Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Blog je pravdivý.Ale kdo byl z bolševických zločinců,až na pár ojedinělých výjimek,potrestán?A kolik hrdinů západního odboje se dočkalo,aspoň,symbolické odměny?

7 0
možnosti
Foto

Byl připraven a schválen zákon v této věci. HAVEL jej nepodepsal, ač nápravu jejich zástupcům na Hradě osobně slíbil!Většina se nedočkala ani zlomku toho, co by jim dle toho zákona náleželo!Jinak si je bral spíše jako stafážRv Metály, KECI a ,,trachtace" to jim, ani jejich rodinám nikdy nemohli ani zlomkem nahradit. Oficielně pak bylo, v podstatě až nestoudně,  proklamováno ocenění v rovině morální:-(Rv

2 3
možnosti
Foto

R^ Ano, kom jim ničili  životy, Systematicky a až do ,,třetího kolena". Celé rodiny, příbzenstvo, atd. Najdou se dodnes tací, kteří to zlehčují, či dokonce to popírají. Jiní se diví, proč. Odpovědˇ je však prostá. Strach z těch, kteří se nikdy nenechali koupit, ani zastrašit, ani zlomit, natož vymýt mozky.   Často o sobě říkávali, jakoby v žertu, přesto však i s jistou hrdostí a důstojností v hlase, že sice nikdy nebyli žádnými anděli, ale ač často žili i létali v podmínkách ne nepodobných peklu, nikdy se neupsali dˇáblovi, a to v jakékoli podobě. A tak vychovávali i své potomky. ,,Něco" o tom vím. Znal jsem od svého ranného dětství mnohé. A jsem, ač to není mou zásluhou, hrdým potomkem, synem jednoho z nich.[>-]

4 0
možnosti
Foto

Něco ,,málo" z oné historie:

Byli jsme v Bitvě o Anglii - Jiří Jiroudek (blog.idnes.cz)

Jinak ve svých článcích jsem ji uveřejnil prakticky téměř celou, včetně jejich osudů. Od dob ,,první republiky" až do dob nedávných. J.A.J.

3 0
možnosti
LB

Tak dnes karma a souhlasím s vámi. To jak se náš stát zachoval ke svým letcům, kteří bojovali v Anglii je velká a neodpustitelná křivda.

12 0
možnosti
Foto

Jenom bychom zase tak neměli paušalizovat, některé letce z GB přímo hýčkal na rukou.

0 2
možnosti
PD

P98e27t11r 35D37u43s

15. 8. 2015 19:28

Těchto "připomínek" není nikdy dost!Děkuji.R^

13 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 24,86
  • Průměrná čtenost 1804x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz