Děkujeme za pochopení.
T79o84m30á62š 74F98l47a27š51k62a
Ono s těmi potravinami je to veselé, hlavně se vzpomínači na super socialistické časy. Nejdřív nemohou přijít na jméno řetězcům, jak drtí cenami české zemědělce. A přitom u nich nakupují jak diví. Teď je máslo za 50 a zástupce zemědělců se nechal slyšet, že tak je to správně a v pořádku. A titíž kritici řetězců teď nevědí komu dát vinu, tak spílají na demokracii a volný trh.
V35i40k31t61o39r 77N22á81r83o75ž39n86ý
Navíc máslo stálo za komančů 10 Kčs při průměrné mzdě 3000 Kčs. Vzhledem k tomu , že dnes máme průměrné mzdy cca desetinásobné , lze říci , že i při dnešní ceně másla ve výši 50 Kč máslo za posledních 28 let zlevnilo o 50%.
P13e57t53r 14L20a58n45g98e42r
Ten váš srovnávací článek je jako když komunisti srovnávali zemědělství před válkou a v 80.letech 20.století místo toho aby se srovnávali se západem. I ta vaše agilnost a údernost je stejná.
I64v54a30n 54M11a60r21e53k
No p.Jene . Nevím jestli těm "univerzálně a jednotně" chutnajícím druhům chleba v marketech , stejně tak chutnajícím uzenářským výrobkům, či výrobkům z mléka tak fandíte.
Čím je asi "nadopován" dnešní rádoby jogurt , když vydrží v ledničce zapomenutý bez problémů i půl roku beze změny .
Řeči o nakupování kvalitních potravin v supermarketech neberu, ty tam totiž bohužel neexistují .
Dnes jste vsadil na špatného koně .
V57á70c82l57a14v 32R78ů35ž71e19k
..zkus se podívat i jinam, než do Lidla když jsou akce, Marek-uo
J38o29s51e91f 50N25i91k81l
autore lžete... v zemědělství před rokem 1989 nepracovalo 40% zaměstnaných jak uvádíte, ale pouze 10 %...na používání průmyslových hnojiv, ochranných látek proti škůdcům a plevelům byly přísné normy pro použití na 1 ha zemědělské půdy v přesně vymezených agrárních lhůtach...v západních evropských zemích takové normy neexistovaly...vymýšlíte si a záměrně lžete a přitom o zeměděství před rokem 1989 nevíte vůbec nic...
V18á70c88l87a80v 52R29ů69ž84e10k
...a ty lžeš ještě víc, když meleš, že na Západě neexistovaly normy na chemii v zemědělství...
J17o38s26e10f 37N35i15k55l
...v totalitě byly restaurace a cukrárny od Domažlic po Znojmo v letní turistické sezoně obsazany Rakušáky a Němci, našinec neměl šanci. A jak jim pane chutnaly ty "nekvalitní, plesnivějící a nezdravé komunistické" potraviny...neříkejte, že se jezdili do Čech a na Moravu najíst jen proto, že to bylo pro ně levnější...přece nebudou jíst nekvalitní potraviny, opak byl totiž pravdou...ono pěkně zabaléné potravinářské zboží ještě není zárukou kvality...ono také až těch 700 kg průmyslových hnojiv na jeden hektar, které do půdy v Německu, Francii, Nizozemsku, Španělsku vykoná své...najděte si něco o tom pečení v mikrovlnkách, budete se divit....
V39o98k35o74u78n 47V49l16a78d89i72m14i15r
Tak o Tom byste se mel rozpovidat, Na vizum do ceskoslovenska se cekaly 3 mesice, a Dostal ho jen zlomek zadatelu. A o prumyslovych hnojivech zu nevite vubec nic.
M28i88r13o82s68l81a11v 14M83a62c93e34k
Někteří lidé nedokáží posoudit kvalitu pečiva, myslí si, že je to jen podložka pod salám. Tak tomu ale není, opravdový labužník ví, že pečivo, a chleba zvláště, je kumšt vyrobit. To, co se prodává v současné době v supermarketu Albert, není ovšem pečivo, ale otřesný odpad.
J37i96ř54í 65Ř32e53z35n25í72k
Ale řekl bych, že třeba kupovaná vajíčka jsou dnes přece jenom lepší než tehdy. Takové bledule.
Dnešní brambory rovněž.
J53i65ř23í 40Ř19e70z83n30í68k
K diskuzi:
Problém byl v dopravě a velkovýrobnách. Ne náhodou dnes v Lidlu pečou chleba přímo v prodejně. Na exkurzi v jedné takové velkovýrobně jsem si na koláčích vysloveně pochutnal. Jako od maminky.
I66v79a79n 22M63a88r21e57k
Nepečou p.Řezníku, jen dopékají zmrazený polotovar .
J73i96ř20í 39Ř16e16z55n31í73k
No nevím, ale jaksi faktem je, že jsme doma sušili a střádali nespotřebovaný chléb pro babičku a dědečka na venkově, kteří nám zase dodávali vajíčka a králíky.
J92a82r69o81s56l82a65v 35K80o92n17á32š
Je dobré zde připomenout, že dobré pečivo je umělecké dílo a ne každý pekař se mu věnuje s láskou a kumštem. Řeším to tak, že běžné pečivo kupuji v Bille pár metrů od našeho domu těsně před konzumací / což není problém, otevřeno mají 7 dnů v týdnu /, lepší pečivo buď lépe zaplatím / chalupářský nebo bavorský chléb 40 Kč /, nebo nakupuji v malých rodinných pekařstvích. Předrevoluční kvalita pečiva i uzenin je oblíbený mýtus milovníků starých časů - kdo může, ať si vzpomene na parní pekárnu v pražské Mostecké ulici, kde stála již před otevřením v 6.oo hod padesátimetrová fronta na slavné rohlíky, jaké dnes koupím běžně např. právě v té Bille.
J22i47n10d54ř32i34š40k82a 20B19u26r67g79e85r46o42v92á
Pane, nevím na jak vysoké noze si žijete, ale když má žena doma dvě tři děti, manželův plat jde na složenky a ona je na mateřské, za kolik myslíte, že bude kupovat jogurty a chleba? Totéž penzisti, kterým zbyde po zaplacení všeho tak 2,5 až 3 tisíce? Ti kupují to levné a neznamená to, že jim to chutná. Ale aspoň něco...
J83a56n44a 55M37a43j11o49v20á
Na mateřské je snad čas vařit, ne? A chleba stojí skoro stejně špatný jako dobrý, tak se dá koupit v rámci procházky. Buď se chce nebo nechce. Nic jiného za tím není.
- Počet článků 3317
- Celková karma 26,42
- Průměrná čtenost 1810x
Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz