Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zatím je krom vědecko-technického pokroku nejvýznamnějším poznávacím rysem lidstva nepoučitelnost, bohužel....Karma.

4 1
možnosti
Foto

Vytváření seznamů kohokoliv, je začátek cesty do pekel. Karma, pane doktore.

7 6
možnosti
MD

Clovece, Jandova, vy mne drepite na jazyku, sbirate nevyrcene a publikujete.

.. tak tak, seznamy serveru s alternativnimi informacemi, udajnymi xenofoby a rasisty, ceskymi 'nenavistniky' a dalsi a dalsi seznamy.

2 5
možnosti
JS

Historie se opakuje, stále dokola, smutné, že se lidstvo asi nikdy nepoučí... Vám karma R^

4 2
možnosti
MD

Nejen Osvetim byl projekt dnes milovanych Nemcu. Osvobozeni nejen od tohoto projektu jsme se dockali od dnes nenavidenych Rusu. Preji hezky den.

11 3
možnosti
VV

Myslym pane Dvoracku Ze ty KZ vami nenavidenych nemcu muzete shlednout i ve vasi vlasti a take hned tesne za hranicem.

Ale rozhodne byste mel take shlednout gulagy vami milovanych Rusu na Sibiri. Jsou dal, vetsi a je jich mnohem vic.

6 1
možnosti
Foto

Tomáši, směr větru je často dost důležitý. Děkuji za článek!!R^

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, Tomáši.R^ Podobné seznamy, ač mnohým naivním lidem mohou připadat zcela nevinné, statistické záležitosti, nemají jiný smysl, než ten, že se tento údaj zneužije v lepším případě k rasistickým a diskriminačním výdaům.

Kdo potřebuje znát, kolik třeba u nás žije Romů, a proč? Pominu-li to, že neexistuje žádná "antropologická mez", kdy už je někdo Rom, a kdy ještě není- je to více záležitost každého "chtít někým být", tak smysluplným údajem je přehled o tom, kdo žije jako "cikán", kolik lidí žije v nějakém ghetu, na ulici, bez odpovídající lékařské péče, bez přístupu a ochoty vzdělávat děti, bez práce ( a to i vlastní vinou) a na sociálních dávkách a pod. Takový údaj má smysl pro snahu problémy řešit, ne jaký kdo má odstín hnědé.

9 1
možnosti
Foto

Ale, ta mez jistě existuje.

1 1
možnosti
HM

Pokud se něco neztratilo v překladu a Salvini chce sčítat všechny Romy jen na základě etnicity, včetně těch, kteří pracují a žijí normálním životem, je to samozřejmě špatně, opravdu to zavání Norimberskými zákony a pro něj, jako politika, by z toho měly být vyvozeny následky. Pokud se ale jedná jen o Romy z táborů, možná se trochu zapomíná na jednu okolnost. Občan z EU má právo bez víza pobývat v jiném státě tři měsíce, pak se musí zaregistrovat a prokázat, že tam pracuje, podniká, studuje nebo má dostatečné množství prostředků na obživu sebe, případně rodinných příslušníků. Samozřejmě také požádat o azyl, ale na ten občané států EU nárok nemají. Nic z toho lidé v nelegálních táborech evidentně neudělali, žijí tam dlouhou dobu a podle zjištění policie jsou přítěží - binec, řev, krádeže, ničení, nemoci atd., jak to popsal pan Ulman níže. Je logické, že se každá země snaží tohoto typu lidí zbavit a je to, jak vidět, i v souladu s mezinárodním právem. Salvini tedy neměl, politicky korektně, mluvit o Romech, ale o lidech, kteří obývají dlouhou dobu nelegálně postavené tábory.....možná se měl poučit u nás a použít ekvivalent výrazu "nepřizpůsobiví", kdy třeba v souvislosti s vybydlenými domy v Chánově také každý ví, o koho se jedná. Nic to ale nemění na faktu, že tábory jsou romské, ti lidé tam nemají co dělat, otravují život okolí a Itálie má právo je deportovat.

23 1
možnosti
Foto

B je správně, četla jsem to na jednom italském serveru. Zdůrazňovali mj. potřebu dostat záškoláky z nelegálních táborů a kočujíci do škol. Aktuálně prý nevědí, kolik jich mají. Evidence dle národnosti prý není v Itálii přípustná, jde o evidenci dle způsobu života.

7 0
možnosti
ZK

Já si myslím, že každý řádně pracující člověk by měl mít právo vědět kolik notorických nefachčenků a pobíračů dávek se přiživuje z jeho daní.

22 1
možnosti
Foto

tak žačněme od politiků úředníků a neziskovek;-D

0 0
možnosti
AL

Itálie začíná dělat seznamy Romů. Informaci jsem převzal z internetového portálu Forum 24 a nemám důvod mu nevěřit.

-----------------------------------------------------

Informace je z nedůvěryhodného zdroje a tomu pak odpovídá i zkreslený pohled na skutečnou situaci v Itálii i celková rétorika článku.

Ostatně, čtenáři sami karmou "ocenili" relevantnost předložených informací.

.

V čem se dá beze zbytku souhlasit, je níže příspěvek blogera Šíši.

1 2
možnosti
AL

Dost dobře to vystihl vynikající bloger

Marek Valiček 21940

Facebook

ne kazdej umi tancovat, zpivat, psat nebo "delat bzundu"

2 1
možnosti
Foto

každý by měl jednou za život zajet do Osvětimi

7 0
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz