Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS
Foto

Nic není tak horké, jak se uvaří. Měl jsem nedávno příležitost vyměňovat pohledy se zcela zahalenými Arabkami s krásnýma očima, zdobenýma velkými umělými řasy.

0 0
možnosti
EK

Když tak řasami. A na tomhle oslovování je dobře vidět krása češtiny. Oslovíme neurčitou masu lidí vážení cestující, a je to rychlé a praktické. Kdežto oslovení dámy a pánové zní vznešeně a zklidněně. Něco jako dámy a pánové přichází president republiky. A nebo nevěsta, ať si to zase někdo nějak nevykládá.;-D

0 0
možnosti
Foto

"Proč se má ustupovat lidem, kteří to jaksi nemají v hlavě v pořádku? Proč se má ustupovat něčemu, co je proti přírodě? Tak dlouho si bude lidstvo koledovat, až mu to nakonec příroda natře."

Moc hezky jste to napsala. Do kamene tesat. R^

10 0
možnosti
DT

Hezky jste to vystihla. R^

1 0
možnosti
Foto

Kdysi, ani ne tak dávno, když ženy v Evropě neměly ještě volebni právo, bylo pojmenování dáma bráno buď jako žena z lepší společnosti, nebo naopak pejorativně. Stačil tón řeči a všem to bylo jasné. Když nyní slyším, že některé ženy si nepřejí být oslovovány jako dáma, neb se necítí ženou, říkám si, že termín "dama" by měl být nahrazen spis slovem "nána".

3 0
možnosti
Foto

Já kdysi měl jednání na sociálce. Šlo o nějaké moje údajné nedoplatky na pojištění a já tu úřednici oslovil "Ale, milostivá paní..." a ona mě málem zakousla.

0 0
možnosti
Foto

Dal jsem Vám karmu, ale.......

Ani já nejsem žádným velkým znalcem, ale nebylo by vhodnější místo slova Arab, arabský používat muslimský či islámský?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik