil...

Možná mají aktuálně významnější vliv než jindy, ale rozhodující slovo ve vládě jim zcela jistě nenáleží, už proto, že v ní nejsou.

Působí totiž jen z vnějšího prostředí, a to díky stranám, které na možnost mít rozhodující vliv rezignovaly ještě před volbami, načež na této své zbabělé rezignaci trvaly i po volbách, které prohrály (paradoxně méně než KSČM).

Rozhodující slovo ve vládách mívala v dřívějších dobách např.KDU-ČSL, případně jiné trpasličí strany, které se dostaly do příslušných vládních koalic. V konečném důsledku byl jejich vliv vždy podstatně větší, než jaký jim náležel dle počtu získaných hlasů (resp.mandátů). V takové pozici ale KSČM není a snad ani nikdy nebude.

Co se týče vlivu na hlasování ve sněmovně, není to tak dávno, co stačil hlas jednoho jediného poslance (např.přeběhlíka), který měl tím pádem de facto větší vliv než kterákoliv politická strana.

10 3
možnosti
Foto

Ach jo ;-(;-(;-(, ani vtipná, ani moudrá....:-/

7 10
možnosti
Foto

Souhlas, a pokud ten závěr má znamenat, že je na čase, aby kardinála Duku vystřídal nějaký mladší sekáč, tak souhlas dvojnásobný. :-)

2 4
možnosti
ZD

Přijde mladší a to bude sekáč... ten už se nezakecá !!!

2 0
možnosti

R^

Dík za moudré shrnutí!

Dominik Duka skočil komunistům na lep již podruhé!

:-)

1 2
možnosti
OB

Pan Duka jezdí každý rok na setkání politických vězňů ("milovaného" pana Halíka jsem tam nikdy nepotkal), slyšel jsem před lety jeho kázání, kdy varoval před komunismem (neřekl přímo, ale narážel na něho) a kázání zakončil slovy "a nebojme se !", žádné prozření se nekoná, pan Duka je, byl a vždy bude proti totalitním režimům, protože poznal bratrskou socialistickou pomoc v komunistickém lágru.

8 3
možnosti
Foto

Pane Bartoši, nijak nesnižuji zásluhy pana kardinála. Jen mi ve světle i Vámi napsaného vadí jeho příchylnost k těm, před kterými varuje (jak píšete) a potřeba jim podkuřovat a pak se divit, že s ním zametou. To je princip mého sdělení.

5 0
možnosti
DR

Prozření? A on snad někdo čekal že bude z titulu své funkce plácat něco jiného?

3 3
možnosti
Foto

Že zrovna on naletěl estébakům a komunistům :-(:-/

6 0
možnosti
SN

:-).......Něco pro zpetření......také boj proti kardinálu Dukovi! Recituje tam i vnučka presidentského kandidáta Drahoše! |Stojí to ze podívání!

https://www.youtube.com/watch?v=1RT7QEu7tm0&feature=youtu.be

3 4
možnosti
Foto

Pane Novák, na odkaz neklikám, ale budu citovat pana Drahoše ( a že mi není dvakrát sympatický) ... Nemám vnučku, opakuji... nemám žádnou vnučku.

Takže jen další z blábolů, kterými někdo ohlupuje občany líné dohledávat si informace.Nešiřte to tu prosím, díky za pochopení.

10 0
možnosti
AL

Miroslav Buček 63314

Spatřil jsem vlka, kterak s kýblem vody omývá výlohy. Věta srandovní, vhodná i pro diktát.

-----------------

8-o

1 4
možnosti
DV

D32a73v23i83d 25V75l84k

1. 2. 2019 13:12

Tohle se už obyčejný troling. Co má Váš příspěvek společného s blogem Tomáše Vodvářky?

5 1
možnosti
DV

D62a66v42i42d 62V92l57k

1. 2. 2019 12:10

Tihle dnešní bezcharakterní pargmatici(komunisti i Zeman i Babiš) vždy pouze používali a využívali k vlastnímu prospěchu. Duka byl prostě použit. Čekal-li zato výhody, nebo úlevy nedočkal se. Chtělo by se říct: "Dobře mu tak" ale na to je to celé až moc vážné.

7 0
možnosti
Foto

Mne na tom celém zaráží, že Msgre. Duka je moudrý muž. Proto ho nechápu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz