Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Pane Doktór, italský ministr zavádí seznamy Romů, vy zase máte seznam lidí kteří s vámi nesouhlasí a jimž okamžitě v diskuzích u článků mažete všechny příspěvky...

...no a já zase si dělám seznam řady těch Vašich nesmyslností, které jste tady vyplodil a stále plodíte a třeba je jednou nějak pospojuji a zveřejním abychom se společně pobavit mohli.

2 3
možnosti
Foto

On má nějaké seznamy? Jak to víte?

2 0
možnosti
MP

Nevím, jestli to tu někde nezaznělo, ale ještě jeden bod - samozřejmě se jakékoliv seznamy dají zneužít k čemukoliv. Ale v tomto případě je třeba jedním dechem dodat, že pokud je nepřípustné mapovat Romy, tak jak je možné, že existuje spousta vládních i nevládních organizací, zaměřených na pomoc Romům, pokud tyto organizace nemají žádným způsobem definovanou cílovou skupinu. Jak můžou vůbec tyto organizace fungovat, když definiční obor jejich činnosti není znám? Když chci podporovat nezaměstnané, musím mít registr nezaměstnaných, když chci podporovat Romy, musím mít registr Romů. Nebo by se všechny dotyčné organizace a programy neměly zrušit? (případně dát ještě k soudu jako rasistické?)

10 0
možnosti
PB

Velmi logická a podnětná poznámka.

3 0
možnosti
Foto

J82a84n 74Š13i25k

20. 6. 2018 10:00

Dobrý den, děkuji Vám za článek. Nepopulistický a odvážný, což se zde nevidí často. Zlo vystrkuje drápky nenápadně, plíživě a pomalu. Seznamem začíná. Těm co to teď nevadí, tak jim možná bude vadit, až některá země začne dělat soupisy Čechů či Slovanů nebo prostě jen těch, kteří žijí ve "špatné" části světa. Stojím plně za Vaším pevným názorem a ještě jednou děkuji!!! Přeji hezký den

8 2
možnosti
TV

Ale predpokladam, ze seznamy nepohodlnych alternativnich medii vam nevadi...

6 0
možnosti
RP

Nevím, ale jako inženýr technik, pokud mám řešit nějaký problém, tak musím o daném problému vědět co nejvíce. Pokud o něm nevím, ale zhola nic a mám na řešení utratit spoustu peněz, tak toto se mi zdá daleko zvrhlejší. Peníze vyletí do luftu a problém zůstane. Jak chcete měřit účinnost nějakého opatření, když neznáte vstupní stav?

Jak se ostatně ukazuje u nás již řadu let. Milion neziskovek s nadšením v očích, prošustrované miliardy a vidíte od revoluce nějaký pokrok?

18 0
možnosti
AW

R^ Přesně tak. Samozřejmě není nutné vytvářet zrovna seznamy "Romů", protože ti se sami označjí za Čechy či Romy podle toho, co se zrovna hodí. Můžeme klidně vytvořit seznam "Příjemci sociálních dávek". Ale politická korektnost za každou cenu je cesta do pekla.

2 0
možnosti
MK

Myslím, že je to svrchovanou věcí Itálie.

Jestli jim tam ti lidé dělají bordel, mají právo se bránit včetně deportací do zemí, odkud přišli. To mi přijde naprosto logické.

Co se těch jejich seznamů týče, tak mě to přijde spíš jako administrativní pomůcka než jako snaha někoho diskriminovat. Srovnávat to se sezamy Židů za 2. světové války (kteří byli posílání do vyhlazovacích táborů) mi přijde fakt těžce ujeté.

Dobrý den

4 0
možnosti
Foto

Jelikož jste další z těch, kteří tak nějak úplně nepochopili smysl článku, tak Vám to, pane Konopo, zkusím objasnit na modelovém příkladu.

Budete odjakživa žít v nějaké zemi, tedy té, kde jste se narodil. A náhle někdo - třeba ministr vnitra - rozhodne, že je třeba vytvořit seznam všech Konopů v zemi. Jistě, je to jen administrativní opatření, které nijak nesouvisí s ničím. Jen pro pořádek. Pak se objeví někdo - opět kdokoli - kdo vyhlásí, že je třeba eliminovat ze společnosti všechny Konopy. A budete mít nejspíše problém. Že je to ujeté? Možná. I toto si třeba mysleli Židé v 30. letech min století, že to nebude k ničemu a byl to tragický omyl.

V článku nijak nehodnotím problematiku soužití menšin a většin, jak koneckonců píšu už níže. Dokonce ani problém migrace, který nezpochybňuji.

O co mi jde, je nepřípustnost vytváření jakýchkoliv seznamů kohokoliv /Romů, Židů, eskymáků či plešatých chlapů, prostě kohokoliv/ a poté s těmito seznamy "pracovat".

On ti tvůrci seznamů někdy s hrůzou zjistí, že jsou využity zcela jinak, než třeba - i v dobrém - zamýšleli.

Přeji klidný a pěkný den bez toho, aby Vás kdokoli umístil na jakýkoli seznam.

3 2
možnosti
AL

Naprosto souhlasím s příspěvkem Hany Vlkové níže v diskuzi.

--------------

Hana Vlková 95424

Facebook

Tak jak to píšete se mi to zdá taky zvrácené.

+29/−1

doporučit

0 0
možnosti
Foto

O Lize mi napsal přítel z Itálie: "Da questi Dio ci salvi" - "Bůh nás od nich chraň" (Podotýkám, že se v případě zmíněného přítele se nejedná o žádného nadšeného příznivce velké otevřené náruče vůči imigrační vlně).

4 0
možnosti
Foto

máte pravdu pane Marku- o této straně a Salvinim jsem psala nejednou

va-členem Ligy severu se stal v sedmnácti letech. Strana vznikla na konci osmdesátých let, kdy volala po odtržení Padánie, bohatého průmyslového severu Jméno si vybudovala na odmítání solidarity s jihem, který považovala za zaostalý, prolezlý korupcí a mafií.Pověst rebela a provokatéra si získal popíráním italského národa. Několik let zatvrzele odmítal národní vlajku, nechával se fotit v tričku s nápisem „Padania is not Italy“ (Padánie není Itálie)

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666665

První parlamentní volby v čele Ligy severu pro něj skončily čtyřprocentním fiaskem. Salvini se proto rozhodl pro zásadní změnu programu. Rétorika strany zůstala stejná, změnil se nepřítel. Role obětního beránka už nenáleží jižanům, ale přistěhovalcům. Příčinou úpadku Itálie podle nové stranické linie není rozkrádání severního bohatství zbytkem Itálie, ale diktát Bruselu

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří tak nějak pochopili, že nijak nehodnotím problematiku soužití menšiny a většiny, stejně jako současnou migrační krizi.

Pozorný čtenář zjistí, že meritorní je prostě odpor k vytváření jakýchkoliv seznamů osob, které se dle mínění nyní pana italského ministra vnitra nějak odlišují od ostatních dle svého původu a rasy.

Podobné seznamy později mohou být rozšířeny na jiné atributy lidského jedince (kupříkladu jeho náboženské vyznání), později třeba tvar lebky či barva očí. A to se - jak možná někteří uznají - začne týkat i jich.

13 1
možnosti
AL

Omlouváte špatně podaný článek a zbytečně se snažíte zastrašovat a přesvědčit čtenáře o "svých myšlenkách,"

1 9
možnosti
  • Počet článků 982
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2541x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé. Rentiér, který se prací už jen baví, který nikam nespěchá a s nikým nesoutěží. Příležitostný herec a dálkový chodec.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

  • L.A.Sulovská
  • Vladimír Gottwald
  • Jan Pražák
  • Lubomír Stejskal

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

  • www.blogosfera.cz