Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pěkné. Mimochodem podba postfaktická svým způsobem panovala i za komančů. Jak se komunisté pomocí frází vyhýbali střetu s realitou, je skvěle parodicky podáno ve filmu Bílá paní, který byl dlouho v trezoru.

2 0
možnosti

Nenazýval bych to dobou postfaktickou, kdy relativizujeme pravdu a lež stavíme na roveň pravdě. Komunistická éra byla dobou lži a přetvářky, která poznamenala naše životy a kterou jsem si přenesli přes Listopad! !!

1 1
možnosti
Foto

Páni, jak na tohle dokážete naroubovat Rusko a Čínu....

Mimochodem mám mezi lékaři a zdravotníky pár přátel.

A někteří čínskou a vůbec východní medicínu zdaleka nezatracují. Spíše ji berou jako rozšíření vzdělání.

Na to ovšem člověk musí být otevřený dalšímu vzdělání, prost naduté omezenosti Všeználků.

4 1
možnosti

Víte vůbec o čem píšete?

Po Listopadu sem přišlo spousta šarlatánů z Ruska a dělali tady dokonce veřejné léčitelské show. Šaralatány z Číny nám sem přivedl především Miloš Zeman. Byli bez medicínského vzdělání a dostávali dvojnásobné platy než naši lékaři. Asi za patnáct milionů jim měla být v Hradci Králové postavena klinika "čínské medicíny". Nevím, jak je to dnes daleko!

Kolegové, kteří čínskou medicínu vyzkoušeli na vlastní kůži, zjistili, že vůbec nemá nic společného s medicínou a naopak slouží jen významnému obohacování se na úkor pacienta. Kolegové znali svůj zdravotní stav, ale nechali se čínskými "lékaři" vyšetřit. Zjistili, že čínstí lékaři nedokážou vůbec poznat jejich diagnózy, natož je léčit! Nabídli jim směsi bylin za drahé peníze, na které neměli.

Akupunktura odporuje všem exaktním medicínským oborům, exaktní anatomii, exaktní embryologii, exaktní fysiologii, exaktní neurologii, exaktní rehabilitaci... Vaše věc, jestli dávátče přednost šaraltánství před exaktní vědou!

Mnozí operujete s pozitivními výsledky. Zdravý člověk se vyléčí i bez lékaře. A dnes jsme si navykli k lékaři chodit zdraví. Tvrdíme, že jde o prevenci. Ale prevence je o něčem zcela jiném! A většina z vás hledá léčitele, který je zázračně vyléčí. Když jsou zdaví, jde to snadno. Někdo to také nepřesně nazývá placebo.

Kolegové východní medicínu nezatracují. Já také ne, ale nenazývejme to medicínou! To je prosté léčitelství. A bohužel většinou jede na placebo efekt.

Nebudu psát o Vaší omezenosti, ale za to, co nazýváte mojí omezeností jsem zaplatil několik tisíc korun, abych byl v obraze, na rozdíl od Vás!

:-)

3 1
možnosti
Foto

Karma. Jenom jsem přesvědčen, že Václav Klaus vzdor své rétorice nepřevedl společnost do skutečné tržní ekonomiky, která kupodivu funguje dobře jen za předpokladu dodržování pevných pravidel. Převedl nás do mafiánského orientálního pseudokapitalizmu, kde žádná pravidla neplatí. Nebyl sám, pomáhala mu celá kožená a železná kohorta.

11 1
možnosti
Foto

V.K. coby ,,ryzí pragmatik" toliko, a zdaleka ne sám, provedl velice rychlý přechod k vytváření kapitálu, který zde de facto nebyl. Navíc pak toto nebylo ze dne na den, ale již daleko dopředu připraveno. Lapidárně- např. i za Velkou louží nejprve začínali s kolty, než je nahradila pera se zlatým hrotem;-)

2 1
možnosti
Foto

Fajn pane doktore. Zkuste to ovšem někdy i u sebe, třeba i než dáte své mínus toliko dle jména v tzv. diskuzi., viz. např. pod článkem dr Vodvářky.

,,Nejsem pan. K. Ovšem jedno by to být nemělo. A nikomu. Jen je třeba tříbit mysl, jakož i ,,info". Především pak sobě si. Asi;-)"

P.S..: Vy, coby též, jako i já zralý muž, Vy ovšem ergo lékař(!), pak byste asi měl vědět, že lidé jsou v jádru stále stejní bez ohledu na dobu, systém či režim. Výraz ,,doba postfaktická" je pak toliko módní frází, ovšem tedˇ obzvláště ,,frčí", že. Možná by současnosti lépe odpovídala doba poskoitální po odeznělém kolekt. orgazmu. Snad pochopíte. S pozdravem J.A.J.

0/−1

doporučit

6 1
možnosti
Foto

Oprava: ,,postkoitální". ,,Vypadlo mně ,,t":-/ A ,,dodatek" - o kolekt. orgazmu mluvil z balkona na ,,Václaváku" již ŠkvoreckýR^

1 1
možnosti
LC

... jinak jsme mluvili doma a jinak na veřejnosti... ano, zatímco dnes mluvíme jinak na veřejnosti a jinak doma. To je ten zásadní rozdíl. Pepíku, tohle ale ve škole neříkej, je zase tady.

9 1
možnosti

Vaši současnou zkušenost nemám! Za jakékoliv názory už dnes nikdo z práce nikoho nevyhodí, ze školy nevyhodí a do basy nepošle, jako za komunsitů to bylo zvykem! Nelžeme si! !!

3 1
možnosti
JM

"Kdo nekrade, okrádá rodinu!" nebylo komunistické heslo. Bylo to heslo lidí žijících ve společnosti, která budovala komunismus. Komunisté měli jiná hesla.

6 1
možnosti

Měli možná jiná hesla a tato hesla tolerovali!

0 1
možnosti
PK

Faktem zůstává, že pravda je jen jedna a proto jí nemůže mít každý z nás.

Lidé někdy klopýtnou o pravdu, ale většina z nich se rychle zvedne a spěchá dál, jako by se nic nestalo (WCH)

3 1
možnosti
Foto

Dovolím si dotaz. Zač panu K. mínus. Za jeho názor a spojení s citací známé osobnosti?Či opět toliko averze ve spojení se jménem autora příspěvku:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,45
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!