Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé, že Vám,

pane Vodvářko vystudování lékařské fakultuy u komunistů zařídila Panna Maria - viz Váš blog: https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=653265

Panu Komárkovi vyčítáte velebení komunismu, ale to, že se Panna Maria svojí přímluvou umazala s komunisty Vám nevadí - cituji Vaše slova: "Beze slov jsem odkráčel z fakulty přímo do kostela sv. Michala a jeho křížové chodby, abych zde poprosil za přímluvu Pannu Marii, aby dle možnosti nějak spláchla mou upřímnost, která nejspíše soudruhovi nesedla."

Proč jste tolik toužil vystudoval komunistickou školu (a ještě za dělnické peníze), když Vám všechno komunistické tolik vadilo? A proč jste jako student jel do říše zla, tedy do komunistické SSSR?

3 12
možnosti

Protože když jsme mladí, chceme něco dokázat, něco se naučit, něco umět, prosadit se a taky slušně žít, oženit se, zplodit děti, zasadit strom, postavit dům, být vážení atd. Režim nerežim. A jako mladý muž i v tom nerežimu prostě žiju a zažívám ty nejkrásnější i nejobyčejnější věci. A jako stárnoucí muž jsem zaskočen časy změn, poněvadž times, they are a-changing a já se divím a ptám se a je mi to houby platné. A stane se ze mne psavec, který už zažil to budování sebe sama ale ještě nezažil to zklamání ze sebe sama (protože zklamáním to přece končí vždy, všech cílů jsme nikdy, NIKDY, nedosáhli), z normálního smrtelníka stává kazatel, inkvizitor, obouvám se do jiných a z barev vybírám si vždy jen bílou nebo jen černou. Ono to tak snadné ale není. Protože si některé otázky nekladu. Musel bych si na ně totiž odpovídat. Jméno Petřík je červený hadr, nečekejme, že ty odpovědi přijdou teď.

7 1
možnosti
KP

Jsem ponekud rozpacity z toho jak hodnotit Vas blog a stejne tak blog pana Komarka.Citim, ze neni na miste jednoznacne odsouzeni nazoru p. Komarka ani Vase reakce. Problem vidim v jakesi zvlastnosti naseho naroda ve smyslu postoju od zdi ke zdi. Bylo snad potreba znarodnit vse az do posledniho sevce ? Bylo snad potreba adorovat Sovetsky svaz za hranu ktera znamenala smesnost a vtipy o tom, ze rok ma 13 mesicu tj.navic mesic pratelstvi ? Byly snad potreba smesne projevy ideologickych tajemniku, ktere vyvolavaly utrpne usmevy. Na toto prehaneni nakonec rezim dojel. Pravdou je, ze se snazil o tzv. obycejne lidi pecovat a pomahat jim

Zmena na kterou jsme ve velke vetsine cekali bohuzel take neni bez vad na krase. Bylo opravdu treba vse statni bezhlave privatizovat ? Byla opravdu tou nejlepsi metodou kuponova privatizace? Bylo opravdu ekonomicky odpovedne stanovit kurz koruny vuci volne smenitelnym menam tak, jak byl stanoven? Nemeli bychom sve stare spolubcany nejak lepe chranit pred bezohlednosti nove doby?

I dnes se objevuji a publikuji primitivni ideologove, kteri nas presvedcuji ,ze to jedinne spravne prichazi z USA a zapadnich zemi a naopak vse spatne prichazi z Ruska. Neni to stejne hloupe jako pred rokem 1989, jen se zmenenym znamenkem ?

Oproti zapadnimu svetu bychom meli vyuzit sve zkusennosti z preziti minuleho rezimu. Nemeli bychom vse zatracovat, ale poucit se. To co jsme prezili, se k nam zacina vracet ze strany odkud bych to nikdy necekal.

7 1
možnosti
PK

Asi tak, reálný socialismus nemotivoval, společnost zaostávala,atd. ...prohrál. Vznikl až na ČSR a chudší část Německa v chudší části kontinentu proti západní Evropě, polehčující okolnost. Nemá budoucnost. Ale to neznamená, že to "nové" je ráj, je to boj, nikdo nám nedá nic zadarmo. Proto bychom se měli zaměřit na budoucnost a tady bohužel to politické spektrum se kterým bloger sympatizuje moc nenabízí. Jak je možné, že bývalý komunista, dokonce "cizinec" se špatnou češtinou, bývalý příslušník zločinecké STB válcuje republiku?

4 0
možnosti
Foto

Samozřejmě karma. Ale to byste se mohl upsat k smrti. Tihle lidé žijí neustále v jakémsi rudém bludu ze kterého je nevyvede nic na světě.

16 0
možnosti
Foto

Já vím, Martine, ale nejspíše nemá smysl se vůči nim tvrdě vymezovat, protože oni jsou svým způsobem zraněni, na konci svého života se jim jejich jistoty hroutí a bilance může být frustrující.

4 0
možnosti
JL

K ucelenější představě o panu Komárkovi, doporučuji přečíst těch blogů více.

Na mě působí dojmem nekompromisního stalinisty.R^

7 1
možnosti
Foto

Jistě jste neopomněl ani zdroj "novarepublika" ;-)

3 1
možnosti
Foto

;-D Článek p. (s.?) Komárka je třeba brát spíše s úsměvem a nadhledem. Chybělo v něm ono ,,heslo doby" ,,dohnat a předehnat", popř. i s údajem o tunách oceli a kubíků betonu na hlavu;-) Ovšem obdobně tak beru i tento článek, z něhož druhá část nadpisu je též ,,jistou výpovědí";-)

4 2
možnosti
Foto

Člověk nepotřebuje ke spokojenému životu žádný režim, může být spokojený jen tak, bez režimu. Proto ti, kteří byli spokojeni vždy, by měli mít svobodnou a klidnou možnost tyto pocity vyjadřovat, aniž by na ně útočili ti zapšklí a věčně nespokojení.

5 4
možnosti
Foto

Jakákoli ideologie je toliko vědomou lží za účelem získání moci. A o tom to bylo, je, a stále bude;-)

4 2
možnosti
Foto

Co dodat? Hlubší analýza snad ani nejde provést. Jednoznačná, hluboká a pravdivá karma R^.

13 0
možnosti
Foto

Blogy pana Komárka jsou vyvolány neobyčejně povrchní charakteristikou socialismu, tak jak se objevují třeba zde, takže si klade otázku, kde to vlastně žil. A to, kde žil, tak se to daleko spíše podobá tomu, co třeba je zachyceno v seriálu Vyprávěj. A v tom se žít koneckonců dalo.

2 4
možnosti
JR

J43a47r88a 62R59a24n10k

14. 3. 2018 0:39

Kde zil pan Komarek, pane Rezniku? Omlouvam se, pokud uz neni.....nevedela jsem.

0 0
možnosti
Foto

Super odpověď, díky... ovšem nějaký čas mám za, že za tím je spíš provokace, než pomýlený stařešina.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji, ale předpokládám, že to pan Komárek myslel přeci jen vážně.

7 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám