Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Pane Oulický, viděl jste film Anton Špelec, ostrostřelec?

Je tam scéna, kdy po domnělé smrti Antona Špelce si neoblíbená teta Josefína chce přivlastnit hodiny, které jí podle jejích slov Anton slíbil, až umře. A když skutečný Anton, který se vydává za svého bratra, tomu zabrání, tak ona řekne:

"Ale víckát mě tady neuvidíte!"

A Anton odpoví:

"Nó, to se zblázníme!"

Proč to píši? Vzpomněl jsem si na tu scénz v souvislosti s tím, jak pan Cemper říká, že už na Vás nebude reagovat. Také se asi zblázníte žalem. Bude Vás to chybět asi tak, jako ANtonu Špelcovi potom chyběly ty návštěvy neoblíbené tety Josefíny.

6 0
možnosti
Foto

Á, Cempr už maže všechno, co neunese.

5 0
možnosti
Foto

J66a16n 16C55e47m54p52e49r

2. 7. 2014 18:21

Ne. To je jen Siska. Tomu jsem to slíbil, že budu mazat! ;-D

0 6
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

BM

Jistě, ať se scházejí a společně modlí. Proti tomu nic, avšak až kvůli nim nebude smět chodit Mikuláš s čertem, nebudou vánoční stromy na náměstích protože by  to "uráželo jejich víru", tak to bude problém. A bohužel k tomu to již začíná spět.

Když navštíví nemuslim islámskou zemi, tak respektuje jejich kulturu, avšak obráceně to již není taková samozřejmost.

9 0
možnosti
Foto

Trochu prvoplánové, pane Marjanko. Oni chtějí daleko, daleko víc.

3 0
možnosti
Foto

Že něco neznáš, ještě neznamená, že je to nesmysl.

Na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy se dokonce vyučuje předmět "Kořeny evropské tradice" a dle dostupných zdrojů tento předmět vyučuje doc. PhDr. Zdeněk Pinc.

Chceš i nadále tvrdit, že univerzitní docent vykládá předmět, který vlastně ani neexistuje?

Pro začátek, aby i čtenáři viděli, jak argumentuješ (máš nulové znalosti a vymýšlíš si a lžeš) to asi stačí.

14 1
možnosti
Foto

J53a91n 41C45e78m93p80e66r

2. 7. 2014 18:06

Evropských tradic... zde se mluví o tradicích v Evropě kterých je mnoho. paní Svobodová se snažila tvrdit, že existuje něco jako jednotná tradice. Ne, neexistuje.

0 9
možnosti
Foto

Pane Cempere, co byste dělal, kdyby na Letnou přišli např. náckové a začali tam hajlovat. Nechal byste to tak?

6 0
možnosti
Foto

J46a52n 84C92e34m60p68e30r

2. 7. 2014 18:05

Ti lidé nemají s neonacistama společného vůbec nic. Velice trapné přirovnání.

0 5
možnosti
Foto

Se slečnou Svobodovou vás nespojuje vůbec nic.

3 0
možnosti
VK

Já už snad ani nemám chuť ani sílu na další komentáře. To je pořád dokola. Někde hluboko ve mně dříme víra, že autor ve své podstatě není špatný člověk a že jeho touhy jsou upřímné a jeho úmysly dobré. Jenže , jak známo, cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly a tady to platí vrchovatě. Já mohu jen doporučit, aby se pan autor začal tématem hlouběji  zabývat a hlavně se, třeba, zaměřil na poznání toho, co jsou to kořeny, co je to tradice, jakou to má návaznost na vývoj společnosti a hlavně tedy v tomto případě kontinentu.

3 0
možnosti
MK

Drahý pane Cempere. Islám do Evropy nikdy nepatřil a to ani kulturně a ani historicky. Islámští dobyvatelé když se dostali do Evropy. Kréta, Sicílie, Balkán, Iberský poloostrov, část Francie, Itálie apod. Tak to vždy znamenalo vraždění , znásilňování apod. Nebudu zde připomínat co vše se při tom stalo, ale zmíním Otranto, klidné italské město, kam roku 1480 vtrhli muslimové a toto město téměř vyvraždili. 

To samé se dělo ale daleko dříve na všech územích kam muslimové přišli to od svých prvních výbojů v od roku 632. 

Tolerance v islámu nikdy nebyla. Nikdy. Nikdy se nestalo to, co bylo normální za křižáckých států v Levantě, kdy se mohli muslimové modlit ve stejné místnosti jako křesťané. 

Muslimové ani civilizačně nic nepřinesli. Musel jsem se smát, když někdo uváděl, že muslimové přinesli světu Astroláb s datem 11 století. V té době se už v Evropě začal používat kompas a navíc Astroláb je vynálezem řeckého filozofa Hipparchose žijícího v Egyptě v Alexandrii, kde vládli Ptolemaiovci. 

Píšete, že se Vám líbí sociální antropologie. Víte o tomto oboru aspoň něco? Pochybuji vzhledem k tomu co píšete. 

Vy si prostě berete jen to co se Vám hodí jako ve Vašem článku o Rakousku a církvi, kde jste přebíral z Wiki a kopíroval z té stránky celé odstavce a napsal jste o  Engelbertu Dollfussovi, že zavedl fašistický režím. A přitom v té Wiki odkud jste kopíroval stojí, že zavedl autorativní režim, aby zabránil fašistům k moci. Ale to jste nějak vynechal.

8 0
možnosti
Foto

J42a30n 37C26e52m67p96e36r

2. 7. 2014 18:03

Aha. Takže v době kdy třeba Alžírsko bylo kolonií francie tak zde neexistovala běžná migrace lidí mi chcete tvrdit? Lžete!

0 4
možnosti
JZ

Akorát se ještě víc ztrapňujete. Neznáte ani problém, ani pojmy. Oháníte se nesmyslnými argumenty, polopravdami... vůbec tak nějak celkově plácáte nesmysly. "Nikdo z mých muslimských přátel nechce výhradně muslimské hodnoty..." to jako argument myslíte vážně? Nikdo snad nemá muslimské přátele, kteří by něco takového chtěli. Přátele si vybíráme bez ohledu na vyznání nebo barvu snad výhradně z lidí, kteří necítí potřebu zabít nás.

A naučte se, hrdý Čechu, česky. Tento jazyk neovládáte.

4 0
možnosti
Foto

J30a90n 11C26e27m86p89e50r

2. 7. 2014 17:58

Dobře. Jmujte jediného člověka v této republice, který si přeje, aby ČR byla výhradně islámskou zemí. Kohokoliv. Chci jeho jméno. :-)

0 4
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2120x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.