Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ON

Mě spíš vadí že si koupím chleba a druhý den je tak tvrdý že než k jídlu se dá použít jako zbran. Nevím jestli si naši velkopekaři nevzali za svůj vzor Pratchetta. Když to porovnám s chlebem který si kupuji u malého pekaře který je po třech dnech měký jako když jsem ho koupil tak se to nedá srovnat. Ale jinak s potravinami za komunistů máte naprostou pravdu.

3 1
možnosti
JZ

Děkuji, je to přesně o tom, co píši, je možnost výběru a kdo chce, kupuje chutný a kvalitní chleba.

0 1
možnosti
JZ

Pravda o potravinách za komunistů.

Autor: Petr Běhounek

Potraviny: Kritici hodnotí negativně chuť a kvalitu dnešních potravin vesrovnání s těmi za komunistů.

Nerozumím tomu. Jedli snad dnešní šunku a tu před dvaceti lety zároveň? Nebo sipamatují její chuť i přesto, že si nepamatují kam dali včera klíče? Jak jemožné, že srovnávají minulou šunka za 82,- s dnešní za 129 Kč (*stejnáreceptura). O jaké kvalitě potravin to mluví? Skot byl chován v uzavřenýchprostorách s minimálním prostorem k pohybu (stálé ustájení, nikdy nevidělčerstvou trávu a louku). Skot byl krmen siláží s přísadou nekvalitních umělýchkrmiv (s vysokým obsahem plísní). Komunistická JZD byla výstavní skříní špíny(míra devastace je vidět na skutečnosti, že v roce 1989 pracovalo vezemědělství 40% obyvatel a nedokázali jsme se uživit, dnes je to 4,5% a mámepotravin nadbytek). Zpracovatelský průmysl byl synonymem špíny (jatka,masokombináty, pekárny aj. velkovýroba), to co se mlelo do uzenin, přidávalo domléčných výrobků, by dnes znamenalo okamžité zrušení licence, komunistickékvalita a hygiena je s dnešní výrobou něco tak nesrovnatelného, že se divím, žese dotyční nečervenají, když mluví o kvalitě za komunistů. Potraviny obsahovaliaž 10x více některých toxických látek než dnes (i komunistická médiakritizovala obsahy dusičnanů v potravinách ze zemědělských hnojiv). Lidé bylynucení kupovat potraviny s náhražkami a chemickými přísadami, neměli jinoualternativu. Dnes když nechcete nejlevnější salám, můžete si koupit špičkovoukvalitu za vyšší cenu, která je stále několikanásobně nižší než cena zakomunistů.

Kvalitu potravin jsem měl možnost srovnávat jako málo kdo. Jezdil jsem za otcemna západ a na cestu jsem vždy přibalil nějaké to české jídlo. Například tavychvalovaná socialistická šunka, rychle osychala, začal zapáchat po 24hodinách, měla v sobě různé tvrdé kližky a stála v přepočtu 82,-! I tennejlevnější zápaďácký salám byl chutnější a kvalitnější.

3 4
možnosti
JZ

Dnes je kvalita uzenin komunistický evergreen. Kdyžpominu skutečnost, zda jsou pravdivé hoaxy se složení párků, není přeci žádnýproblém si vybrat uzeniny kvalitní a za cenu, která je několikanásobně nižšínež za komunistů. Pokud se nějaký alergik bojí mouky ve špekáčcích, ať sledujena etiketách přeškrtnutý klas. Tento symbol označuje uzeniny bez jakékolivalergenů včetně sóji. Na videuhttp://globus.mojetelevize.cz/obsah/vzdy-cerstve/maso-globus-uzeniny/p2/ jevidět plakát, kde jsou špekáčky za akčních 6,90 a ještě vám posílám přímý odkazna výrobek za standardních 7,50 http://www.globus.cz/globus-ceske-budejovice/e-shop.html/kategorie/uzeniny/69_spekacky-globusDnešní cena 6,90 odpovídá komunistickým 0,84 Kč. Před rokem 1989 jsme si mohlikoupit špekáčky za cenu dnešní kýty nebo dokonce panenky. O kvalitěkomunistických uzenin svědčí fakt, že rozbory socialistické inspekce pravidelněv uzeninách analyzovali stopy plísní, hniloby nebo masa z myšiček. :(

Nebo často vychvalovaný chleba, který už v 9 hodin nebyl k dostání. Koupit zakomunistů čerstvý teplý chléb to vyžadovalo velké štěstí nebo známého. Byla totak slavnostní událost, že jsem si celá rodina hned dali několik krajíců.Protože po 12 hodinách jeho kvalita tak upadla, že ho nikdo nechtěl jíst. Lidézapomínají na to, že když dnes nakupují chleba nebo rohlíky za 0,90, že zakomunistů je stál jeden rohlík 0,30 (dnešních 2,46) a velmi by se divili jehochuti, kdyby jej srovnali s dnešním nejlevnějším z Tesca v akci za 0,6. Proč sinakoupí čerstvý rohlík u pekaře za 2,4 a vyjde jim to levněji a chuť budenesrovnatelná s tím co pro ně připravovalo komunistické zemědělství.

Veškeré potraviny měly nesrovnatelně nižší kvalitu. Ve výrobě se vše rozkradloa výsledný produkt neměl s tím, co předepisovala norma nic společného(normy na potraviny jsou dnes přísnější). Nevyhovující kvalita surovin ahygiena provazů dělala z komunistických potravin něco, co by dnes nemohlo býtprodáváno ani ve zverimexu.

3 2
možnosti
Foto

Jako radikální antikomunista vám, při vší úctě, musím napsat, že jste vytvořil naprostou pitomost. Nepamatuji se z dob komunismu, tedy do mé emigrace, že by chleba druhý den zplesnivěl. Jistě, stát se to mohlo, pokud došlo k chybě v distribuci a skladování. Mnohdy byly potraviny opravdu kvalitnější a chuťově mnohem výraznější nežli dnešní mdlé produkty bez chuti a vůně.

13 3
možnosti
JZ

To není pitomost, to jsou osobní zkušenosti z komunistického Brna. Tam jste nežil, tak o tom nic nevíte. A to, že dneska jsou k dispozici daleko kvalitnější potraviny než za komunistů. Kdo chce, tak je kupuje. Když někdo kupuje šunty, je to jeho problém.

2 8
možnosti

A70n14n36a 51Č29e51r21n29á

8. 8. 2017 16:38

njn, my domácí produkci od příbuzných z venkova neměli, my museli kupovat ty socialistický hnusy v masnách. Nebyly k sehnání pokaždé, nic jiného jsme neznali, tak jsme byli rádi i za ty komunistický hnusy. :-/

1 1
možnosti
JZ

To je mně líto.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz