Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Ten rozhovor je z roku 2010 - je fakt, že si nepamatuji, že bych to tehdy zaznamenal.

Ale podle odkazů k tomu diskuze zřejmě proběhla už tehdy.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Je lépe se neptat. Prostřednictvím Twitteru Trump.

0 0
možnosti
Foto

Padlo to při diskuzi o táboru v Letech. Židovský národ má na slovo Holocaust monopol a to slovo by proto nikdo jiný neměl používat.

0 2
možnosti
BK

Tak tohle si pane Hremánku vůbec nemyslím. Tady se vědomě zlehčuje romský holokaust jen proto, že číslo obětí je menší. A takové pojetí je lidsky neakceptovatelné a nehorázné. Do původních pracovních táborů byli odvlečeni Romové- aby pak následně putovali do Osvětimi. A tím, kdo by proti tomuto zlehčování měl vystoupit- by měli být samotní Židé! Pokud tedy hledají spravedlnost.

2 3
možnosti
ZH

Souhlas. Stone je pokryteckej levičáckej blb. Jeho poslední dílko Svět podle Putina, to byla teda síla.

8 4
možnosti
BK

Všem těm, kteří zde dnes spílají tomuto americkému režisérovi bych ráda připoměla, že lze dohledat, že právě Stone prohlásil, že Stalin po sobě zanechal strašlivou spoušť a trvale potřísnil krví komunistickou ideologii.

Je tedy opravdu hodně směšné, když jeho slova překládají tendenční média za účelem pošpinit a účelově zmanipulovat.

Ještě směšněji pak vyznívají všechna provolání, že "Stone je lidsky na tom špatně".

5 7
možnosti
MR

o Stalinovi to snadno rekl, to rikali dokonce po jeho smrti i v SSSR, takze Stone jen drzel linii

3 0
možnosti
JL

Vazeny pane Zieglere, sve antisemitske nazory pro londynsky Sunday Times pronesl O. Stone 26. 7. 2010. Hitler jako "scapegoat" o den pozdeji. Vyslouzil si tim bouri nevole a nezbylo mu nez se omluvit. Tedy tezko se jeste po sedmi letech vykrucuje.

Dovoluju si Vas upozornit na historku ze soucasnosti. Vysla v "The Hollywood reporter" pod nazvem: "Oliver Stone's son Sean tells Bill O'Reily that Mahmoud Ahmadinejad is a little bit misunderstood". Dozvite se ze, Stoneum syn konvertoval k islamu a obhajuje tvrzeni iranskeho prezidenta o holocaustu, podle neho je kritiky nepochopen.

5 0
možnosti
Foto

Ale Stone nic nezpochybnil, pouze sdělil, že vliv Židů na masmédia je takový, že to znemožňuje svobodnou diskusi o holocaustu. Třeba tím myslel, že tyto vlivné osoby mohou třeba zmenšovat jeho rozměry, zkreslovat časový průběh atd.

Hodně autorů dnes má třeba u nás tendenci tvrdit, že u nás holocaust byl před r. 1989 byl popírán. No a já teď čtu knihu vydanou MF v r. 1967 v edici Kapka. Na základě této četby si dovoluji tvrdit, že o popírání holocaustu nemůže být ani řeči.

7 5
možnosti
Foto

Já si zde dovolím této knize udělat reklamu:

Tajné poslání

Hans Habe ; z německého originálu přeložil Ladislav Jehlička ; doslov: Bohumil Černý

Resumé

Román německy píšícího autora (vl. jménem Jeana Bekessyho, nar. v Budapešti, někdejšího zpravodaje Prager Tagblattu), v němž na autentickém pozadí tzv. evianské konference (tj. konference konané r. 1938 ve francouzskémlázeňském městě Evian-les-Bains, na níž se jednalo o vykoupení rakouských židů od nacistické vlády), jíž se jako novinář účastnil, líčí zápas muže, který mu jako lékař zachránil život a nyní byl postaven do čela hnutí, které chtělo vykoupením zachránit 40 000 rakouských židů od nacistické vlády. Konference ztroskotala a autor si klade otázku, zda peníze byly jediným prostředkem, který bylo možno postavit jako hráz proti nacismu a dospívá v neprospěch hlavní osoby k tíživému závěru, že nikoliv.

1 3
možnosti
BK

A že se neustále zpochybňuje holocaust Romů, homosexuálů i komunistů( a vůbec levice)- to vám tak na srdci neleží, viďte?!

4 10
možnosti
Foto

Komunisty někdo podrobil holocaustu? Můžete tedy prosím porovnat počet "zholokaustovaných" komunistů s počtem jejich obětí?

9 0
možnosti
VR

Doslova řekl, že Hitler byl jen obětní beránek a média ovládají židé, co na to říct? Asi jen to, že ty kilogramy vyšňupaného kokainu se neodvratně podepsaly na kondici jeho mozku. Stoneovi patrně uniká ironie toho, že o ráně, kterou svým historicky revizionistickým projektem údajně uštědřil americké propagandě, spiklenecky rozpráví i na ruském státním kanále Russia Today, zatímco prokremelští poslanci prosazují trest odnětí svobody v délce až pěti let za bádání o druhé světové válce, jež by se neshodovalo s nynější oficiální interpretací, nadevše velebící Stalina.

11 0
možnosti
Foto

Ta věta i v českém překladu zní: "

Díky své dokumentární práci se dokážu nyní dobře vcítit do Stalina i do Hitlera a chci je uvést do kontextu. Hitler se stal v historii snadným obětním beránkem, na kterého se vše svádělo,“

Mně z toho vyplývá, že také něco chce svést na Stalina.

1 2
možnosti
  • Počet článků 3319
  • Celková karma 25,91
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz