Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vymyslel jsem hypotetický příklad, za který se trchu omlouvám. Je to nevkusné, ale ilustrativní.

Budu mít po nehodě značně zdevastované sve oblíbené auto, které ale nechci sešrotovat.

Syn z prvého manželství mé ženy bude invalidní s nárokem na finanční pomoc při pořizování auta. Tak na něj to svoje poškozené auto převedu a nevlastní syn s finanční pomocí státu to auto opraví.

A po 5 letech, po splnění všech podmínek, to auto zase převede na mě. A já tak mám auto, opravene z fondů pro invalidy. Spáchal jsem proto nějaký trestný čin?

2 2
možnosti
Foto

Počkal bych přece jenom raději na promlčecí lhůtu.

0 0
možnosti
Foto

Trestní stíhání politiků je vždy problematické. Ta třeba u Davida Ratha se vina zdá "jasnou jako facka" a možná také je.

Nicméně je otázkou, zda se policie na DR nezaměřila na politickou objednávku, zatímco ostatní nechala zcela být.

3 0
možnosti
RC

Ostani? Myslite Tluchore a spol.? Myslite Necase a Nagyovou? Myslite Parkanovou? A nepochybne by se dalo pokracovat.

0 0
možnosti
LC

Já bych s vámi i částečně souhlasil, kdyby ministr vnitra byl z ANO a policejního prezidenta si vybralo ANO. Jenomže, ono to je tak, že ministr vnitra je ze strany, která je úhlavním nepřítelem strany/hnutí, jejíž předseda je obviněn. A o tom je ta imunita. Já nevím jestli je Babiš vinen, ale v každém případě vhodné obvinění nepohodlného politického konkurenta ho na roky, spíše navždy, vyřadí z politiky. On se teda dá takhle zlikvidovat i nepohodlný politik, který nedrží lajnu, z vlastní strany.

5 5
možnosti
SN

:-)......Luboši máte pravdu! Cíl toho jednání.....dostat Babiše z politiky, lety zaběhnutý systém "odklánění" je ohrožen ! R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Autor to trochu dezinterpretoval. Pokud vím, tak mandátový a imunitní výbor vyžaduje, aby policie dodala vyšetřovací spis do sněmovny, jinak prý o vydání nerozhodne. Je otázkou, jak by se zachovala celá sněmovna, pokud by mandátový a imunitní výbor obstruoval a zůstal v dané kauze nečinný. Možná by nakonec celá sněmovna mohla o vydání rozhodnout i bez vyjádření výboru.

3 4
možnosti
ND

Já si myslím, že autor článku má pravdu, jde o akt vydání či nevydání k trestnímu řízení, aby se ten jistý očistil z podezření, o vine či nevině rozhodne soud. Po očištění se může ten jistý vrátit do politiky nebo jít za mříže...

6 3
možnosti
SN

:-)......Naďo, právě tento případ byl nastolen proto, aby byl Babiš odstaven z politiky, když bylo zřejmé, že ANO volby vyhraje a ČSSD šlo rapidně ke dnu. Zoufalí lidé dělají zoufalé činy.

Víme, jak se u nás soudí! Parkanová, Rath, Nagyová, ten proces se potáhne roky. Babiš není hlupák a má jistě hodně dobře placených právníků, aby z toho vyšel čistě. Bude obžalován, vyšetřován, nebude premiérem, a cíl bude splněn. Kalousek, Fiala, Gazdík, a další budou spokojeni. Všechno poběží ve starých kolejích dále. Teď jsem to poslouchal v TV! Doporučuji najít si to v archivu TV! !!

5 8
možnosti
PD

P23e65t59r 42D86r31a85p44a78l

12. 12. 2017 21:06

pokud máte o něčem rozhodovat, musíte vědět o čem. V opačném případě nerozhodujete, ale jen signujete. rozsah imunity je na jinou debatu

11 4
možnosti
Foto

Do poslanecké sněmovny přišla od policie několikastránková žádost o vydání, kde bylo i zdůvodnění žádosti.

6 1
možnosti

Ten celý případ je ostuda naší republiky a rozděluje fatálně společnost. Bohužel to příliš zavání zneužitím silových složek pro politické účely a snahou zdiskreditovat nepohodlného soupeře. Jen skutečnost, že trestný čin dotační podvod, ze kterého je pan Babiš obviněn, nabyl v českém právním systému účinnosti dne 1.10.2010 a ke skutkům údajně došlo v roce 2008, vyvolává zvláštní pocity.

8 3
možnosti
PK

Jsem pro ať je vydají všechny tři a ať se zruší poslanecká imunita......a co je mi to platný, toto by si prostě páni poslanci nikdy neodhlasovali.

3 0
možnosti
Foto

Poslenci si omezení imunity odhlasují tehdy, když vznikne dostatečný společenský tlak jako v jakémkoli jiném případě.

0 0
možnosti
Foto

Pokud si vzpomínám, minule také dostali poslanci vyšetřovací spis do Sněmovny.

2 1
možnosti
Foto

J78i89ř81í 65T93u47r15n82e10r

12. 12. 2017 20:46

No a co? Tak to bylo z mého pohledu špatně minule, stejně jako kdykoli před tím. Důvody jsou obsahem článku.

2 0
možnosti