Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Jednoznačná karma R^

Některé zatímní reakce v diskusi jsou z hlediska obsahu blogu až instruktážní a naprosto symptomatické.

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, vyjádřil jste se noblesně.:-)

2 0
možnosti
Foto

A proč by Rusové neměli oslavovat VŘSR, která přinesla nejradikálnější změnu v ruských dějinách, tedy změnu pravoslavného kalendáře na juliánský,, tedy připoutala je k Západu. Zbytek si můžete přičíst k nákladům této revoluce. Něco takového carové schopni nebyli udělat.

1 1
možnosti
Foto

To jste si přebral asi trochu jinak, než jak to bylo míněno, byť je myslím zcela jasné, na co v článku narážím. Samozřejmě není nic špatného na tom, že si Rusové (stejně jako kdokoli v jiný) připomínají významný den své historie. Problém je v tom, že velebí masové vrahy a přehlíží hrůzy a zločiny páchané ve jménu revoluce. A to myslím, jak prorežimní média, tak i obyčejné Rusy.

Francouzi také slaví pád Bastily a Velkou francouzskou revoluci jako zlomovou událost svých dějin, ale nezavírají oči nad hrůzami, ke kterým vedlo svržení monarchie. V tom je ten rozdíl. A když už jsem u toho srovnání, francouzská republika se přes různé peripetie kultivovala, kdežto leninský a stalinský režim vytvořili v Rusku desetiletí teroru a to již jsme ve 20. století

A tak to v Rusku pokračovalo a pokračuje stále a v Číně jakbysmet.

2 0
možnosti
RW

Jako obvykle autor pláče na nesprávném hrobě. Silně mu doporučuji, aby si někde v knihkupectví prolistoval současné učebnice - se zaměřením třeba na slovní úlohy v matematice, češtinové diktáty nebo vlastivědu - tam je vidět čím a jak jsou v tichosti indokrinováni naše děti. Mně osobně výuka dějepisu připadá zatím jako asi nejméně ideologizovaná, ale budiž - je však proruská a může za to Putin nebo je ovlivněná "novými evropskými hodnotami"?

Nikoli BIS, ale ÚSTR byl zřízen pro to, aby byly naše moderní dějiny zkoumány a vykládány objektivně. Kdo, ale udělal z ÚSTR impotentní, byrokratický úřad? Nebyl to Putin ani GRU - byli to právě evropští, protiruští marxisté jako mladý Uhl a Petruška Šustrová, které opravdu, ale opravdu nemůžete označit za Putinovy agenty. Přestože na propagaci totality pamatuje i trestní zákon - jak je možné, že za tričko s runami vás bude policie popotahovat, ale Che Guevara je "in" a nikoho nevzrušuje? Za to také nemůže GRU.

6 2
možnosti
Foto

No tak to bychom nemohli nosit ani trička se Zemanem, jak nám právě prozrazuje dnes pan Svoboda ve svém blogu.

1 2
možnosti

J36a57k24u54b 96Š32o89l32c

22. 1. 2019 10:35

Já jsem tedy nenarazil na nic konkrétního, co BIS kritizuje. To, o čem píšete, to se asi na školách dnes už neučí, i když na pojmu husitské revoluční hnutí nevidím nic divného. Nebylo husitské? Nebo revoluční? Nebo hnutí?

2 1
možnosti
Foto

To, že jste na nic nenarazil, znamená jen to, že jste na nic nenarazil.

Ten název "husitské revoluční hnutí" je spojen s tím, co je v článku popsáno, takže moc nechápu, proč rozebíráte jeho jednotlivá slova. Připadalo a připadá vám správné, jak se před čtyřiceti lety vykládali naše dějiny, k tomu se, prosím vyjádřete, protože to je to podstatné.

1 0
možnosti