Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono s těmi potravinami je to veselé, hlavně se vzpomínači na super socialistické časy. Nejdřív nemohou přijít na jméno řetězcům, jak drtí cenami české zemědělce. A přitom u nich nakupují jak diví. Teď je máslo za 50 a zástupce zemědělců se nechal slyšet, že tak je to správně a v pořádku. A titíž kritici řetězců teď nevědí komu dát vinu, tak spílají na demokracii a volný trh.

5 2
možnosti
VN

Navíc máslo stálo za komančů 10 Kčs při průměrné mzdě 3000 Kčs. Vzhledem k tomu , že dnes máme průměrné mzdy cca desetinásobné , lze říci , že i při dnešní ceně másla ve výši 50 Kč máslo za posledních 28 let zlevnilo o 50%.

1 2
možnosti
PL

Ten váš srovnávací článek je jako když komunisti srovnávali zemědělství před válkou a v 80.letech 20.století místo toho aby se srovnávali se západem. I ta vaše agilnost a údernost je stejná.

3 3
možnosti
Foto

I64v54a30n 54M11a60r21e53k

8. 8. 2017 20:06

No p.Jene . Nevím jestli těm "univerzálně a jednotně" chutnajícím druhům chleba v marketech , stejně tak chutnajícím uzenářským výrobkům, či výrobkům z mléka tak fandíte.

Čím je asi "nadopován" dnešní rádoby jogurt , když vydrží v ledničce zapomenutý bez problémů i půl roku beze změny .

Řeči o nakupování kvalitních potravin v supermarketech neberu, ty tam totiž bohužel neexistují .

Dnes jste vsadil na špatného koně . ;-(

4 4
možnosti
VR

..zkus se podívat i jinam, než do Lidla když jsou akce, Marek-uo:-)

3 1
možnosti
JN

J38o29s51e91f 50N25i91k81l

8. 8. 2017 20:06

autore lžete... v zemědělství před rokem 1989 nepracovalo 40% zaměstnaných jak uvádíte, ale pouze 10 %...na používání průmyslových hnojiv, ochranných látek proti škůdcům a plevelům byly přísné normy pro použití na 1 ha zemědělské půdy v přesně vymezených agrárních lhůtach...v západních evropských zemích takové normy neexistovaly...vymýšlíte si a záměrně lžete a přitom o zeměděství před rokem 1989 nevíte vůbec nic...

6 6
možnosti
VR

...a ty lžeš ještě víc, když meleš, že na Západě neexistovaly normy na chemii v zemědělství...

5 5
možnosti
JN

J17o38s26e10f 37N35i15k55l

8. 8. 2017 19:54

...v totalitě byly restaurace a cukrárny od Domažlic po Znojmo v letní turistické sezoně obsazany Rakušáky a Němci, našinec neměl šanci. A jak jim pane chutnaly ty "nekvalitní, plesnivějící a nezdravé komunistické" potraviny...neříkejte, že se jezdili do Čech a na Moravu najíst jen proto, že to bylo pro ně levnější...přece nebudou jíst nekvalitní potraviny, opak byl totiž pravdou...ono pěkně zabaléné potravinářské zboží ještě není zárukou kvality...ono také až těch 700 kg průmyslových hnojiv na jeden hektar, které do půdy v Německu, Francii, Nizozemsku, Španělsku vykoná své...najděte si něco o tom pečení v mikrovlnkách, budete se divit....

1 6
možnosti
VV

Tak o Tom byste se mel rozpovidat, Na vizum do ceskoslovenska se cekaly 3 mesice, a Dostal ho jen zlomek zadatelu. A o prumyslovych hnojivech zu nevite vubec nic.

3 0
možnosti
Foto

Někteří lidé nedokáží posoudit kvalitu pečiva, myslí si, že je to jen podložka pod salám. Tak tomu ale není, opravdový labužník ví, že pečivo, a chleba zvláště, je kumšt vyrobit. To, co se prodává v současné době v supermarketu Albert, není ovšem pečivo, ale otřesný odpad. Rv

1 2
možnosti
Foto

Ale řekl bych, že třeba kupovaná vajíčka jsou dnes přece jenom lepší než tehdy. Takové bledule.

Dnešní brambory rovněž.

0 0
možnosti
Foto

K diskuzi:

Problém byl v dopravě a velkovýrobnách. Ne náhodou dnes v Lidlu pečou chleba přímo v prodejně. Na exkurzi v jedné takové velkovýrobně jsem si na koláčích vysloveně pochutnal. Jako od maminky.

0 0
možnosti
Foto

I66v79a79n 22M63a88r21e57k

8. 8. 2017 20:08

Nepečou p.Řezníku, jen dopékají zmrazený polotovar . ;-(

1 2
možnosti
Foto

No nevím, ale jaksi faktem je, že jsme doma sušili a střádali nespotřebovaný chléb pro babičku a dědečka na venkově, kteří nám zase dodávali vajíčka a králíky.

0 0
možnosti
Foto

Je dobré zde připomenout, že dobré pečivo je umělecké dílo a ne každý pekař se mu věnuje s láskou a kumštem. Řeším to tak, že běžné pečivo kupuji v Bille pár metrů od našeho domu těsně před konzumací / což není problém, otevřeno mají 7 dnů v týdnu /, lepší pečivo buď lépe zaplatím / chalupářský nebo bavorský chléb 40 Kč /, nebo nakupuji v malých rodinných pekařstvích. Předrevoluční kvalita pečiva i uzenin je oblíbený mýtus milovníků starých časů - kdo může, ať si vzpomene na parní pekárnu v pražské Mostecké ulici, kde stála již před otevřením v 6.oo hod padesátimetrová fronta na slavné rohlíky, jaké dnes koupím běžně např. právě v té Bille.

3 0
možnosti
JB

Pane, nevím na jak vysoké noze si žijete, ale když má žena doma dvě tři děti, manželův plat jde na složenky a ona je na mateřské, za kolik myslíte, že bude kupovat jogurty a chleba? Totéž penzisti, kterým zbyde po zaplacení všeho tak 2,5 až 3 tisíce? Ti kupují to levné a neznamená to, že jim to chutná. Ale aspoň něco...

0 6
možnosti
Foto

Na mateřské je snad čas vařit, ne? A chleba stojí skoro stejně špatný jako dobrý, tak se dá koupit v rámci procházky. Buď se chce nebo nechce. Nic jiného za tím není.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,42
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz