Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste ten nápis „na saka nepúšťat.“ viděl? Už použití slovenštiny v Hradci Králové je velmi pozoruhodné. Zpovědní kněz Bilaka prohlásil, že na tom výúčním listu se tato poznámka nevyskytuje.

3 4
možnosti
Foto

J86a14k97u88b 18R20o16t17h

19. 5. 2017 18:42

Žádný zpovědní kněz VB neexistuje, lžete, ostatně jak je vaším zvykem.;-€

8 5
možnosti
Foto

Autor, aniž si toho je jakkoli vědom, dělá stalinisticko-reformně komunistickou propagandu.

Zní to sice nesmyslně, ale je tomu tak. Protože ze stalinistů 50. let se rekrutovali reformní komunisté roku 1968, kteří byli následně, v éře tzv. normalizace, z KSČ vyloučeni.

A pokud napíši toto: "Historici dokazují, rudá sedmdesátá léta byla érou katastrofálního úpadku" tak tím také podprahově říkám, že oněch 20 let od únorového komunistického puče bylo pozitivních a teprve oněch 20 let od roku 1969 do roku 1989 byla úpadkových.

Tak tomu ale vůbec nebylo. V něčem byly poměry sedmdesátých let horší, než předchozí dekáda (horší než 50. léta nemohlo být nic) a v něčem zase podstatně lepší. To víme, my pamětníci, daleko lépe, než ti, kdo tehdy ještě nebyli v produktivním věku.

Takže, daleko případnější by byl nadpis článku: "Čtyřicet let komunistické diktatury byly roky katastrofálního úpadku". S tím bych se naprosto ztotožnil.

4 7
možnosti
Foto

Vy si pane Zieglere nemyslíte, že tou zásadní katastrofou pro náš národ bylo 40 let komunistické diktatury?

3 7
možnosti
Foto

pár joudů za státní peníze překrucuje minulost, staré zlaté časy ale nelze vymazat z historie

3 11
možnosti
MM

A vy to víte nejlépe, že mladíku?

1 0
možnosti
LU

"Otřesným příkladem byl de facto skutečný šéf komunistů v tehdejším Československu naprosto nevzdělaný a omezený Vasil Biĺak, který se vyučil krejčím s poznámkou ve výučním listě „na saka nepúšťat.“

Vyučil sa v Hradci Králové, kde dostal aj výučný list,. V Hradci sa vydávali výučné listy v slovenčine8-o

Bol členom predsedníctva KSČ, podpísal sa pod pozývací list ako posledný zo štvorice Alois Indra, Drahomír Kolder, Oldřich Švestka, Antonín Kapek.

To že bol šéfom komunistov snáď nemyslíte vážne.

ostatné karmaR^

8 0
možnosti
JZ

Oficiálně byl generálním tajemníkem ÚV KSČ Gustav Husák, ale faktickou moc měl Bilak a jeho křídlo. I sám Husák si stěžoval na to, že ej proti ním bezmocný.

8 0
možnosti
Foto

Souhlasím. R^

Byla to hrozná doba jakési beznaděje a bezčasí.

Nedá se to moc popsat.

Pocitově ji geniálně zachytil např. Vlasta Třešňák v jeho exilovém albu Zeměměřič.

Vybírám např. - Blanické rytíře:

https://www.youtube.com/watch?v=8HgLx20SLQ8

6 0
možnosti
Foto

Dal jsem Vám karmu. Zaslouženou. Je trochu škoda, že se nepublikují třeba záznamy z doby okupace naší vlasti nacisty. Jistě by se našly dobové zápisy občanů, kteří byli rozhořčení agresivitou západních centrál, které k nám vysílaly výsadkáře k odbojové činnosti. Ty rušily protektorátní klid k práci, tolik nutný k fungování říše. Jistě byli i tací, kteří dohlíželi na pořádek a informovanost občanů, jak se vojskům wehrmacht daří. R^

12 1
možnosti
Foto

Za druhé světové války ale žádná Západní centra nebyla. To prostě byli naši spojenci a pro Hitlera nepřítel.

0 5
možnosti
Foto

Když je člověku něco přes dvacet let, tak to by se komunisti museli setsakra víc snažit mu ten život zkazili.

Ale tak nelidský trest,o aby byl člověk někde zavřený a musel nuceně poslouchat Plastiky, tak k tomu se ani ti komunisti neodhodlali.

1 4
možnosti
Foto

Pro mě to prostě je kakofonie A myslím že i pro mnoho dalších lidí. Jenomže z politických důvodů se tváří, že se jim to líbí.

3 3
možnosti
Foto

Co dělat, když nám to ti Západní Mongolové nandali i v hokeji.

Ale zajímvé je, že v těch katastrofálně úpadkových sedmdesátých letech se nastavělo tolik bytů, že se v nich bydlí dodnes. Zajímalo by mne, zda se od roku 1989 postavilo více bytů a rodinných domů, než za sedmdesátá a osmdesátá léta za komunistů.

4 14
možnosti
JZ

Víte Petříku, ono i Hitler stavěl dálnice. A kvůli tomu ho máme obdivovat. Celkové zaostávání za Západem se v té době ovšem prohlubovalo.

13 0
možnosti
NM

...vycházíte z toho,co napíší historici kteří jsou placeni z toho jak to napíší ale já jsem se mněl v té době dobře...makal jsem a byl jsem dobře placen a dnes?? až od nástupu Babiše já jako důchdce musím kvitovat zlepšení...před tím nic moc!!!!

3 5
možnosti
JF

Ale to nic nemění na skutečnosti že komunisti jsou zločinci. Političtí vězni, likvidace schopných lidí, zákazy studovat, tvrdá cenzura skoro na vše, nic k sehnání atd atd. To co je teď nekomentuji ale zločiny komunismu to nesmaže.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,18
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz