Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Je trochu smutné, jak se svět díval na Polsko. Co se týče vyhánění Němců z našich zemí, přidám několik citací:

Dekret prezidenta republiky č. 12/1945 Sb. o konfiskaci a urychleném rozdělení zemědělského majetku Němců, Maďarů, jakož i zrádců a nepřátel českého a slovenského národa (z 21. června):

"přiznati výjimku z konfiskace (lze) jen tehdy, prokáže-li dotyčná osoba, že se aktivně účastnila boje za zachování celistvosti a osvobození ČSR. Trpění pod nacistickým nebo fašistickým terorem nestačí pro vynětí zemědělského majetku z konfiskace".

*Beneš, 8. září 1941, depeše pro Ústřední vedení odboje domácího: "Počet Němců u nás musí být ovšem bezpodmínečně zmenšen o jeden milion nejméně. To musí být pro nás program minimální. To znamená tudíž mít dva programy: a) maximální: zachování historických hranic při vystěhování všech Němců, b) minimální: zbavení se aspoň milionu Němců za cenu každou, tj. se zachováním původních hranic, eventuálně i za cenu menších a pro nás

snesitelných hraničních ústupků."

*Beneš na Staroměstském náměstí 16. května 1945:  "Bude třeba (…) vylikvidovat zejména nekompromisně Němce v českých zemích a Maďary na Slovensku, jak se jen likvidace ta dá v zájmu jednotného národního státu Čechů a Slováků provést." *Příručka Přehled předpisů o Němcích a osobách považovaných za Němce, kterou vydalo ministerstvo vnitra koncem roku 1946 pro národní výbory pro posouzení viny obyvatel německé národnosti: "Je zřejmé, že činnost, která záleží např. v poslechu zahraničního československého rozhlasu, rozšiřování zpráv z takového pramene, neudání osob poslouchajících takový rozhlas, sbírání a rozšiřování letáků shazovaných spojeneckými letadly nebo vědomost o existenci nebo pobytu parašutistů a partyzánů, není soustavnou a závažnou činností v podzemním hnutí odboje. Právě tak nelze nazvati např. neudání prchajícího vězně z koncentračního tábora nebo zajatce, anebo nemocného parašutisty pomocnou činností těžkou a nebezpečnou."

2 2
možnosti
VH

Myslím si, že není důvod si nepřipomínat lidickou tragedii. A přehnaně se omlouvat za to, co se dělo po válce. USA taky neřeší vybombardované Drážďany, nebo shození atomových bomb nad japonskými městy.

Nedávno jsem četl článek o zabíjení karpatských Němců po válce. Šlo o největší masakr na Moravě.  Postihlo nejen muže, ale i ženy a děti. Celkem 265 zavražděných.  Jde ovšem o český zločin ? Myslím si, že ne. Hlavním iniciátorem byl velitel jedné jednotky, který pocházel ze slovenské Petržalky. V době Slovenského státu byl členem Hlinkových gard, dobrovolně se přihlásil na práci v Říši a pak dokonce k boji na východní frontě. Jeho sourozenci taky kolaborovali s nacisty. Po válce se ovšem dal ke komunistům a nejspíš si chtěl zasloužit karieru.

Myslím si, že dnes spíš bychom se měli bránit, když někdo tvrdí o 250.000 zabitých po válce. Tato lež padla i v evropském parlamentu.

9 2
možnosti
Foto

Útěk Němců před východní frontou stál několik tisíc životů. Také desítky tisíc českých Němců padly na východní frontě, třeba u Stalingradu. To číslo, 250 tisíc, vychází z rozdílu před a po válce, pro celou tehdejší ČSR. Jenom českých Židů zahynulo 89 tisíc, ale ve vyhlazovacích táborech. Celkově se udává válečné ztráty ČSR na lidech těsně pod 400 tisíc. Kolik z nich se započítalo do německé menšiny, kolik z nich figuruje ve více statistikách se už nepodaří zjistit. Považuji to za sprostou lež, když se zavraždění Židé počítají za oběti českého odboje.Rv

5 1
možnosti
DK

Dobry clanek, ten bude mit nizkou karmu, jak uz to u dobrych clanku byva ;-)

6 3
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');