Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Zieglere,

je nepochybně pravda, že se k žlutým vestám přidaly i skupiny těch co se hodí do ulic "vyřádit". To zapalování aut je už v Paříži docela běžný folklór. Ale je stejně nepochybně pravda, že ty pořádkové síly zasáhly tvrdě i proti těm žlutým vestám co demonstrovaly pokojně.

Ale, existují případy, kdy ty vaše výtky omlouvající tvrdé či dokonce brutální postupy současných pořádkových sil nemůžete zpochybnit výtržníky. Např zásah proti účastníkům hnutí Occupy Wall Street, kteří spali ve svých stanech v parku na Manhatenu v New Yorku a policie je začala pacifikovat ve dvě hodiny v noci. Asi to byl obzvláště "násilný" spánek.

Nebo brutální zásah španělské policie proti Kataláncům, kteří se rozhodli potvrdit svůj požadavek na nezávislost hlasováním v referendu. Tam tekla krev, dopadaly obušky a do lidí lítaly gumové kulky, účastníci byli patřičně pacifikování za použití"dovolených" donucovacích prostředků s použitím nacvičených dunucovacích chvatů sráženi na zem a pak vláčeni do antonů.

Ovšem to je pro vás a pro vám podobné je to něco zcela jiného. Co na tom, že většina i těch nejdemokratijších režimů si udržuje, vyzbrojuje a cvičí pořádkové síly, které používají k rozehnání i těch nejpokojnějších demonstrací jen proto, že jsou režimu nepohodlné.

1 1
možnosti
JZ

Pane Vaňku, demokratické země umožňují činnost opozice včetně pokojných shromáždění. Důkazem je například KSČM a její první máje. Komunistický režim opozici netoleroval a navíc ji kriminalizoval. To nemůžete popřít a o tom je blog.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Opozice před Listopadem neexistovala formálně vůbec. Určitě ne taková, která by se mohla ucházet o hlasy voličů, protože volby byly nesvobodné. Z pohledu tehdejší moci to byly živly a protestní struktury.

5 0
možnosti
VV

Ano, existovala jen jednotna kandidatky narodni fronty s vernymi obcany. jednou se pokusil kandidovat Pavel Wonka a jiste vsichni vi jak dopadl.

4 0
možnosti
VV

Ano!

Srovnavat to muze jen naprosty hlupak.;-D

6 1
možnosti
Foto

J37a74k71u48b 10R29o19t74h

20. 1. 2019 13:38

Honzo, karma a malá oprava od příméh účastníka - nejen u hřbitova a na nádraží ve Všetatech. Poprvé nás zastavili asi 20 km od Všetat, podruhé před Neratovicemi, takže jsme tam nechali auto a po trati šli do Všetat. Kousek za mostem jsme uviděli na kopečku nějakého civilistu, když jsme přišli blíž, viděli jsme, že má policejní vysílačku a to už se k nám řítilo po cestě vedle kolejí auto plné estébáků. Výslechy ve Všetatském JZD byly taky síla, hlavně jistý šedivlasý pán v koženeém sáčku. Seděl v koutě výslechové místnosti a všechno si zapisoval. Jistý Kojzar z Rudého Práva, sekerník režimu. Do komoušských HaNo píše furt, stejně sprostě, a jeho syn Petr mu dělá šéfredaktora. Ale zase - prvně o mně psali v partajním plátku. :-/

7 0
možnosti
LH

Jeden ošklivé dotaz? Kolikrát jste byl uctit Palacha ve Vsetatech před rokem 89 a kolikrát potom... Dekuji

2 5
možnosti
Foto

I79v21a92n 62M24a87r13e64k

20. 1. 2019 13:34

P. Jene dnes karma. R^. . . . . I když s malou výhradou.

0 0
možnosti
Foto

J66a48n 68Š51i79k

20. 1. 2019 12:38

Výborný článek. Hezkou neděli

5 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,18
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz