Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

A pak je tu jeste otazka autorskeho prava k domacimu ukolu. Smi ho ucitel bez souhlasu zaka a zaplaceni prispevku OSA vubec cist ?

5 0
možnosti
Foto

Copak sám, ale nechat třeba slohovou práci číst veřejně ve třídě? Nebo hrůza hrůzoucí, výkresy, kresby a fotky žáků volně vystavené na chodbě školy, kde je může každý vidět? Správně by u každého měla být kasička s nápisem OSA a teprve po vhození dané částky by se na určitý okamžik otevřela zástěna, exponát zakrývající.

Dále je třeba zpoplatnit i vlastní učitelův projev, protože jde vždy o unikátní dílo.

1 0
možnosti
PD

Doporučuji stáhnout knihu:

http://webhumanita.cz/?a=mat&mat=9

Kapitola B je právnický rozbor toho, co smí a co nesmí učitel s autorskými díly dělat.

0 0
možnosti
PM

Fajn, a toto by musel znát každý učitel? Jenom pro takovou blbost jako je přehrávání filmů? To aby za chvíli učitel musel mít kromě pedagogického vzdělání i to právní, aby neudělal nějakou botu..

0 0
možnosti

A co tenhle - skutečný - příklad. Mám cca 15 let starou VHS kazetu s jistým naprosto geniálním seriálem (používají ho obdobně skoro všechny školy). V rámci výuky nejprve něco málo řeknu, pak pustím kus seriálu, občas to někde stopnu a okomentuji. Nakonec samozřejmě pustím celý díl (trvá asi 25 minut, vyučovací hodina má 45 minut). Je to legální? Podotýkám, že VHS je zřejmě nahraná z televize (sám nevím, je prostě v kabinetu mnohem déle, než na škole učím) a dotyčný seriál má pro výuku obrovský přínos, protože dané věci se jen obtížně názorně ukazují jinak. (Mimochodem na csfd.cz je někde v první dvacítce žebříčku.) Děkuji za reakci.

3 0
možnosti
Foto

To je absolutně legální a asi docela fajn forma výuky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.