Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma R^R^R^

Četl jsem někde také názor, že Rakousko bylo ve čtvrté čtvrtině 19. století možná o něco demokratičtější zemí, než československá První republika. Beru to jako názor a uvažuji nad ním, jistě by to chtělo kvalitní historickou studii, která by takový názor vyvrátila nebo potvrdila.

Zaujal mě například také tento poznatek z Vašeho blogu: "Odjel tam coby přesvědčený slavjanofil, ovšem tehdejší poměry v carském Rusku jej šokovaly, k této zemi se stal ostře kritický. Své zážitky pak po návratu sepsal ve výborné knize Obrazy z Rus. Pochopil, že panslavismus je nereálným nesmyslem, a jeho stoupence právem kritizoval."

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676253

To je dle mého mínění užitečný poznatek i pro dnešek. Řekněme v určité analogii, protože dnes žádný takový výrazný panslavizmus není vidět. Rozhodně ne u menších evropských slovanských národů, zvláště po jejich drsných zkušenostech z doby komunizmu

7 1
možnosti

A20n45n26a 70Č35e70r25n95á

24. 8. 2018 18:31

To se dá předpokládat, že by ho popravili, ostatně jako kdekoho jiného. Komunisté jsou vrazi vlastních národů. Rv

Takový soudruh Lenin měl ve vyhnanství také ženu a zbraň, s kterou chodil na lov, a jak se následně chovali komunisté v trestancům v gulagu? 8-o

12 0
možnosti
  • Počet článků 3320
  • Celková karma 25,87
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz