Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

To by bylo Honzo na dlouhou debatu. Proto už cca 20 let si snažím vystačit sám se sebou. Tyhle vztahy prostě nějak nedávám, neb jsem údajně "bezbranný proti vykořisťovatelum", takže první náznak takového jednání a odcházím. Ale za mlada mě to nevadilo, neb jsem měl za to, že jsem k něčemu dobrý:-)

0 0
možnosti
Foto

Dobre delas, Romane:)

0 0
možnosti
VH

Dala ta fabulace práci?

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud zijete nekde v pohadce, je to vase vec.

0 0
možnosti
JS

Práce se najde vždycky nějaká, když chce člověk pracovat... akorát musí přijmout to, že se k němu někteří zaměstnavatelé chovají jako k tažnému zvířeti - dostaneš "nažrat", tak táhni, dokud nepadneš... a lidi táhnou, aby nesušili hubu a nebo jsou někde na pracáku...

Tržní hospodářství = trhni si, člověče a nebo trhni co můžeš...

Pěkný den Ti vinšuju, Jeníčku :-)

3 0
možnosti
Foto

Spis nez v trznim hospodarstvi jako takovem bude problem v zakonech a v jejich dodrzovani, myslim. Dik, Jani, hezky den:)

2 0
možnosti
Foto

pohled na celkovou nezaměstnanost se zkreslený situací v Praza a velkých městech...i když se na periferii situace zlepšila a v některých oblastech začíná být nedostatek hlavně řemeslníků, fort mámečástečně takovou normální nezaměstnanost jako byla dřív.

1 0
možnosti
VH

Jak je něco "částečně jako dřív"?

Vyšší než "přirozená" nezaměstnanost je pouze v krajích Moravskoslezském a Karlovarském. ("Přirozená" nezaměstnanost = fluktuující + na čeno + nikdy nepracující)

Takže zcela určitě niní nic zkresleno "situací v Praze". Ostatně ani nemá nejnižší nezaměstnanost.

0 0
možnosti
RP

Podle mně si současný "nedostatek lidí" firmy vytvářejí samy.

Pro personalisty či manažery firmy by bylo totiž příliš moc pracné přijmout třeba nějakého mladého a vychovat si ho, případně mu zaplatit příslušné kurzy. Nebo přijmout někoho vyššího věku než jsou oni a naučit se s takovým člověkem spolupracovat. Případně mu taky poskytnout příslušné rekvalifikační kurzy.

Místo toho se akorát ječí, jak nejsou lidi a čeká se, až stát jim pod nos doveze Ukrajince, protože to je snadnější a stačí k tomu méně práce.

A vymýšlejí se nesmysly a šíří lži, jak ti současní nezaměstnaní na pracáku nechtějí pracovat a nemají pracovní návyky a podobné, aby se zdůvodnilo odmítání zaměstnávání takovýh lidí.

1 0
možnosti
Foto

Vychovat si vlastního odborníka ano, ale je to riskantní. Pokud si ho firma nebude "hýčkat," tak může dříve nebo později odejít jinam.

0 0
možnosti
Foto

Je to právě naopak. Při nízké nezaměstnanosti tahá zaměstnavatel za kratší konec.

1 0
možnosti
Foto

Teoreticky by to tak byt melo, ale praxe byva casto jina.

1 0
možnosti
MB

Obecně z praxe , práce je dost - schopných lidí je málo. Reálné rostředí MHD, chybí řidiči. Je normálním jevem, že za volanty jsou kmenoví ! - VŠ vzdělanci. (Především humanitní směry). Rozdílné chování nových uchazečů - do doby pracovní smlouvy na dobu neurčitou OK - s platnou smlouvou - náhle nemocní ! ZP striktně dodržován, 150 hod přesčas (za rok), lze nařídit - 416 - dohodnout. Sílí trend, kdy lidé si začínají svého volna vážit více, než-li peněz. Tlak na mzdy roste - komplexní řidič se vším všudy - Zdravotní, Profesní atd. průkaz - Všude vítané, nedostatkové zboží. Osobně tvrdím, že příjmu cizích pracovníků se nevyhneme - minimálně 100.000 osob. Žel, stále bráno jako politická karta - Zapomínáná se na to, že oni tvoří v případě recese (cca do 2 let), přirozený polštář pro naše domácí zaměstnance. Mj., dělají takto všechny státy - odcházejí jako první... :-)

2 0
možnosti
PK

Samozřejmě řidiči - ne každý to může dělat a systém je - vozíme pivo z Valašska do Aše a naopak, dovážíme lidem vše domů - e-shopy, takže dalších 100-200 tis. Ukrajinců, Uzbeků se všemi problémy.

1 0
možnosti
PL

Také se občas divím, jak politici jásají a bijí se do prsou, co dokázali za divy s tou nezaměstnaností, ale dle mého názoru nechtějí vidět nebo nevidí skutečnost

1 0
možnosti

Ono je to s těmi 3,5% asi jako s každým statistickým údajem - sám o sobě nevypovídá v podstatě vůbec o ničem. Vždy je potřeba uvést o koho že se ty firmy vlastně perou a kdo je to třeba z pohledu současných kádrováků (personalistů) technik. Také v rozporu s obecně šířeným míněním platí, že čím máte vyšší kvalifikaci (a logicky také nároky na mzdu - skutečný technik, nikoliv obsluha u pásu, asi těžko bude hledat zaměstnání za 19 tisíc hrubého), tím si dobrou práci, která by vás i profesně naplňovala (a takových, v dnešní době montoven, opravdu moc není) budete hledat déle a hůře. Vím o čem mluvím, práci jsem hledal několikrát a také v evidenci Úřadu práce (osobně neznám nikoho, komu by tento statistický úřad pomohl najít práci) strávil pár měsíců. Takže nízká nezaměstnanost je z pohledu těch, kteří práci opravdu někdy hledali jen opakovaně šířená mantra...

1 0
možnosti

I53v61o 61Ž15á74č45e17k

9. 12. 2017 5:33

Tak nevím. Já naštěstí nejsem personalista, není to můj problém, ale naše firma už dost dlouho hledá programátora, který doopravdy umí programovat. Myslím, že chlapíka, který umí zatloukat hřebíky, bychom našli snadněji.

2 0
možnosti

I12v11o 11Ž68á35č60e21k

9. 12. 2017 3:20

No, já bych řekl, že je to naopak. Čím vyšší nezaměstnanost, tím hůř si zaměstnavatelé mohou dovolit se zaměstnanci zacházet.

1 0
možnosti
Foto

Teoreticky by to tak fungovat melo a nekde mozna i funguje, ale ty priklady v clanku jsou z praxe a nejsou ojedinele.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2132
  • Celková karma 28,75
  • Průměrná čtenost 1300x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.