Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H81a72n16a 65V22l47k13o54v45á

28. 5. 2017 15:38

Máte pravdu a dala jsem vám karmu. Ohrazuji se ovšem proti spojení "slušní lidé mají, musí, měli by..."

Stalo se to totiž (i zde a i vaší zásluhou ) jakýmsi zaklínadlem, občas používaným jako protimluv. Slušný člověk totiž ví co má dělat a řeší si to s vlastním svědomím. Ne s blogerem nebo diskutérem (obzvláště) IDnesu....

Proto vám dnes dávám karmu. Protože si to řeším se svým svědomím a ne s potřebou být nazvána (bez obsahu) "slušným člověkem".

1 1
možnosti
JK

To myslíte vážně, že komunistický odboj neměl žádné úspěchy v Druhé světové válce? Rozhodně bolševikům nefandím, ale takové vyjádření je historický diletantismus.

5 1
možnosti
Foto

Měl. Ovšem do doby napadení SSSR prakticky neexistoval. Komintererna přímo zakázala kom jakoukoli činnost, směřující proti Německu. Nakonec, s tím se potýkalijiž v r.40 v Anglii, kdy kom a tzv. španěláci se snažili distancovat od našeho odboje. Zachránili je paradoxně angláni, neb jinak by skončili v internačních táborech.

5 1
možnosti
Foto

Než začnete napadat druhé a nazývat je zbabělci, odpovězte si na otázku, jestli ti, co přišli po Heydrichovi a to co následovalo po jeho odstranění, bylo menším zlem. A dále, nejen Gabčík s Kubišem ale celá skupina byli hrdinové, nicméně jejích hrdinství má tragickou příchut zbytečně a zdůraznuji zbytečně mrtvých. Ti ovšem nejdou na triko skupiny parašutistů ale těch kteří je vyslali.

4 8
možnosti
Foto

Vy Pane Braune znáte války bez obětí?

7 0
možnosti
LB

Dobrý den, to že Gabčík a Kubiš jsou hrdinové, souhlas, ale hlavně to byli vojáci plnící rozkaz. Hrdinové byli obyčejní češi, kteří jim i za cenu vlastního života pomáhali. O významu atentátu nemá cenu pochybovat, spousta lidí co pochybují, si neuvdomují, proč se cili atentátu říkalo kat národa. Tolik k atentátu. Spojení s Kájínkem, to je trapné, a hlavně se to výročí atentátu netýká. A srovnat parašutisty s Mašínovými? Nehoráznost. Mašínové byli vrazi a po tomto srovnání se musejí bohužel parašutisté v hrobě otáčet!

12 0
možnosti
Foto

Mašínové byli synové svého otce, jednoho ze tří králů a chtěli v jeho stopách, ale i své matky, pokračovat. Ovšem netušili, že jejich naděje na změnu režimu jsou marné. Po létech sami přiznali svou naivitu i zklamání z toho, že není vůle ke změnám ani u těch, u kterých získali útočiště. Domnívali se totiž, že musí dojít k nové válce. K té však, a nejspíše naštěstí pro většinu lidstva, nedošlo.

8 1
možnosti
PL

P32e55t60r 55L33a45n86g49e60r

28. 5. 2017 12:38

To co mi chybí na vašem článku, je argumentace proč, bylo úspěšné provedení atentátu tak důležité. Šlo o politický význam ve vztahu se spojenci, podobný politický význam měli legionáři v první světové válce.

A co mi přebývá ve vašem článku, je vaše cvalínovská retorika.

Škoda, jinak by to bylo na karmu.

3 0
možnosti
Foto

Ovšem co se týká tzv.. čs legií, ty ani netušili, kam se bude vývoj ubírat. Náš domácí i zahraniční odboj ve II.WW pak měl jasno. Bojovali za SVOU VLAST s vědomím, že při tom mohou zahynout. A v našem zahraničním odboji ti, kteří do něho odešli, všichni doufali, že se jim podaří se opět do Své znovu svobodné Vlasti ČSR vrátit[>-]

4 1
možnosti
Foto

I79v85a19n 33M73a42r42e28k

28. 5. 2017 12:35

"Zbabělí Čecháčkové" p.Jene ? No "hrdinů" je v dnešní době "neurekom" , i Vy mezi ně patříte.

Otázkou je , jak byste se v té době zachoval Vy ?

Ostatně vypadá to, že zanedlouho k tomu budeme mít příležitost všichni, i Vy "hrdinové" v Masných krámech. R^ [>-]

9 1
možnosti
Foto

Ano, nad Evropou se začíná stmívat

2 0
možnosti
JN

Toho Kájinka jste tam míchat nemusel, ale přesto máte dnes ode mne zaslouženou karmu. R^

4 2
možnosti
IM

I85v57a 11M56a13r45k45o36v80á

28. 5. 2017 12:53

souhlasím,R^ jen napříště prosím šetřete s výrazem "zbabělí čecháčkové". Každé zobecňování je zavádějící. Pokud takto mluvíme sami o sobě, není to dobré. Vezměte si, kolik jen lidí bylo popraveno i s celými rodinami jen proto, že ukrývali parašutisty. Myslím, že jsme nebyli zbabělejší, než jiné národy. A hrdinů - často velmi nenápadných bylo dost.:-)

8 0
možnosti
Foto

Pletete, pane Ziegler, dvě spolu nesouvisející věci:

1. Hrdinství atentátníku Kubiše a Gabčíka a všech, kteří je podporovali

2. A skutečnost, že prezident dal milost pravomocně odsouzenému delikventu. To se totiž rozumí samo sebou, protože, kdyby pachatel nebyl odsouzen nebo mu odsouzení nehrozilo, tak by nějaká prezidentská milost neměla smysl.

Jinými slovy, využil jste toto významné výročí k podpásové politické argumentaci proti prezidentovi.

Na takové argumentaci není v podstatě nic závadného, to se děje neustále. Ale člověk by k tomu neměl účelově zneužívat toto významné výročí.

14 0
možnosti
VV

Prezident dal milost pravomocně odsouzenému delikventu. Na pocatku padesatych let bylo pravomocne odsouzeno a popraveno mnoho nevinnych. Zadne milosti se nedockali.

A ac pan Kyjinek byl pravomocne odsouzen, o jeho vine je mnoho pochyb. Primlouval bych se za obnoveni procesu prd opravdu nezavislym soudem, a v pripade ze se prokazi chyby u policie a soudu, tak opravdu tvrde potrestani tech falsifikatoru.

0 0
možnosti
JV

Tak mne napadá, jak by asi Gabčík s Kubišem dopadli, kdyby válku přežili. Troufám si tipnout, že jejich život by skončil nejpozději v padesátých letech, někde v komunistickém lágru. Vám za blog karma.

10 0
možnosti
Foto

Znal jsem jako kluk takové. Jeden z nich byl od ranného mládí kamrádem mého otce. Při paravícviku v Anglii se zranil, a proto jej nedokončil. Pak byl osob. strážcem u Beneše.V třiapadesátém skončil v Jáchymově, dožil pak v Dobřanech!Jmenoval se Jos. Masopust. Čest i jeho památceR^[>-]

4 1
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,40
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz