Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velká úcta a čest těm, kdo při záchranné akci nasazují vlastní život. Zvláště tomu člověku, který podstoupené riziko skutečně vlastním životem zaplatil.

7 0
možnosti
MK

Jeskyně s vodou jsou nepředvídatelné, potud oprávněná kritika na trenéra. V hodnocení jeho osobnosti s Vámi, pane Vodvářko, souhlasím.

P.S.

jen dvě technické: viděl jsem bokorys těch jeskyních komor a z nich je zřejmé, že ta poslední, ve které se kluci nacházejí je velká, že by umožňovala přečkat i monzunové deště. Proto jeden z plánů zněl, že k vysvobození může dojít až v říjnu. Druhá otázka je kyslík.

Jestli ta parta včetně trenéra byla tak trochu skautská, tak jistě omezili svíce na jeden zdroj. Až došel, dal se druhý. Ale to jen spekuluji. Faktem asi zůstává, že trenér musel psychologicky zapracovat, protože 9 dní jim asi ani to postupné svícení nevydrželo.

2 0
možnosti
Foto

O tom, co se dělo a děje uvnitř jeskyně nevíme zhola nic.

V vzdávat chválu člověku, který ty kluky do této situace přivedl, no nevím...

1 4
možnosti
Foto

Pan Vodvářka mne udivil, že obdivuje trenéra chlapců, který jemu svěřené děti zatáhl do situace, kdy jejich životy visely na vlásku. Já vzdávám dík zachráncům, z nichž jeden zaplatil životem. Věřím, že všechny děti šťastně přežijí a vrátí se domů.

(Já jsem děti do smrtelného nebezpečí nezatáhla a trenér taky nemusel, proto nevím, proč dole tolik výčitek ?)

1 2
možnosti
Foto

Sleduji dění spojené se záchranou chlapců a připadá mi to jako sci fi a přesto je to skutečné,zůstává mi rozum stát nad tím, jak vůbec člověk dokáže přepravit ze zatopené jeskyně děti, jistě vyděšené, jak člověk dokáže naplánovat a realizovat tento postup záchranných prací a říkám si, že i tamní mentalita musí být onou zvláštní silou, zachováním jistého klidu a rozvahy a znalosti poměrů a přeju si, aby byli již všechny děti i trenér venku.R^

7 0
možnosti
OK

O46t46a 34K57i57n64c

9. 7. 2018 18:28

Pevně věřím, že zítra budou zachráněni zbývající 4 kluci a trenér. A za blog ode mne karma. R^

9 0
možnosti
Foto

Blog jak od pana Zieglera. .

1 7
možnosti
Foto

A diskusní příspěvek jak od pana Bicery.

17 0
možnosti
DV

D82a82v49i50d 81V11l29k

9. 7. 2018 18:00

JoR^ a jsem rád , že můžu sledovat tenhle dobrý příběh plný dobrých zpráv plný ochoty pomoct od machrů z celého světa R^ Moc jim všem držím palce.

13 0
možnosti
RJ

No, já bych ty kluky nepodceňoval...

Do té situace se dovedu vcítit - kdysi za totáče jsem působil coby kondiční trenér u malých hokejistů (cca ve věku těch kluků v Thajsku). byl jsem s nimi i na letním táboře a zažil lecjaké krkolomné situace. Ti kluci byli prostě nezničitelní. Naprosto nic s nimi nehlo. Neustále je bylo spíše nutné "klidnit" a brzdit. Hotoví nezmaři...

Je podle mě docela možné, že naopak ti hoši - fotbalisti z Thajska povzbuzovali a psychicky drželi toho trenéra, který musel mít z celé situace hlavu v pejru...

Pokud by šlo o běžné děti, trávící povětšinu času na sociálních sítích či youtube, tak věřím, že se sesypou natotata. Ovšem kluci hokejisti, fotbalisti zkrátka "sporťáci"- to je jiné kafe... :-)

1 0
možnosti
Foto

Nedá se než souhlasit. Ale docela by mě zajímalo, kolik filmových štábů už začíná pracovat na scénáři nového megafilmu. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,66
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz