Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a73n 41R14i50c25h68t62e38r

11. 4. 2018 10:21

Vážená paní Fuchsová,

poněkud si pletete fakta. ČSSD nešlo o pět ministerstev, podstatné pro ně bylo ministerstvo vnitra, resp. ministerstvo financí. A těch se trestně stíhaný premiér v demisi Babiš z vcelku pochopitelných důvodů odmítá vzdát.

.

Ostatní strany navíc již před volbami avizovaly, že s trestně stíhaným Babišem do vlády nepůjdou, i proto je jejich voliči volili. A ony tento slib voličům dodržují. Myslete si o tom co chcete, mně to připadá solidní.

.

A to zcela pomíjím skutečnost, že schopnosti p. Babiše ze prokázaly už za jeho šéfování na ministerstvu financí, kdy jeho tzv. "zaklekávání" (čistě ve prospěch Agrofertu) vedlo k žalobám, kdy soudy v 70% případů (zbytek dosud není rozhodnutý) označily tento postup za nezákonný. Náhrady škod půjdou do miliard. A hádejte, kdo je bude platit.

Ano, Babiš získal nejvíc hlasů ze sedmi parlamentních stran.

Ale stejně tak můžete říci, že téměř tři ze čtyř voličů ho nevolila. Pyrhovo vítězství není vítězství.

10 13
možnosti
Foto

Ještě bych připomněl, že nikde není psáno, že šéf vítězné strany nutně musí být i předsedou vlády, byť je to častým zvykem. Sestavením vlády může být pověřen i kdokoliv jiný, důležité je, aby byl schopen v rozumném termínu vládu sestavit tak, aby dostala důvěru.

10 2
možnosti
JP

Tak já si naopak myslím, že by ANO volili lidi natruc, ale Ti co chtějí, aby se vláda opravdu ustanovila, musí volit kohokoliv jiného. Jinak je ta situace opět patová

1 1
možnosti
JK

...Kdyby byly předčasné volby, volili by ANO i ti, kteří ho nevolili a nikdy ho volit nechtěli...

Dle mého má Andy stejně tak Tomio již vyčerpaný potenciál a o moc víc již nejsou schopni získat. Nějaké procento či 2 jsou zcela bezpředmětné.

btw - nebyl to nádodou pan Babiš, co před volbami vyřvával jak jsou ODSka a nejen oni zloději korupčnící a kam tuto zemi za xy let dovedli a teď je chce do vlády?

9 3
možnosti
VD

R^

To jsou paradoxy.

Protestní strany jsou lidem srozumitelné a stávají se státotvornými.

Tradiční demokratické strany způsobují, že rozum zůstává stát a stávají se nedemokratickými a extrémními.

:-)

13 4
možnosti
OU
VB

Dva omyly:

1) strany nechtějí s ANO, protože trvá na trestně stíhaném Babišovi jako premiérovi.

2) preference ANO nerostou.

38 8
možnosti
MK

Měl byste vědět, jak se mnohdy dělají průzkumy. Agentura má v portfoliu tisíce respondentů různého věku a dle jejich profilu lze odhadovat, jak se k položeným otázkám vyjádří. A pak si vybere 1200 - 1500 respondentů; některé průzkumy se trefí, ale většina ne.

5 2
možnosti
JH

J85a23n 45H18y62n37e10k

11. 4. 2018 8:59

Blog se strefil. Ano , nějak tak to vypadá. Zatím tzv. Demokratický blok swe spíše chová nedemokraticky. Piráti se bojí jít do zodpovědnosti. ČSSD je vnitřně rozpolcená. SPD bude muset drobet ustoupit od svých požadavků. KSČM zatím hraje na notu státotvornosti, což je správné, ale drobet v současnosti kostrbaté. Zatím je to patová situace a nové volby by to asi zrovna moc nevyřešily.

6 3
možnosti
JR

J32a96n 90R89i33c94h96t89e96r

11. 4. 2018 10:22

Demokratický blok plní slib daný voličům - nejít do vlády s Babišem.

4 2
možnosti
BM

Jestliže někdo pořád opakuje že se mnou do vlády nepůjde a s tam tím také ne, tak o čem bych s nim jednal? A nesvádějte vše na Babiše, stačí si vzpomenout co předcházelo těsně před volbami a co těsně po volbách a bude hned jasno.

12 2
možnosti
JR

J71a44n 80R55i88c44h50t87e19r

11. 4. 2018 10:11

Ano, před volbami všichni říkali, že s Babišem do vlády ne. A dodržují to.

4 4
možnosti
MH

V roce 1986 volilo 99,94 % občanů strany národní fronty. Přesto během sametové revoluce bylo na náměstích několik milionů lidí. Jak je to možné ? To taky byli zmanipulováni ?

Je tak složité pochopit, že u nás dnes existuje velká skupina lidí, která si přeje, aby trestně stíhaný člověk neměl možnost mít premiérem a ovládal ty co jej mají vyšetřovat ? Chápu, že nemusíte vidět jak některé osobnosti ANO, kterých si vážím - jako pan ministr Pelikán - odchází nebo zvažují nyní odchod z politiky. Proč asi ? Nikulin, šlápnutí do byznysu s exekucemi, pokus o vládnutí s SPD a komunisty - nevím...

Respektuji Váš názor, že Vám to nevadí. Prosím respektujte názor, že jsou lidé co místo procházky jarní přírodou raději jdou proti dnešnímu stavu protestovat...

8 7
možnosti
DB

trestně stíhaný člověk nic neznamená...když na souseda podáte trestní oznámení bude také stíhaný i když nic neudělal a to se dělo již za protektorátu....

15 5
možnosti
  • Počet článků 747
  • Celková karma 30,42
  • Průměrná čtenost 2342x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.