Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jedna ze smutných kombinací je, když otec je hrdina a syn je zbabělec. Nevyskytuje se to často, ale takový příklad v diskuzi máme. Zbabělci se ponejvíce vyznačují tím, že jsou hodně hlasití a u všech možných hledají chyby za své selhání,

Karma R^

0 0
možnosti
Foto

Nebylo tomu tak třeba u Mašínů?

2 0
možnosti
Foto

zbabělci potřebují geroje, aby si jejich prostřednictvím zosobňovali vlastnosti, kterých se jim nedostává. K atentátu je třeba stejné statečnosti jako k sebevražednému skoku z Nuselského mostu. I při něm sebevrah ohrožuje nevinné procházející po komunikaci pod ním. Heydricha zabili a sebe připravili o život. Tento čin by se dal pochopit, kdyby násilí, které Heydrich páchal na našem národu s jeho smrtí skončilo. Protože se naopak vystupňovalo a za oběť padly tisíce nevinných byl odmítavý postoj domácího odboje, jak píšu ve svém blogu opodstatněný a rozumný. Tragicky působí fakt, že atentát byl gestem, který měl spojencům dokázat, že se náš národ dokáže vzepřít a bojovat za svébytnost a nezávislost a ti, kterým byl určen, námi a dalšími východními zeměmi nakrmili územní nenasytnost SSSR. Stalinův "Svaz" se na chvíli nasytil a o ně samotné později už ztratil zájem, když viděl na příkladu Hirošimy a N. co dokáže nová zbraň.

2 3
možnosti
LW

Tedy správným řešením by bylo sklopení hlavy a nekonečné ustupování zlu? Historie ukázala, že tudy cesta nevede.

5 0
možnosti
ON

O32n86d74ř20e68j 21N89ý34č

28. 5. 2017 11:30

Naprostý souhlas a karma. Máte naprostou pravdu v tom že pouze komunisti tento útok kritizují tím klasickým svým stylem že samozřejmě ho nekritizují přímo, takovou drzost nemají, ale vždy použijí slovíčko ale. Sami do útoku na SSSR měli zákáno něco dělat přeci nebudou útočit na spojence Stalina.

5 0
možnosti

Souhlas a ještě o málo větší hrdinové, jsou bratři Mašíni a jejich kamarádi, kteří ač velmi mladí se postavili komunistům s nasazením životů, za svobodu celého národa.. Tři jejich kolegy, komunisti popravili.

6 3
možnosti
JZ

Super, s Tím naprosto souhlasím, k národním hrdinům patří i bratři Mašínové.

3 4
možnosti
Foto

Posledními dvěma větami (co s tím má, proboha společného Kajínkova amnestie!) jste shodil celý, jinak opravdu skvělý, článek někam žumpy. Rv

Škoda, no. ;-(

9 1
možnosti
Foto

R^ O nadpisu ani nemluvě. Či autor není asi Čech:-/

5 2
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,42
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz